בעניין העצב

פופקס

New member
נבדוק לך לגבי היתר

כי להיות שמחים בלי מוזיקה זה לא ממש מציאותי. הרי למה לקחו לנו את זה? כדי שנהיה עצובים על מה שהיה אז. הלא כן?

פופקס

New member
מגוגל

שאלה שלום, אני אוהבת מאוד מוזיקה ושומעת אותה בערך 25 שעות ביממה ,אני שומעת מוזיקה כמה שרק אפשר המוזיקה עוזרת לי במתחים והיא עוזרת לי בכל דבר אבל עכשיו בספירת העומר אי אפשר לשמוע מוזיקה וזה נורא קשה לי האם יש סוגי מוזיקה חוץ ממוזיקה ללא מנגינה שאני יכולה לשמוע ?אני שומעת מוזיקה לועזית בדרך כלל, ואולי מותר מוזיקה עברית או חסידית ..... -------------------------------------------------------------------------------- תשובה שלום וברכה ומועדים לשמחה, מצ"ב ציטוט מתוך ספר 'פניני הלכה' של הרב אליעזר מלמד: 'כיוון שנהגו בימי הספירה שלא להרבות בשמחות יתירות, כתבו האחרונים שהמנהג לאסור ריקודים ומחולות של רשות. ובכלל זה נהגו לאסור נגינה ושמיעת כלי זמר. לפיכך אין לקיים בימי האבלות שבספירת העומר חוגי הרקדה וקונצרטים. יש אומרים שכמו שנהגו להמנע משמיעת כלי זמר בימי ספירת העומר ושלושת השבועות, כך צריך להימנע משמיעתם דרך רדיו או טייפ, ורק שמיעת שירים בלא ליווי של כלי זמר מותר בספירת העומר ובשלושת השבועות (אג"מ יו"ד ב, קלז; יחו"ד ו, לד). ויש שאסר אפילו שמיעת שירים בלא ליווי תזמורתי באותם ימים (ציץ אליעזר טו, לג). אולם יש שהקלו לשמוע בימים אלו כלי זמר על ידי רדיו או טייפ, מפני שאין בשמיעה זו חגיגיות כפי שיש בשמיעת נגנים חיים. ועוד שכיום הכל רגילים לשמוע ניגונים דרך הרדיו, והשגרה שבזה ביטלה את החגיגיות והשמחה שבשמיעתם. והרי זה כשירה בפה שאינה אסורה בספירת העומר. ועוד שיש לחלק בין ניגונים של שמחה לניגונים רגילים, שרק ניגונים של שמחה ראוי לאסור בימים אלו, ואילו ניגונים רגילים וקל וחומר ניגונים עצובים אין לאסור בימי האבלות שבספירת העומר, וכן נוהגים רבים'. ומצאתי בתשובתו של הרב שרלו, שבספירת העומר אין דין של איסור שמיעת מוזיקה. יש הנוהגים לעשות כך, וכנראה שהדבר קשור בטעות של ערבוב דיני שלושת השבועות עם דיני ספירת העומר. דעות הרבנים: (סדר הרבנים עפ"י א"ב של שמות המשפחה\הספר) הרב שלמה אבינר: מעיקר הדין אסור לשמוע מוזיקה. אבל מי שמאוד קשה לו וצריך מאוד מוזיקה - מותר לו לשמוע שירי קודש. האגרות משה: אוסר – בשמיעת מוזיקה. הרב יעקב אריאל: לשאלתי הרב ענה, מצד הדין ריקודים ומחולות אסורים וכן שירה שמביאה לידי ריקודים ומחולות. זוהי המוזיקה שאסרה ההלכה. אך מכיוון שהגבולות אינם ברורים לכן הפוסקים האוסרים, לא נכנסו לשאלת הגבולות ואסרו. הרב בתשובתו הגדיר גבולות, סולם מינור (יותר שקט ורגוע) – מותר. סולם מז'ור (יותר שמח וקצבי)– בעיה (אסור בד"כ). הרב אליעזר מלמד 'פניני הלכה': שמיעת מוזיקה שאינה לשמחה אלא ל'הרגעה' מותרת. מכל מקום אסור לרקוד ומומלץ לא להשמיע בקול רם. הציץ אליעזר: אוסר – בשמיעת מוזיקה. היחווה דעת: פוסק בח"ג סימן ל' שאסור. ובחלק ו' סימן ל"ו כותב הרב: "וכן כתב באמת האליה רבה (סימן תקנא ס"ק כח) שלפני שבוע שחל בו תשעה באב יש להתיר. ואף על פי שיש לומר דשאני ימי בין המצרים שיש מקום להחמיר בהם יותר, מפני חורבן בית המקדש, או מפני שיש להם עיקר בש"ס לגבי שבוע שחל בו תשעה באב, מה שאין כן ימי הספירה שאין להם עיקר בש"ס כלל."

פופקס

New member
ועוד אחד

אולם יש סוברים שהמנהג לאסור שמיעת כלי זמר בימים אלו אינו חל על שמיעת כלי זמר דרך רדיו או שאר מכשירים אלקטרוניים ביתיים, מפני שאין בשמיעתם חגיגיות כפי שיש בשמיעת נגנים חיים. ועוד שכיום הכול רגילים לשמוע ניגונים דרך רדיו וכיוצא בו, והשיגרה שבזה ביטלה את החגיגיות והשמחה שבשמיעתם, והרי זה כשירה בפה שאינה אסורה בספירת העומר. ועוד שיש לחלק בין ניגונים של שמחה לניגונים רגילים, שרק ניגונים של שמחה יש מקום לאסור בימים אלו גם ממכשירים ביתיים, אבל ניגונים רגילים וקל וחומר ניגונים עצובים אין לאסור בימי האבלות שבספירת העומר. והרוצה להקל רשאי לסמוך על דעה זו ולשמוע שירים עצובים ורגילים, אבל שירים שמחים אין לשמוע כלל. וגם שירים רגילים אין לשמוע בקול רם, מפני שעוצמת הקול מגבירה את החגיגיות (יעויין בפניני הלכה זמנים ג, י). ונראה שלכל הדעות, הנוהג ברכב וחושש שמא יירדם רשאי לשמוע מוסיקה כדי לשמור על ערנותו.

פופקס

New member
כשרוצים, אפשר לראות מה שרוצים...

עוד ציטוט מאיזה אתר של שו"ת עם רבנים" "כמו כן יש שכלל לא אסרו לשמוע מוסיקה מקלטת אלא רק מכלי נגינה ממש. הדבר דומה לתלמיד הלומד נגינה שמותר לו לשמוע ולנגן במהלך לימודיו."

19אריאל

New member
מדברים עם ה`.

בגן האמונה, כדאי לקרוא. (ואני ממש לא ברסלב!)

little snoop

New member
שמענו עליך..חחח

איך אתה אומר שאתה לא ברסלב,זה ספר מברסלבים על ברסלבים למתברסלברים.! והממליצים עליו גם ברסלברים!חח, סתם,באמת ספר יפה!

השאלה היא?

ממה עצבות, מדיכאון אז עופי לרופא או מסתם כי את מתה על מוזיקה אז אין מה לעשות, צריך לדעת להתמודד בחיים! ואם בכ``ז את לא יכולה אז תשמעי מוזיקה שרק בפה שזה ודאי יכניס לך דיכאון

יש לי היתר ששמעתי...

שאם ע"י המוזיקה את תעבדי את הקבה יותר טוב אז תישמעי...

למעלה