בעניין פרשת השבוע

בעניין פרשת השבוע

הנושאים האקטואליים הם א) הירושה בכל משפחה שיש בה יותר מילד אחד נלחמים על הירושה. בדרך כלל כדי לשמור על שלמות הנחלה יש רק יורש אחד.בחירת היורש היא מאד פרובלמטית. הילדים האחרים לא חטאו והם מנושלים. ב) היחסים עם השכן ברצועת עזה. בהתחלה הם נהנים מן הקדמה שיצחק מביא להם. אחר כך בא הקנאה והשנאה שהפתרון שלה ההנתקות. רק אחר כך בא אלימלך לבקש שלום.
 

yaely2

New member
מנהל
העלית נושא כאוב, אז והיום.

יצחק שלום, בתקופת התנך ירשו רק הבנים, מתוך הבנים קיבל הבכור חלק כפול מאשר כל אחד מאחיו. אם למשל היו 3 אחים זכרים
היו מחלקים את הירושה לארבע, שני חלקים היה לוקח הבכור וכל אחד מהאחים חלק. כמובן שהדבר יצר התמרמרות, פעמים לא התאים הגדול לתפקיד שירושתו הועידה לו. מכאן (אומרים) בא הפתגם "בת תחילה סימן יפה לבנים" כשבעצם הכוונה הייתה שאם יש בת תחילה אז אין במשפחה הזו בכור ממין זכר. אין אפלייה של הבכור וממילא אין מי שיורש כפול. כלומר הבנים מרוצים = סימן יפה לבנים.
 

י מ י ת 2

New member
ירושה../images/Emo130.gif

יעלי,הפירוש שלך לבת תחילה יפה מאד הוא חדש עבורי.אני מכירה משפחות שעם בת או בלי בת מתקוטטים שנים על ירושת ההורים. אבא שלי היה אומר אני לא משאיר שום דבר שלא יהיה על מה לריב, (ואנחנו בסך הכל היינו שניים).וזה בערך מה שהוא עשה. גם אני מוצאת את עצמי חושבת על הדברים האלה, למרות שאני קיבוצניקית ואין לי רכוש. אני משתדלת לתת מה שאני נותנת פחות או יותר שווה, שלא תיה קנאה כי איני יודעת מה האחרים עלולים לחשוב בסתר ליבם. כמה נכון הפתגם "מרבה נכסים מרבה דאגות" לענין עקדת יצחק, נדמה לי שבכל הדורות ובכל התרבויות זה אחד הנושאים המעסיקים ביותר את המין האנושי. ולא בכדי. לילה טוב
 

עמליה3

New member
בענין הירושה לפי הדת

לי אח בכור שנמצא בח"ול. כשאבי נפטר לפי בקתו חילקנו את רכוש הורינו שווה לשלושתינו ילדיו. כדי לקבל צו ירושה פנינו לרבנות ואחי שהגיע לארץ לשלושים הלך לרבנות לחתום לנו אחיותיו שנוכל לפעול למימוש הירושה. ברבנות שאלו אותו אם הוא בן יחיד כשאמר שיש לו אחיות אמרו לו שזה לא נחשב והוא כבן יחיד מגיע לו את הירושה ואם הוא רוצה לוותר שיחתום. בקיצור הוא חתם ואנחנו אחיותיו"קיבלנו את הירושה וחילקנו לשלשתינו שווה בשווה .שלחנו לו את חלקו וכולנו יצאנו ביחסים טובים. למדתי מהורי והכנתי צוואה שמחלקת את כל רכושנו שלא נספיק לבזבז לשלש בנותי. ומאז אני משתדלת לבזב ולהנות מהחיים.
 

אדזה

New member
לטובה המקורי

התאפשר לי רק עכשיו לשבת קצת ליד המחשב ונהניתי מכל דבר ודבר שמופיע בפורום,אני אוהבת לעבור אחד אחד ומשתדלת לא לדלג על אף קטע, לגמרי במקרה ראיתי גם את דבריה של טובה המקורית שכתבה ב-4.12.05,בשעה 0049 על קבלת הבן בשדה התעופה שחזר מתאילנד והיא כל כך נרגשת,ואני רוצה לאחל לה כל טוב ,כי זו באמת פגישה מרגשת אחרי העדרות ארוכה,נשמח אם תשתפי אותנו בחוויותיו וסיפוריו שהם בוודאי לא שיגרתיים ואני מאחלת לך הרבה נחת ולהשתמע.
 
למעלה