בעניין הומאופתיה

0 אור 0

New member
לדעתי אם זו הומאופתיה אמיתית אז לא

אבל כדאי לחכות למומחים בתחום, אני מקווה שאת מדברת על תרופה שהותאמה לך אישית

מעניין שההומיאופתית היחידה שענתה לשאלה

אמרה שאין סכנה. ואילו כל התשובות המזהירות הגיעו מאלה שאינם הומיאופתים. מה המסקנה שעלינו להסיק מכך?

שכל מטפל מאמין בדרכו הוא

ולכן: 1. הומאופטיה אינה מדע אלא דרך לטיפול, בה המטפל רואה את התהליך באור שונה מהמטופל. 2. יש מטפלים בשיטות אחרות שחושבים שזו שיטה שלא טובה ו/או לא מתאימה לכל אחד מסיפורים של אנשים(יד ראשונה) שמעתי על הצלחות, נזקים ואי שינוי.(לפעמים כולם גם אצל אותו מטפל) מה המסקנה שלך?

אני חוששת

שהתרופה שקיבלתי עלולה להזיק לי. ולכן שאלתי. עדיין אני חוששת. ומעדיפה לא להשתמש בה .

0 אור 0

New member
הדבר הראשון והחשוב ביותר בטיפול הוליסטי

או אחר, הוא האמון המלא שיש לך במטפל, ביכולותיו, בידע שלו, בתשובות שלו. אם זה לא קיים, עדיף להפסיק את הטיפול.

0 אור 0

New member
שאנחנו לא מספיק מבינים בהומאופתיה?

יש נקודה חשובה שעלי להדגיש: ברפואה משלימה בכלל, והומאופתיה בפרט, יש לא פעם בלבול בנוגע למי טיפל בך. כרפלקסולוגית, נתקלתי לא פעם באנשים שמתיימרים לתת טיפול רפלקסולוגי בלי שהם יודעים מה הם עושים (כולל "מלחמה" קטנה בספא שאני עובדת בו מדי פעם על זה שלא יאפשרו למי שאינו רפלקסולוג להציג את עיסוי הרגלים שהוא נותן כרפלקסולוגיה). המון פעמים אנשים מספרים לי שהם עברו טיפול אצל הומאופת, אבל כשהם מספרים מה היה הטיפול , זה פשוט לא נשמע הומאופתיה. כך שאם את נתקלת בסיפורים על נזקים צריך לבדוק היטב מי היה המטפל והאם הוא אמנם היה הומאופת. לי אישית השיטה הזו לא עזרה, ומאחר שיש לי משפחה וחברים שגרים במדינות בהן זו שיטה מוכרת ומובילה, אני רואה את מגבלותיה ומקרים בהם היא לא מסייעת. אבל לא ראיתי או שמעתי על מקרים של נזק, במקרה הגרוע היא לא סייעה ויש גם סיפורי הצלחה רבים של אנשנים שנעזרו בשיטה.

יעל ND

New member
באופן כללי לא,

יש רמדי בודדים, שלא אמליץ בהריון מסיבות מסוימות. למשל, יש רמדי, שגורמת להפיכת העובר, כך שאם אין צורך לפעולה כזאת, אז הפיכת העובר מיותרת ויכולה להזיק: לגרום ללידה קיסרית במקום נרתיקית. בכל שאר המקרים, הדבר הגרוע ביותר שיכול לקרות: זה לא יעזור.

לא ../images/Emo13.gif

בתרופה הומאופתית אין חומרים כימיים שיש בתרופות רגילות . (החומרים הכימיים הם אלה שמייצרים את תופעות הלואי הבעייתיות) אני מטפלת בנשים בהריון ובהנקה, בעוללים ובמבוגרים בלי שום חשש. יחד עם זה מומלץ להיות בטיפול ע"י הומאופת שיכול לתת ל מענה בכל בעיה שתצוץ. כל טוב עירית

אם תראו תרופה שאדם קיבל

ובעצם היא נושאת מספר, ולצדו רשימת מושגים. האם תזהו אותה? האם תדעו משהו על מקבל התרופה?

אם צמחי מרפא נכללים

בהומיאופתיה אז מניסיון כן. לי נגרם נזק משימוש בצמחי מרפא שאותם קיבלתי במסגרת טיפול נטורופתי. כמובן שחשוב שצמחי המרפא יינתנו כהתאמה אישית בטיפול אבל חשוב גם לוודא שהמטפל הוא אכן מקצועי ויודע מה הוא עושה..

0 אור 0

New member
כל מטפל בצמחי מרפא יגיד לך שיש להשתמש בהם

בזהירות רבה. בניגוד לתמצית הומאופטית, שהיא בעצם טפול אנרגטי ש(כמעט) לא ניתן למדוד בו רכיבים כימיים, בתמצית צמחי מרפא יש חומרים פעילים מרובים. חומרים אלו הם במקרים רבים הבסיס לתרופות המערביות. לצמחים רבים יש קונטראינדיקציות ידועות, וכן עלולה להיות התנגשות עם תרופות שהאדם לוקח. כמי שנעזרת בצמחי מרפא כתחביב שנים רבות ובצורה מקצועית בשנים האחרונות, אני לפעמים נדהמת מהקלות בה אנשים מכניסים לפה צמחים חזקים במיוחד בלי לשעות לאזהרות וכללי זהירות ידועים. דוגמא מאד בולטת היא האכיניציאה, שידועה כמחזקת מערכת החיסון - ואכן גם אני השתמשתי בעבר בסירופים והיום בטינקטורה בתקופות של החלשות, אבל זה משהו שלוקחים לשבועיים-שלושה-חודש ולא לכל החורף כפי שיש הורים שנותנים לילדיהם. גם חליטת מרוה שמסייעת מאד למצבים מסויימים היא עוצמתית מאד, ולכן מומלץ לשתות פעם ביום תקופה מוגבלת ולא להתייחס אליה כאל שווות ערך לנענע או לואיזה שניתן לשתות במשך כל היום וכל השנה.

תלוי איך תגדירי סכנה

גם כאשר מדובר על תרופה בהתאמה אישית, לעיתים יש תגובה לא טובה. מטפל יכול להגדיר אותה כחלק מתהליך ההחלמה. יכול להיות שאת תרגישי אחרת. כדאי לזכור שלעיתים הריפוי מגיע באופן שונה ממה שציפית. למרבה הצער לפעמים התגובה קשה מידי עבור המטופל. לפעמים יש גם תופעות לוואי מוזרות ולפעמים זה גם מצליח, כמו שמעידים העוסקים בתחום.

hal767

New member
א - כן.

ב- אין מצב שתרופה מכל סוג עוסקת בטיפול בשורש הבעיה. היא כן יכולה להעלים סימפטומים. טיפול סימפטומטי הוא מסוכן בכך שהמטופל חש בהקלה ואפילו חש בטוב, אבל גורמי הבעיה שממשיכים להיות פעילים גורמים לו לנזקים שיבואו לידי ביטוי במחלות קשות. גורמי הבעיה קשורים בדרך כלל לתזונה ואורח החיים הגרועים. בהם יש לעסוק. תפקיד המטפל הוא להיות מורה לבריאות. הוא צריך לתקן את הטעויות שהמטופל עושה כלפי גופו ונפשו, ללמד אותו כיצד לאכול ולחיות נכון, כלומר, לשנות הרגלים פסולים. סביר להניח שתרופות הומאופטיות פחות רעילות ופחות מזיקות מתרופות קונבנציונאליות, אך זאת אינה דרך ריפוי.

למעלה