בענין אחר ומביך-

nsy1987

New member
בענין אחר ומביך-

אני ממש נבוכה ומתביישת להתפשט ולהיבדק. סתם כך וק"ו כשזה במקומות חסויים. אפילו שעברתי כבר 2 לידות (הקטנה כבר בת 3)
כל ההתעסקות במקומות האישיים האלה. מביכים אותי. אני נלחצת, דוחה תורים. מסמיקה בטירוף.
גוררת את בעלי איתי לכל ביקור רופא רגיל.
הייתי שמחה לדעת מה כוללת בדיקה ראשונית לגילוי האנדרומ'. מה זה ידרוש ממני. אני חייבת להיות מוכנה נפשית כדי לשתף פעולה.
איך זה מתבצע? כמה זמן?מה יעשו לי? מה בשלב הראשון? אני יכולה להיות לחוצה מעכשיו עד שהתור יגיע יותר ממה שתהיה התוצאה.
יש עוד מישהי שחשה כך??????
תודה

גיגי351

New member
תשובה: בדיקת אנדומטריוזיס

מנסיוני אני יכולה לספר לך שבבדיקה הראשונית שלי לגילוי האנדו הרופא קודם כל מישש לי את הבטן כדי לבדוק שאין נפיחות חריגה. אח"כ נישכבתי על "המיטה המלכותית" בפיסוק רגליים כמובן,לשם ביצוע אולטרסאונד ווגינלי. כאשר הרופא שם קונדום על מכשיר האולטרסאונד(חשוב ביותר למניעת העברת זיהומים) והחדיר בעדינות כדי לראות אם קיימות ציסטות בשחלות או ברחם..וגם בדק את גודל הרחם ,הרירית ,והשחלות. במקרה שלי אחרי שגילו את הציסטה המפלצתית ששוכבת לה בנחת בשחלה השמאלית שלי...הרופא החדיר את האצבע כדי לנסות למשש את הציסטה...וזהו פחות או יותר...

גיגי351

New member
ורק עוד כמה טיפים לבדיקה הראשונית

חשוב מאוד שלפני בדיקת אולטרסאונד תתרוקני (פיפי) ,ומאוד חשוב גם להיות רפוייה ולא לכווץ רגליים .אם את לא מצליחה כדאי לך בזמן הבדיקה לעשות נשימות הרפיה ולנסות להירגע.
וגם שכחי להוסיף בהודעה הקודמת: בנוסף לבדיקת האולטרסאונד אני היתבקשתי לעשות שלל בדיקות דם למינהים .וגם בדיקות של מרקרים לסרטן /
מאחלת לך הצלחה רבה בבדיקה...אל תהיי מובכת....והמון בשורות טובות.
גיגי

nsy1987

New member
אז זה הכל? בדיקה גניקולוגית, לא נעים, בקטנה

זה"כ,כבר ילדתי, שזה לא בדיוק מתבצע עם תחתונים ושמיכה. ועברתי כמה פעמים אולטראסאונד וגינלי.
מביך מביך אבל אני יכולה להתמודד עם זה. מישוש בטן? נבלע את רוק.
אני נלחצתי מדברים כמו חוקן בריום, קולונוסקפיה, ובדיקות חודרניות ומביכות נוספות.

אפשר לקבל המלצות לרופא מקצועי נחמד, אפילו פרטי?

זואילי

New member
מצטרפת לכל מה שגיגי ולילו כתבו

בדיקות נוספות כמו שציינת הן בשלב בו יש חשד למעורבות מעיים. והכל תלוי במה את מספרת, בתישאול של הרופא.

את יודעת, היו שנים בהן כבר הייתי אפאתית לכל הבדיקות והידיים של זרים וזרות (רופאים וטכנאיות אולט') אבל דווקא אז, אחרי איזה שנתיים של "פריצות" ואיזו אטימות/ניתוק לכל מה שעושים לי בגוף - התחלתי ממש לפתח סלידה ופחד מכל המישושים ואז ביקשתי בכל הזדמנות - להתכסות.
כיסוי המטופלת לא כזה מובן מאליו, ואני כל הזמן מבקשת סדין כשאני נבדקת. זה נותן לי איזושהיא תחושה שבכל זאת הגוף
שלי - עדיין ברשותי ושיכבדו את ה"מעמד" הכ"כ פולשני.

