בענין לישן בבית יחידי

בענין לישן בבית יחידי

שאלה בהלכה אני גר לבד-בגפו בביתי, ישן לבד בבית יחידי, אז רוצה לדעת אם יש איסור בזה, כמו שאיתא (תלמוד מסכת שבת קנ"א:) והישן בבית יחידי אחזתו לילית, מישהו יודע אם גם בזמן הזה נוהגים איסור בזה?, ואם זה גם ביום או דייקא בלילה? אודה מראש לתשובות לענין

לילית3

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo9.gif../images/Emo12.gif דער משכיל? יש משהו שאני

לא יודעת???

מייקי 770

New member
תשובה הלכתית

חבר שלי שאל פעם רב מורה הוראה בנושא זה,והוא אמר לו שמספיק להשאיר אור קטן בחדר. נר,או נורת לילה וכדומה.

Le Fay

New member
בעניין לילית יש להיזהר במיוחד רק

בימי רביעי, ואז אתה יכול לדאוג מראש לישון עם מישהי אחרת...

Le Fay

New member
מכשפה או לא מכשפה?

אז תשרייני לי בבקשה איזה יומאחר בשבוע הבא (יען כי אני יוצאת לחופשי!).

לילית3

New member
בא לי סושי. הייתי באיטליה בסופ"ש

האחרון ואכלתי את האוכל האיטלקי הכי טוב שיש. פינקו אותי הרבה יותר ממה שאמא שלי הייתה יכולה רק לדמיין. רוצה פירוט?? טוב אני משערת שכן אז אפרט. נא להכין מגבת לניגוב הרוק: איך שהגעתי לבית של האמא של האקס האיטלקי, חיכתה לי פסטה טריה (טליאטלה) שזה עתה הוכנה ע"י האמא האיטלקיה האולטימטיבית, הבשלנית הטובה ביותר שאני מכירה. אז מה היה: אנטיפסטי: נקניקיות חזיר בר מיושנות, גבינת ריקוטה עם עסבי תיבול וחצילים לבנים בתחציץ מיוחד שיושן במרתף למשך שלושה חודשים לפני. למנה ראשונה: פסטה- טליאטלה ברוטב ראגו (מה שנקרא במקומותינו בולונז) מנה עיקרית: שיפודים מעורבים של ירקות, נקניק ביתי, והודו בליווי שלט וורזה (כרוב ירוק מסולסל בעל טעם עדין בהרבה מהכרוב שאנחנו מכירים ואגב גדל אצלם בגינת הירק...) בערב: פיצה בפיצריה באהובה עלי "לה גרוטה אצזורה"(המערה הכחולה) הזמנתי כמובן את הקפריצ'וזה שזה: רוטב עגבניות, מוצרללה, פרושוטו קרודו, ארטישוק וזיתים שחורים ארוחת הצהרים של היום למחרת (לבקשתי) פולנטה - שהוכנה בסיר גיזה, בתנור העצים שיש להם בחצר בלווי שני רטבים 1. פונדוטה: שזה גבינת פונטינה+חמאה+חלמון של ביצה= הכל מותך וסמיך. 2. ספצטינו: חתיכות קטנות של בשר עגל מבושל ביין אדום, רוזמרין, בצל ומרווה. בסוף הארוחה- מגש גבינות קשות ושמנות קפה קינוח: עוגה בערב - השוס הגדול - אבל זהו על זה אני אספר לך פנים אל פנים , חבל עלייך, שלא תתמוטטי לי. יללה ביי

לילית3

New member
אופס- טעויות הקלדה "מזעזעות"

זה בוודאי בגלל הג'ט לג.. עסבי=עשבי תחציץ=תחמיץ וכו' וכו'

בן הרב

New member
ועד מתי נראה לך שאני אחכה

לשמוע על השוס הגדול? מה יש לא מגיע לנו האנשים הפשוטים כאן בפורום לשמוע במה האביסו אותך האיטלקים שם בהרי האלפים ועל דאגה את ההתמוטטות חטפתי ביום ד דלשעבר

לילית3

New member
עוד לא התאוששת מיום ד שעבר????

מסכן. זה בגלל כמות הבשר המשובח שאתה לא רגיל אליו או בגלל המחיר? או שניהם??? דווקא היית נראה די קול.... טוב אז רוצה לשמוע על השוס הגדול??

כמות הבשר המשובח ?

אולי לילית את יעשה לי טובה ולספר על מה את מדברת ? מזכיר לי את הסעודת לויתן עם השור הבר בא נשיר ביחד זאג נאר טאטניו, וואס וועט מען עסן ווען משיח וועט קימען ? דעם שור הבר אין דעם לויתן............. איפה עיייייייף/ הסגן שלה כשאנחנו צריכים אותכם כ"כ? לעולם לא אשכח את הסעודה בבית גילי ושרנו שירי חסידי ביחד עם הסגן שלה, ליייזער פלס, נועם סטאריק, עיייייייייייייייף. איפה אתם אחים שלי? מתגעגע אליכם, מת עליכם, חולה עליכם, היו זמנים!

לילית3

New member
דער משכיל, אני בטוחה שאם היינו

אוכלים שם גפילטע פיש משובח, היית זוכר בטוח

למעלה