בעניין תנועת בית"ר

בעניין תנועת בית"ר

לאחרונה אני מגלה כאן בפורום הרבה אנשים המצהירים על חברותה בתנועה זו. גם חלק מ"צעירי הליכוד" מרבים לציין זאת ברזומה שלהם. ובכן, אני מודה ומתוודה שעקב חסרונו של מעו"ז באזור מגוריי בילדותי לא הייתי פעיל בתנועה (זכור לי שיום אחד הלכתי 10 ק"מ לאיזו כתובת שקראתי באיזה מקום שיש שם מעו"ז, אבל זה היה סתם משרד). כשכבר רצו להקים מעו"ז- הייתי לפני גיוס. הסתפקתי בהשתתפות בקורס מדריכים (הייתי אמור לסיים בהצטיינות, אבל כשדרשו מאיתנו ללכת בכל האתר שמאל ימין עם שלטים, שיניתי קצת את מה שהיה כתוב עליהם ונתנו את ההצטיינות לאיזה מלקקת תחת אחרת). מה שכן, אחד השירים שכתבי עם חבריי במסגרת הקורס הפך להימנון המעו"ז ומושר (כך דיווח לי חברי, מפקד המעו"ז) עד היום. בכל אופן, הסיבה שבגללה אני כותב את כל זה, היא שחשוב לי להבהיר שזה שאדם חבר בבית"ר לא אומר עליו כלום. אם מישהו חבר בית"ר אבל הוא מושחת, לא ישר, שחצן ולא נקי כפיים, מבחינתי הוא לא פחות גרוע מאף אחד ואחר, ואלי אף יותר גרוע, כי הוא נושא את שם התנועה לשווא. בדיוק כמו שמי שהוא בינוני, ישאר בינוני גם אם הוא לובש חליפה (עוד עניין רלבאנטי מאוד לתנועתנו). זה הכול, ואשמח להתייחסותכם.

MS6

New member
ברור לגמרי...

בכל מקום יש טובים ולא טובים, מושחתים וישרים, אני לעולם לא אמרתי שכל בית"רי הוא אדם ישר ונאמן. אבל, ואבל גדול, זאב ז'בוטינסקי ראש בית"ר, הורה לכל הבית"רים להתנהג בהדר, הדר היא מילה יחודית לשפה העברית, יש לה כ-12 פירושים ועל הבית"רי לקיים את כולם, עליו לציית למדינה, להתנהג כיאות, לא לנבל את הפה, לכבד דיעות של שונים מאיתנו, להיות סובלני וסבלני ועוד. לכן אדם שלא ממלא חלקים מה"הדר" לא יכול לקרוא לעצמו בית"רי. לצערי התנועה מעולם לא הייתה מהגדולות בארץ וזאת משום שקשה מאוד לנוער לקבל כ"כ הרבה ערכים "כבדים" כאלו, לתנועה יש את האידיאולוגיה המסובכת ביותר בקרב תנועות הנוער בישראל ולכן היא לא בולטת כ"כ, ובמיוחד בשנים האחרונות. מה שמיוחד בתורת ז'בוטינסקי היא הדרכים השונות שניתן לפרש אותה. הרב כהנא לדוגמא פירש אותה לשלטון פאשיסטי ואיתן הבר פירש אותה למדיניות ותרנית.

shaynemet

New member
הודעה אישית

אני שי נמט בן 20 מחפש חברים בני גילי מתנועת בית"ר ומתנועת הליכוד שאוהבים לראות הרבה חדשות ולשחק שש בש ולראות משחקי כדורסל ואוהבים לצאת הרבה לבלות ולשחק במחשב וראות סרטים בדיווידי וראות שסרטים בטלוויזיה ולשחק קלפים לדבר על החיים ושיחות נפש ועל הדברים שהם אוהבים ואני אוהב תתקשרו למספר הטלפון 03-5322634

shaynemet

New member
מחפש חברים

אני בן 20 מחפש חברים שידברו אותי הרבה בטלפון ויואהבו אותי ויאצו אותי למקומות בילוי ולעשות חיים בחוץ הנה השאירו תגובה להודעה שלי בתפוז ואני יחזור אליכם.

shaynemet

New member
רוצה להיות חבר שלי

אני רוצה להיות חבר שלך בוא ניהיה בקשר בטלפון מדי פעם וניהיה חברים נדבר נתייעץ ביחד נעלה את כל הבעיות שלי ואתה תעזור לי מתאים לך? תשאיר לי מספר טלפון אני משאיר לך את מספר הטלפון שלי 03-5322634

למעלה