בענין אחר ומביך-

lilo4

New member
בעיקר על סמך סיפור המקרה שלי

הסימפטומים שלי תואמים מאוד את הסימפטומים של המחלה, לא ב-100 אחוז אבל כן באחוז גבוה מאוד. כרגע כן יש ציסטה קטנה באחת השחלות, אבל היא כ"כ קטנה ולא ניתן לדעת אם היא "סתם ציסטה" או שזה בגלל האנדו'.
כמובן שגם במקרה שלי יש סוג של סימן שאלה, ועד שלא ינתחו [מקווה לא להגיע לשם טפו טפו טפו] לא ידעו ב-100 אחוז.

לגבי טיפולים מתקדמים אני באמת לא יודעת לענות, אני בטוחה שאחת מחברות הפורום שעברה את זה תוכל לענות

liats80

New member
תלוי מקרה

כשהמטופלת מעוניינת להרות יש שממליצים להן להתקדם עם טיפולי הפוריות ויש שממליצים להן על ניתוח.
זה לגמרי תלוי מקרה ומצב האישה.
הרופא צריך לשקול את הסיכויים מול הסיכונים בטיפולי הפריון.
לפעמים ניתוח מעלה את הסיכויים לכניסה להריון.
לפעמים נותנים מדכאים לתקופה מסויימת כדיי להרגיע את הגוף לפני נסיונות נוספים לכניסה להריון.
לא הייתי שוללת מראש טיפול שכזה.
התייעצי עם רופאייך ואז תחליטי.
ליאת.

lim35

New member
הבדיקה הראשונה שלי במרפאת אנדו'

היתה אצל ד"ר קאופמן.
אחרי אולטרסאונד, שמתבצע במקום אחר בבית חולים "כרמל", הוא בדק אותי גם ידנית.
אני חייבת לאמר שזו היתה הבדיקה הגניקולוגית הכי פחות נעימה שהייתי בה, הוא דחף ידיים די עמוק כדי למשש את האיברים הפנימיים ולהרגיש את המוקדים (רופא מנוסה באנדו' יכול להרגיש אותם).
עם זאת, זה היה חד פעמי ומאז כל פעם שאני באה לביקורת הוא מסתפק באולטרסאונד בלבד ולא בודק אותי בעצמו.

הייתי גם בבדיקה אצל ד"ר סוריאנו, אבל אני חייבת לאמר שאני לא ממש זוכרת מה הוא עשה שם חוץ מאולטרסאונד... אולי בשלב הזה כבר הייתי אדישה לכל הפרוצדורה.

בעיני המטרה מקדשת את האמצעים. סביר להניח שהבדיקה הראשונית היא היסודית ביותר, ועדיף רופא שבודק יסודית ולא מחפף, גם אם זה לא נעים.

למעלה