בעניין, הכח של הארי...

בעניין, הכח של הארי...

אחרי כל הדיונים רציתי לדעת למסקנה: האם "כח האהבה" שיש להארי זה אותו הכח שנעול במשרד הקסמים, ושהוא בו בזמן נורא ומופלא יותר מהמוות?? אודה, לכם מאוד אם תענו לי!

לב?!

היה מוחות באיזה חדר אחד. ולא זכור לי שהיה לב. ולהזכירך בקשר לשאלה שלי: היה חדר נעול שהם לא הצליחו לפתוח אותו, ודמבי אמר להארי שבחדר זה יש כח שאין אותו לוולדמורט ושהוא בו בזמן נורא ומופלא יותר מהמוות. דמבי הוסיף ואמר: שזה גם הכח שהניע את הארי למשרד הקסמים וכביכול להציל את סיריוס.

נו כן.. על זה עניתי..

רק שהמוח שלי חושב קצת יותר מידי קדימה: רשמת "היה חדר נעול שהם לא הצליחו לפתוח אותו, ודמבי אמר להארי שבחדר זה יש כח שאין אותו לוולדמורט ושהוא בו בזמן נורא ומופלא יותר מהמוות. דמבי הוסיף ואמר: שזה גם הכח שהניע את הארי למשרד הקסמים וכביכול להציל את סיריוס." אז אני הבנתי שמה בעצם מניע את הארי לפעול? האהבה- ומה זה אהבה זה רגש שזה אומר שזה בלב... כל רגש בא מהלב... אז לפי זה הבנתי שמה שיש בחדר זה לב.. מוח עקום.. אין מה לעשות.. :)

האבה היא לא מהלב

זה פשוט חומרים שמופרשים במוח... אנחנו מקשרים את זה ללב כי החומרים והפעולות הכימיות במוח גורמים לפעימות חזקוצת בלב, זה כמו אחד התסמינים... אז או שיש בחדר הזה מוח אבל לדעתי לא, לא יוד'עת להסביר את דעתי... אני אחשוב על זה

כן פתאום

הלב הוא רק משאבה, כל מה שהוא עושה זה להזרים את הדם כדי שלתאים שלך יגיע חמצן (ואז יהיה נשימה תאית- סורי מושפעת מביולוגיה). כל מה שאת מרגישה חושבת וכל מי שאת נמצא במוח....

אוקיי צודקת.

אבל בעיקרון לא מחשיבים את זה למוח, ז"א כשאת אומרת למישהו שאת אוהבת אותו מייחסים את זה ללב שלך.ולפי מה שאמרת לא נכון לשייך את זה ללב אז אני פשוט ישייך את זה לנשמה!

לא נראה לי שממש יהיה שם../images/Emo60.gif

לב
זה משונה מדי. וחוץ מזה, כל העניין של רגשות ולב זה הרי סמלי.

אתה מתכוון../images/Emo221.gif../images/Emo210.gif

שאיך זה יכול להיות אהבה, אם אהבה זה דבר לא מוחשי ? כנראה שאת זה נגלה בשביעי..

אממ..מה שלא הבנתי..

שאם אכן מדובר ב"כח האהבה" אז למה דמבי אמר שזה נורא יותר מהמוות? הרי יש דבר אחד נורא יותר מהמוות וזה הורק` , לא? ואהבה זה אולי מופלא יותר מהמוות אבל בטח שלא נורא יותר. תקני אותי אם אני טועה.

פיבסי

New member
תלוי

כמו שיש הרבה סוגים של מוות יש הרבה סוגים של אהבה אהבה חד צדדית זה דבר נורא אהבה אובססיבית זה מוביל לטירוף אהבה אימהית היא דאגה תמידית ואהבה בין בני זוג של מערכת יחסים של אוהב נאהב זה הדבר הכי נפלא בעולם

ToryMaster

New member
רגשות קורים במוח

לפעמים הוא מורה לאברים שונים בגוף להרגיש דברים, אבל הרגש לא בא משם.

LiRs Lullaby

New member
שאלה מעניינת...

אני תמיד דמיינתי שזה פשוט אהבה... בתוך מיכלים של זכוכית... כמו גז כזה, כי אהבה זה משהו נורא מופשט... ורגש חזק מספיק כדי להיות נעול, לא? הרי אם זה היה לב אז לא היה צורך לנעול את החדר, שמים אותו במיכל כמו עם המוחות, ומשאירים את הדלת לא נעולה, כדי שאנשים לא ישברו שם משהו בטעות וייתנו לכל כך הרבה רגש לצאת. אני לא חושבת שזה כח יותר נורא מהמוות, אני פשוט חושבת שזה משהו שוולדמורט לא מסוגל להבין.

the ror

New member
מוסיף גם את דבריו של סלוגהורן

שאחרי שחיים זמן כמו סלוגהורן לומדים להעריך את כוחה של אהבה אובססיבית(משום מה זה נשמע לי די דומה). ולשאלתך: אני מניח שזה כמו שקרה בליל מפלתו של וולדמורט שכוח האהבה של לילי להארי גם גבר על הפחד שלה מהמוות (ולכן הוא אפשר להגיד נורה ומופלא יותר) וגם הצליח ליצור קסם שהגן על הארי מפני הקללה ההורגת של וולדמורט ואף להחזיר אותה על וולדמורט...מה שאני לא יודע זה אין זה משמש או בה לידי ביטוי בתור כוח שישרת את הארי בהמשך...

תודה! ואני חושב..

שהכח הזה בא מהלב, המוח, הרגש וכו`. הכח הזה בא מפוקס או מאליו, אפילו לילי לא תוכל להסביר בדיוק מה היא עשתה כדי להפעיל את הקסם (הכח) הזה ותאמין לי שאם היא הייתה חיה אז היא עד היום הייתה בהלם מאיך שזה קרה. הרי אי אפשר להסביר את זה מאיפה בא אותו הכח להארי כדי ללכת ולהציל את סיריוס (כביכול...)

למעלה