בענין החינוך הדתי

zimes

New member
בענין החינוך הדתי

(הדיון ההוא עתיק, לכן אני פותחת חדשה) ראיתי דיון די חריף בנושא בפורום "יוצאים בשאלה". אז - ברור שיש שם רק את הסיפורים הקיצוניים, הרבה מהם מהחינוך החרדי, ובכ"ז...

נעה גל

New member
ללמוד מפורום "יוצאים בשאלה" על

שיטות החינוך החרדי זה בערך כמו לילמוד על היחסים המשפחתיים דרך פורום "חמותי ואני" (שאני ממליצה מאוד להכנס אליו - הוא מאוד מענין)

zimes

New member
../images/Emo6.gif

נכון, ואני עדיין שמחה להחשף לדברים (בשני הפורומים...)

ציפי ג

New member
הילדים שלי בגנים חרדים

ויד לא הורמה עליהם, פלסתר לא הודבק לשפתם, אקונומיקה יש רק בשירותים. לעומת זאת אמא שלי למדה בבית ספר לדוגמא חילוני , והיא חטפה שם על ימין ועל שמאל. מה זה אומר? שמאוד תלוי נקודת הזמן בו האדם נמצא. עד לא מזמן הלקו בהרבה בתי ספר. וגם תלוי מי הגננת / המורה. ולגבי הפורום הספציפי. כמו שאני משתדלת לא ללמוד על חילונים מחוזרים בתשובה, כך אני חושבת שאין ללמוד על דתים מדתלשים וחרלשים.

בעלי למד גם בחילוני וגם בחרדי

ויש לו טראומה משניהם...שלא תדעו איזה סיפורים...היום בטח היו תובעים את "האמא של הבית הספר" שמעז לעשות דבר כזה לילד. בסה´´כ היום יש מהומניזציה בכל השיטות ובכל הזרמים. אפילו בקיבוצים
ואפילו אצל החרדים
חוץ מזה יש מעורבות הורים גדולה מאוד בכל הזרמים גם כן וזה בהחלט מונע הרבה חולות רעות.

לאה_מ

New member
ובכלל, יש לי הרגשה עצובה,

ששרשור דומה יכול היה להיות גם על חינוך חילוני, גם על חינוך מסורתי, והנה, כמו שאנו רואים - גם על חינוך חרדי. חולירות, לצערי הרב, יש בכל מקום - גם במערכות החינוך בכל מקום. אני שולחת את ילדי לחינוך ממלכתי, משום שהוא תואם את מערכת הערכים שלי טוב יותר ממערכות חינוך אחרות (ועדיין ממש לא מספיק טוב
), וברור שאני אעשה כל שביכלתי כדי שהילדים שלי יתקלו בכמה שפחות אלימות בתוך המערכת הזו, לא כל שכן אלימות מצד המחנכים עצמם. אותו משפט בדיוק היה נכון גם אם מערכת הערכים שלי היתה שונה וילדי היו מתחנכים בחינוך ממ"ד או בחינוך חרדי.

למעלה