בעניין ה IBL

KaiserDino

New member
בעניין ה IBL

יצא לי לראות את השידור החוזר מיום ראשון ( השני סה"כ של ערוץ הספורט ) והתרשמתי מכמה דברים טובים וכאלו שדורשים שיפור ... ואלו הם : א. הפרשן לצד ירון טלפז היה טוב מאוד , והבנתי שזהו אסף רותם - אחיו של דן רותם ( באיזה קבוצה הוא ? ) ב. השידור השבועי של ערוץ הספורט הוא אחד האמצעים השיווקיים החזקים העומדים לרשות הליגה , לפחות לעונה זו . על כן , מן ההכרח למלא כמה שיותר את היציע ( במינימום את הטריבונות עם הקומות ) ע"מ שתהיה אווירה של קהל תומך , משתתף ונהנה . כשהטלוויזיה קולטת אנשים פה ושם .. בלי ריכוז מסויים - זה ישר גורם למסקנות ( יכול להיות שהם שגויות ) שאף אחד לא באמת מגיע לראות - ואם כן , אז כמה אמריקאים והדבר הזה לא צריך לעניין אותנו ( מנקודת המבט של הצופה הישראלי מהבית ) . לעומת זאת , כשיש קהל והמצלמה יכולה לתפוס אותו טוב ( ולא צריך להביא יותר מדי אנשים אפילו בשביל לשדר אפקט כזה ) האווירה של המשחק היא גם יותר חגיגית ומיוחדת . מה שאני אומר זה שהליגה חייבת להשקיע מאמצים להביא כמה שיותר אנשים לאיזורים שהטלוויזיה מצלמת בימי ראשון או כל יום אחר שיש טלוויזיה . שאפילו יוזילו את הכרטיסים למקומות האלו ! ג. וגם זה בעניין הקהל - אם משרד הקומישינר יצליח להביא כמה ספורטאים או סלבריטאים אחרים למשחק ( על חשבון הליגה ... אתם יודעים - כמה כרטיסים לו/לה ולפמלייה , אם זה משפחה או חברים - ואוכל חופשי מהדוכן ובתמורה אותו איש מכובד וייצוגי יתכבד בזריקה הראשונה לפני המשחק וייערך עימו ראיון קצר דבר כזה יוצר רושם שהבייסבול הוא לא רק נחלת האמריקנים ויש ישראלים , ואפילו מוכרים שבאים ל Ballpark לחוויה ונהנים מהאווירה ( ועל זה גם ידברו בראיון ) . ד. ההתרשמות של הצופה במשחק בטלוויזיה מהמדים של הקבוצה היא בהחלט חיובית ! אין עוד ליגות מקצועניות בארץ ששומרים על טהרת הלוגו והשם של הקבוצה . המדים הם מכובדים , אחידים , ייצוגיים ... ואתה לא מרגיש שאתה מסתכל על איזה מישהו שמפרסם חנות זו או אחרת אלא כולם לוקחים חלק במסגרת שמכבדת את עצמה ויש לה סטנדרטים גבוהים . מי שמעריך ספורט - יודע את החיוניות של הדברים האלו ... זה א' , ב' בשבילנו ונחשב להיות ברור עוד מהיותנו ילדים ביסודי אבל לארץ שלנו זה נחשב להיות פריצת דרך - כך שמצאתי לנכון להעלות זאת לטובה . ה. למעשה , ה pitch של הליגה לקהל צריך להיות קשור לתרבות הספורט ויכולת ניהול טובה יותר ממה שקיים פה . הליגה חייבת לשווק את האפשרות לבילוי משפחתי , לא רק באמריקה אלא גם פה . כתבה אחת שראיתי בערוץ כלשהו שציינה את חוסר עבודתם של המאבטחים - PR טוב לליגה ( לנו זה ברור שלא יהיו בעיות , אבל לקהל בישראל שרגיל למלחמה ואלימות פיזית ומילולית וקרבות נצחיים עם המשטרה ובתי המשפט - זה חידוש ) . הספורט הזה מתאים לכל אחד - ליהנות בחיק הטבע , בחברת אנשים טובים שרוצים לראות ספורט , תחרות טובה , פשוט כיף ואפילו חוויה בלתי נשכחת לילדים ( ובטח שחוויה ייחודית ) . בהמשך לזה , הליגה צריכה ליצור אסוסיאציה של הדבר המרענן הבא בנוף הספורט הישראלי . משהו שבאמת מייצג שינוי , ניהול נכון ומקצועי , אנשים ישרים , ספורטאים למופת , קהל אינטלגנטי ומשפחתי מכל הגילאים , הרבה נשים בקהל ( כן , וצריך להראות גם נשים צעירות ... שאנשים יירצו לבוא ) . הרבה מהציבור בישראל כבר לא לוקח משחקי ספורט כאפשרות ריאלית לבילוי והנה באה ליגת הבייסבול ומשנה תפיסה זו שע"פ המצב בארץ הייתה גם נכונה . זו לא עוד ליגת ספורט אלא אירוע תרבותי ואפשרות לקשור בין הספורט לערכים העליונים של האדם ( שוב , בניגוד מוחלט למה שהליגות האחרות משדרות פה ... ) . ו . משרד הקומישינר צריך לעשות מאמצים להביא אנשים שיש להם סיפור ( או מוכרים ) ולכבד אותם ב first pitch של המשחק . הרבה מאוד ישראלים שהם סלבריטאים היום ( ולא כאלה עם תדמית שלילית .. אנחנו לא מעוניינים בהם ! ) היו באמריקה במהלך הקריירה וחלק לא קטן מהם הלך למשחקי בייסבול והתאהב במשחק ואם לא בספורט עצמו אז באווירה המיוחדת . הליגה צריכה לאתר את אוהדי הבייסבול מקרב הספורטאים בישראל ואם אתה יכול להביא אנשים כמו עדי גורדון , עודד קטש וגם ספורטאים מענפים שלא מקבלים כ"כ הרבה תקשורת ... מכבד אותם בזריקה הטקסית לפני המשחק ... ז. שיווק מוצרים - חשוב מאוד שהקומישינר ( או האחראי על ייחצון ) יידאג למכור כמה שיתר סחורה עם לוגו של הקבוצות . אפילו חולצות עם הלוגו של הקבוצות ... ולמכור אותם במחירים טובים - כאלה שיבטיחו שלא יהיו הפסדים כספיים , אבל לא במטרה להוציא רווחים . המטרה היא שאנשים שהולכים למגרשים יוכלו לראות חולצות וכובעים עם לוגואים של הקבוצות ולקנות אותם מבלי לחשוב יותר מדי . יוצא כך שאנשים יתחילו להסתובב לך ברחוב עם חולצות ( אפילו מכופתרות בחלקם ) וכובעים עם לוגואים של הקבוצות וה IBL עצמו . זה פשוט פרסום מעולה ... וכל כך חשוב - במיוחד לשנתיים - שלוש הראשונים של הליגה . ילדים ונוער הרי לא יילבשו את הכובע רק למשחק אלא גם ביציאות שלהם לפארק , לרחוב , למקומות בילוי וכו' . אנשים לפעמים תמימים ... ולא מבינים עניין - אבל הם לא מתווכחים עם מה שהעין רואה . אתה רואה חבר'ה צעירים עם חולצות ולוגואים .. בא לך לשאול מאיפה זה נראה טוב , שונה , חדש , משהו שבדרך כלל לא רואים כאן מאיפה זה ? מאמריקה ... ואז החבר'ה באופן טבעי מסבירים שזה של ליגת הבייסבול . אתה לא עושה את זה במודע , אבל כל אחד שמסתובב עם חולצה וכובע של הליגה והקבוצות הוא פרסום מהלך ונותן לגיטימציה שזה קול ... לגיטימי ובדרך למעלה . ח . בנושא פאנל השידור של ערוץ הספורט - לדעתי , חשוב מאוד לצרף מישהו מצחיק שיודע בייסבול ... אבל קצת פחות רציני מהשתיים האחרים . אתם יודעים - מישהו על תקן מודי/שימי/סלבה ואסביר כוונתי : הרי כולנו יודעים מי באמת המומחה של שידורי ה NBA ומי מנתח באופן מקצועי את המהלכים והאסטרטגיה של המאמנים ... אפשר לומר שזה עופר או אפילו טלפז מידי פעם אבל בטח שלא שימי . למרות הכל , הנוכחות של שימי מעלה את חווית הצפייה עשרות מונים וגם עופר וירון מרשים לעצמם "להשתולל" מידי פעם . בלעדיו , הם הרבה יותר מאופקים וענייניים ( שזה טוב , אבל לא אוניברסיטה לספורט פה ) . כנ"ל לגבי מודי בפאנל של ליגת האלופות נכון , הוא גם מבין קצת בכדורגל אבל בשורה התחתונה - תראו איזה לפלפים יושבים שם ... מלר , יעקובי , שגיא כהן ... וכו' אנשים שסתם ככה היו מדברים על המשחק אבל לא יכולת להתחבר לחוש הומור שלהם . מודי משרה אווירה של קלות ראש כזו שזורה ברצינות וכבוד לענף ( צ'מפיונס ליג ) ואיתו כל הפאנל הוא הרבה יותר "מגניב" וכל אחד לפתע מרשה לעצמו לצחוק ואפילו לא להתעצבן יותר מדי אחרי עוד בדיחה לא מוצלחת של מלר או יעקובי . ועם סלבה ברזילאי .. בכלל - פעם ראיתי משחק כדורגל מלא מהליגה הברזילאית ( הישג נדיר ) אך ורק בגללו היה איתו את יעקובי באולפן והם שידרו ... לא הייתי רואה דקה אחת עם היה יעקובי ומישהו אחר שמבין אבל סלבה מצחיק אותך , הוא מביא לך סיפורים מברזיל על כל מיני דברים שרומאריו אומר וכו' אלון מזרחי קטן על מה שהולך בדרום אמריקה . והזמן עבר מהר - ואפילו נהניתי מהמשחק חייבים להביא מישהו סבבה כזה זה לא מספיק ידע והבנה צריך מישהו שחי את המשחק יודע סיפורים יש לו יכולת לרגש אנשים וכו' - טוב , זה מספיק לבינתיים .. יהיה מצויין אם נוסיף פה עוד רעיונות ונעלה אותם ל IBL ... כמובן שאם הם צריכים עזרה בתוכניות ראויות נעזור כולנו ! ( טוב , הצעירים ביננו .. ) :)