ממליצה מאוד מאוד על ד"ר סוריאנו.

nsy1987

New member
תודה זואילי, קראתי שהוא יקרן ולא עובד עם

ביטוחים ועם קופות. יש לי ביטוח אישי חוץ ממאוחדת עדיף ואני גרה בירושלים.
עדיין ממליצה עליו???

nsy1987

New member
ועוד משהו, זה לא עוזר לי שמכסים כי-

אז איך הוא יסתכל מה הוא עושה?
ושהוא יכניס את הראש מתחת לסדין עוד בלי שאני רואה מה הוא עושה????
פי אלף מלחיץ ומפחיד.
אני לא מסוגלת לפתח אפאתיות. כל פען שאני מורידה תחתונים יורד לי גם הלב עד שאני פוחדת שינשור מהנרתיק.....
ומספיק הרחם שלי צנוח קצת לא חסר לי גם בעיות לב...

חבל שאין איזה מסך פלאזמה על התקרה עם מערכונים משעשעים.

liats80

New member
הוא לא ממש מסתכל

רק שניה ככה כבדרך אגב לודא שהוא נכנס למקום הנכון....

את השאר הוא רואה באולטרסאונד או מרגיש.
מציעה לך פשוט לשתף את הרופא באי נוחות שלך (מראש) כך שהוא ינסה להתחשב עד כמה שניתן.
לגבי סוריאנו - זה לא נכון שהוא לא עובד עם ביטוחים.
אני שייכת לכללים מושלם ומשלמת רק 100 שקלים על בדיקה ולפעמים עוד 250 על אולטרסאונד (לא כל פעם למרות שהוא עושה את האולטרסאונד בכל פעם).
לא יודע לגבי מאוחדת. אבל את יכולה להתקשר למיכל הוא עדן במשרד שלו ולשאול בדיוק כמה זה יעלה לך.
עוד רעיון עבורך - אולי נגן מוזיקה יעזור? עם מוזיקה שאת מאוד אוהבת? דימי אוזניות וחלמי על מקומות אחרים...

nsy1987

New member
אולי לא ממש מסתכל אבל עדיין את במקום חשוף ולא

נעים. סתם כל אני לא מתה על זה שנוגעים בי. בטוח לא ככה. באולטראסאונד פחות מפריע לי בדיקה ידנית יותר מביכה אותי.
איך אפשר לשבת עם נגן? זה לא אמור להיות 2 דקות?
עד שאני אבחר שיר ברשימת השמעה והפתיח יתנגן הוא כבר יסיים. אני צודקת???

liats80

New member
כן

זה שתי דקות. סתם חשבתי שאולי זה יעזור...
גם בבדיקה הידנית הוא לא מסתכל.
יש אצלו חצאיות חד פעמיות שלובשים היד נמצאת מתחת לחצאית והוא לוחץ ומסתכל עם הבטן.
באמת שזה לא נורא.
שיעבור לך בקלות!
ליאת.

shuni2

New member
אני נכנסתי לניתוח עם נגן.

עוד טרם הניתוח התחברתי לאוזניות ומצאתי שאני רגועה באופן מעורר חשד... גם בעת שהכניסו אותי אל חדר הניתוח ו- 700 ידיים התחילו להתעסק איתי... חיבורים למוניטורים, עירוי, תחבושות על הידיים וכו' מצאתי שאני נינוחה לחלוטין. הרגשתי את עיניי כבדות ותחושה של נינוחות מפעמת בדיוק כשהיצירה האהובה עליי מכל החלה להתנגן וכך נרדמתי. אפילו עם חיוך...

באופן כללי אני מוצאת מזור,רגיעה ומפלט במוזיקה, במיוחד בימי כאב ויאוש קשים מנשוא. ממליצה בחום!
וטיפ נוסף - אני תמיד מגיעה לבדיקות עם של שלי מהבית. לא כל הרופאים ניחנו באינטליגנציה רגשית שופעת ומבינים את משמעות ההבדל של כיסוי מטופלת לעומת שכיבתה עירומה, פשוקת רגליים ופעורת איבר (sorry על הבוטות)! וכאשר השל שלי מכסה אותי, פסיכולוגית אני חשה תחושת ביטחון ורגיעה יחסית. מומלץ!!!

lilo4

New member
אני עברתי כמה בדיקות

תהליך האבחון אצלי היה דיי פתלתל וארוך, אבל בגדול עברתי בדיקה גניקולוגית רגילה שכוללת אולטראסאונד, וגם מישוש ידני של אזור הבטן.
בנוסף עשיתי גם בדיקות דם וגם אולטראסאונד חיצוני של אזור שלפוחית השתן.