7liel7

New member
תשמע...

אני ממש מעריץ אותך על הרעיונות!. קבל ח"ח
. אני גם ניסיתי לפרסם קצת את הליגה והמשחק בכלל בעיר שלי... למשל, היום אני וחבר יצאנו לפארק ושיחקנו קצת ואנשים ראו אותנו ונראה לי שזה עזר. יש לך מושג איך להביא את הרעיונות המעולים הללו לקומישינר?

אני מציע שתשלח את מה שכתבת לIBL..

יש CONTACT US באתר הרשמי שלהם (לך לכניסה האנגלית..). תרשום את כל מה שרשמת פה רק באנגלית. שלחתי להם לפני כמה חודשים אימייל ולאחר כמה שעות קיבלתי תגובה מלארי באראס בכבודו ובעצמו. כך שיש לי בטחון בשיטת האימיילים שלהם. יש לך כמה רעיונות אחלה.

7liel7

New member
יש לי רעיון!

אנחנו יכולים לקבוע משחק שמשדרים בספורט 5 שכולנו (כל חברי הפורום) נבוא אליו ושם ננסה לקבוע עם המפיקים לפני השידור, שנוכל להגיד כמה דברים על מה אנחנו אוהבים בספורט, למה הוא מתאים לישראל, איך אפשר לפתח את הבייסבול בארץ ועוד... מה אתם אומרים?

Guy Peled

New member
באמת חובה לשלוח את זה למנהלי הליגה

קבל ח"ח. אחלה הצעות. כמו שכתבו פה, כדאי מאוד לתרגם את זה לאנגלית ולשלוח את זה למנהלי הליגה. נראה לי שהם יותר עסוקים כרגע בלדאוג שהכל רץ בסדר מבחינה ארגונית, והם פחות פנויים כרגע למחשבות יצירתיות. הייתי מתרגם את זה אבל אין לי כוח :) אם אתה באמת הולך לתרגם את זה לאנגלית אז תעשה COPY-PASTE לכאן, ואני אשלח את זה לאנשים המתאימים. לגבי הקבוצה שלי: אין ספק שההגנה של רעננה כרגע לא מבריקה. זה עניין של ביטחון וזה יבוא. ולאלה שאומרים שרעננה חלשה בהתקפה. אל תדאגו, אני מאמין ששלושת החובטים החזקים שלנו: מאט קסטיו, סקוט פלר וחוואן רמירז יתחילו להפיק התקפה בקרוב. שלושתם לא נופלים משאר החובטים הטובים בליגה. מאט נראה טוב לאחרונה. סקוט ורמירז פשוט לוקחים על עצמם יותר מדי וכשירגעו הם יתחילו לחבוט יותר סולידי. ג'ון טאוסס גם נראה יותר טוב לאחרונה. האווירה בקבוצה סבבה יחסית לעובדה שאנחנו מפסידים. החברה' שאפתניים וכולם מסכימים שיהיה יותר טוב ברגע שנחתוך את הLOSING STREAK הזה שפיתחנו..

laufgas

New member
מדהים, בסך הכל קלעת בול.

שוב, אני לא כותב פה הרבה אבל היה קשה להתעלם מההודעה שלך. אני חושב שכדאי איכשהו לעלות את זה במשחק של יום ראשון. כל הכבוד על כל מה שרשמת, פשוט נכון מדי. אני גם חושב שההנהלה של הליגה תשמח לשמוע דברים כאלה מאוהדים שבאים לצפות במשחק. זה הכי אותנטי שיכול להיות. לפי דעתי, אחת מהדרכים המאוד יעילות לפרסם את הליגה היא פשוט פרסומת פשוטה בערוצים 10 ו-2 (אני לא רואה טעם בערוץ 1). משהו פשוט כמו "ליגת הבייסבול המקצוענית הראשונה בישראל - כל יום ראשון בשש בערוץ הספורט". משהו שלא יעלה על 15 שניות. כמובן שמדובר על מידה מסויימת של השקעה , אבל אל תשכחו שיש אנשים שלא מודעים לכך שנפתחה ליגה עקב הפרסום הדל בערוצים הציבוריים. אני מכיר מישהו מבית שמש שלא ידע עד שאמרתי לו שיש להם קבוצת בייסבול, והוא מתכוון עכשיו ללכת למשחק. אולי זה נשמע מגוחך, אבל קיים סיכוי שאנשים שלא ממש מתעניינים בספורט המשעמם שלנו בארץ (לכן הם לא מתעניינים - כי הוא משעמם) אולי יראו משהו שונה ויבואו לנסות את הספורט הזה. אני הייתי במשחק לפני כמה ימים ונהנתי.

KaiserDino

New member
בדיוק !!!

" קיים סיכוי שאנשים שלא ממש מתעניינים בספורט המשעמם שלנו בארץ (לכן הם לא מתעניינים - כי הוא משעמם) אולי יראו משהו שונה ויבואו לנסות את הספורט הזה. אני הייתי במשחק לפני כמה ימים ונהנתי. " these are words of a wise man חברי היקרים ... והוא לא מהמאדים או הירח אלא מכאן ומחשבה זו עוברת בראשם של מאות אלפי ישראלים הייתי אומר . אני מכיר אינספור אנשים ( באמת כך.... ) , כאלה שבחיים לא הביעו קמצוץ של עניין במה שקורה בספורט בישראל והם הגיעו לאמריקה ... והתאהבו בכל דבר שרק קשור לכדור ותנועה ( ביניהם גם בייסבול .. אבל גם מי שלא ) . רק תבינו את הפאראדוקס בשביל להבין עד כמה המצב קשה פה בארץ ... במובנים של ניהול ושיווק הספורט המקצועני . הנה : לליגת הבייסבול בקושי יש מגרש וחצי פעילים , אחד ליד פ"ת ( מקום די מרכזי אומנם .. אבל קצת חור בכל זאת - גם את זה אני לא בדיוק יודע להסביר במילים - אבל אתם מבינים לכוונתי ) השני בגזר ( מה יהיה ) והשלישי במקום עם סיוויליזציה , וגם הוא פתיחתו נדחתה ( עד מועד לא ידוע או שזה כבר טופל ? ) תבינו , אני - דינו ... אוהד בייסבול וחוזה ה baseball nation בישראל ( הכנתי כבר פליירים .. לפני 4 שנים ! ) לא יודע כמעט מה קורה עם המגרשים - איך ההוא בגזר נראה ( או איך מגיעים לשם ) לא מכיר שישה שחקנים ( וגם מי שכן .. זה החבר'ה מפה : ) - וגם אותם לא ראיתי אי פעם משחקים . לאף קבוצה בליגה אין מגרש ביתי לא שידרו פה בייסבול בעברית כמעט אי פעם ( חוץ מכמה עונות שהיה מקבץ משחקים בערוץ הספורט ) אנשים בארץ לא יודעים את הטרמינולוגיה ... הצלם שבא למגרש אחרי הום-ראן שואל אם זה טאצ' דאון ומה בכלל אמורים לצלם לעזעזל ??? בקושי ויש יציע במתקן של ספורט הירקון .. ( ה center court ) שלא לדבר על כך שלא התקינו לוח אלקטרוני ואין לי מושג איך אנשים בדיוק עוקבים אחרי הספירה אנשים בארץ לא שמעו בחיים שלהם על שמות כמו אנדי פטיט , דיוויד אורטיז , מני ראמירז ( ברי בונדס אולי ... ואחרים שהלכו מכות או השתתפו ב"נשואים פלוס" או סיינפלד ) . אומרים שזה ספורט איטי ומשעמם - למרות שלא ראו חובט אחד במשחק ( גם בטלוויזיה ) בחייהם . ולמרות כל זה - שהישראלי הממוצע לא יודע או מבין דבר וחצי דבר על בייסבול ומהותו והמגרשים בבנייה , השחקנים חדשים ולא מוכרים , ואין כמעט יציעים במגרשים שכן יש ... אף על פי כן ... הליגה הזו אם תקבל את ההחלטות הנכונות ותעשה את מה שצריך לעשות - היא תהיה הדבר הגדול הבא בישראל הדבר הגדול ביותר של חודשי הקיץ ותהיה מוכרת לאנשים ממטולה ועד אילת וכולם ידברו בה שבחים ... על השינוי באווירה , על האפשרות להביא את הילדים וליהנות מיום בחוץ , על ספורטיביות למופת על קבוצות שלא קשורות לאגודות והפוליטיקה ויודעות להתלבש למשחק קבוצות שמייצגות משהו - את העיר שלהם ואת המועדון ( כחלק מהליגה ) ולא איזה פרסומת מהלכת של מי שנותן יותר כסף . ייצוגיות שאתה רוצה לקחת חלק ממנה - ותקנה חולצות וכובעים שלהם כי הם החזירו את הכבוד האבוד לספורט בארץ ( אם היה להתחיל עם ) . ואני חושב שהספורטאים שיבואו לזרוק את ה "first pitch " לפני המשחק ייעשו טובה קודם כל לתדמית שלהם ... כי הם ייראו בחברה טובה שדוגלת בכל הערכים שגדלנו והיינו רוצים לחנך את ילדינו . א-מ-ן