בגדול כרגע הגניקולוג הקבוע שלי הוא רופא אנדו', ולכן כל בדיקה אצלו היא קצת מעבר לבדיקה שגרתית וכוללת הסתכלות יותר רחבה, כולל מישוש של אזור הבטן. זה לא כיף וזה ממש לא נעים, ואני לגמרי מבינה את המבוכה שלך. לי באופן אישי הבדיקות האלה גם דיי כואבות בד"כ ומאוד קשה לי להירגע במהלכן.
אם את מרגישה בנוח שבעלך איתך- זה חשוב מאוד.
אם את סובלת מכאבים ממליצה אפילו לקחת משכך כאבים רגיל- אקמול, נורופן, מה שאת לוקחת ברגיל, משהו כמו חצי שעה לפני הבדיקה .עלי זה מקל מאוד.
אני לא יודעת מי הרופא שיטפל בך, אבל חשוב שתרגישי בנוח במחיצתו. עד היום הקפדתי להגיע רק לגניקולוגים שקיבלתי עליהם המלצות, והמלצות ספציפיות על כך שיהיו עם המון סבלנות ואמפתיה, וטפו טפו טפו היה לי מזל בקטע הזה. אז באמת שלא צריך להתפשר בקטע הזה, אם את לא מרגישה בנוח עם הרופא שמטפל בך, את לא מרגישה שהוא מספיק רגיש לצרכים שלך או שהוא לא מספיק סבלני- ממליצה בחום לחפש רופא שכן תרגישי יותר בנוח במחיצתו.

nsy1987

New member
כמה זמן זה אורך עם כל הבדיקות האלה???

כמה זמן לוקח לאבחן, זה לא מתפשט עוד ביינתיים?

lilo4

New member
לא הרבה זמן

הבדיקות עצמן לא אורכות הרבה זמן. אולטראסאונד ואגינלי לוקח משהו כמו 10 דק' אם אני לא טועה, בדיקות דם הן בדיקות דם, תוצאות חזרו אחרי שבועיים-שלושה אם אני לא טועה, אולטרסאונד לשלפוחית השתן לוקח טיפה יותר זמן כי בודקים כשהשלפוחית מלאה ואח"כ אחרי התרוקנות.

לגבי האבחנה עצמה- באופן עקרוני בשביל אבחנה חד משמעית צריך לעבור ניתוח וצריך למצוא פיזית את ההידבקויות. בפועל לא ינתחו אותך אלא אם יש משהו ממש חריף, לכן האבחנה היא בעיקר על סמך סימפטומים ואם יש ממצאים חריגים בבדיקות. אני הייתי שלוש שנים תחת הגדרה של "אולי" כי לא מצאו שום דבר קונקרטי, וגם היום טפו טפו טפו אין ממצאים חריגים ולא רואים כלום באולטראסאונד. אבל הסימפטומים והכול פשוט מצביע חזק מאוד לכיוון של אנדו.

וכן, המחלה מתפשטת בינתיים, זו הבעיה עם המחלה הזו שלוקח כמה שנים טובות בממוצע עד שמגיעים לאבחנה [בעיקר בגלל חוסר מודעות ובלבול עם דברים אחרים]. ההתפשטות של המחלה היא יחסית איטית, זה לא עניין של דקות. אל תשכחי שגם אחרי האבחנה אין איזה פיתרון קסם, המחלה לא נעלמת והיא ממשיכה להתפשט, ואז מנסים להחזיק אותה על אש קטנה ולטפל בבעיות ספציפיות שצצות.

nsy1987

New member
לא מבינה, אם לא ראו באולטראסאונד כלום

ואיןכלום ואין לך ציסטות אז איך באמת הגיעו למסקנה שיש לך אנדומ׳?
אם אני רוצה להרות, ולא מוכנה לקחת כדורים נגד ביוץ
אז כן מנתחים?
בהריון הקודם נקלטתי על הפעם הראשונה ועכשיו כבר
5 חודשים שלא. זה ממש חריג אצלי במשפחה

תודה על ההתייחסות
לילה טוב

למעלה