laufgas

New member
נכון, ואם תתן לי רגע לתמצת כמה דברים + דעתי

1. ללא פרסום יהיה מאו קשה להביא ישראלים-צברים אמיתיים למשחק ולעניין אותם בבייסבול (אני צבר, דרך אגב). 2. הפרסום ובכלל יחסי הציבור של הליגה עם הקהל הצברי בארץ צריכים להיות יותר אותנטיים. כל הליגה מורכבת מאמריקאיים יהודים (שזה לא דבר רע), אבל לישראלי הממוצע זה נראה כאילו אמריקה באה לבקר בישראל והוא לא מבין שלמעשה יש פה ליגה ישראלית אמיתית. יש לי משהו להוסיף בקשר למשהו מאוד חשוב שלא נראה לי שמתייחסים אליו כראוי - מרכזי הספורט: הפועל, מכב"י, אליצור או מה שלא תרצו - סוף סוף ליגה ללא קשר למרכזי הספורט. זה פשוט נוראי. מעצבן אותי מאוד (בתור אוהד פוטבול וספורט אמריקאי בכלל) שאנשים רגילים פה להפועל ומכב"י וחושבים שאי אפשר לשנות ולהפסיק את פעילויות והשתלטות מרכזי הספורט על הספורט. אני באופן אישי חושב שאם מכב"י ת"א בכדורגל או כדורסל לצורך העניין, תהפוך להיות ת"א הבולדוזרים (סתם שם לצורך העניין) אז ההיסטוריה תישכח. אבל לפי דעתי ההפך - שינוי השם וויתור על השם מכב"י יהפוך להיסטוריה! תנו לקבוצות להתנהל באופן עצמאי לחלוטין ללא שום פוליטיקה ותקבלו ספורט יותר טוב, יותר טהור. בעיני זה צעד חסר תקדים שנתנו לקבוצות כינויים ולא ביקשו ממרכזי הספורט לקחת יד בליגה (בין אם עשו זאת בכוונה ובין אם לא בכוונה). זה לא דבר מוגזם. בסך הכל אני רוצה ספורט כמה שיותר נקי מגורמים לא ישירים. אולי מישהו ישמע אותי.

laufgas

New member
תיקון חשוב!

"אני באופן אישי חושב שאם מכב"י ת"א בכדורגל או כדורסל..." זה צריך להיות "אנשים חושבים שאם מכבי ת"א...." תודה

למעלה