בעניין דומה

yossin

New member
בעניין דומה

אחרי כל הצעקות על עניין אחר, הייתי רוצה לשאול על ביטוח: א- האם גם בחו"ל יש דרישה לביטוח תקף לפני הצלילה ? ב- מה הדעה (במיוחד דעתם של המתנגדים לחוק הצלילה) על הוראה זו ? כלומר- על פי אותו הגיון אם איזה אדיוט רוצה להרוג את עצמו או לשעבד את עתידה הכלכלי של משפחתו, זבש"ו

ניב ד

New member
בחלק מהמקומות יש

ובחלק אין. בחלק זה לא ממש ברור כי שואלים אותך אם יש אבל אתה לא מחוייב להראות אותו. בדרך כלל מחתימים אותך על טפסי הסרת אחריות מטעם המועדון וזה בתכל´ס מה שמעניין אותם שיהיה לך ביטוח - שלא תבוא אליהם בתביעות אחר כך ושלא הם יאלצו לשלם את הפינוי וכאלה אם יש. ומה הקשר לחוק הצלילה? אגב בעיה קשה שיש ועלתה לפני כמה זמן זה שהרבה מטיילים מסתבר שלא מחזיקים ביטוח רפואי ואז כשקורה להם משהו בחו"ל - במיוחד במדינות הבלתי מפותחות הם בבעיה לא נורמלית. מכיון שעלות הביטוח היא באמת זניחה יחסית כדאי תמיד שיהיה בלי קשר. אגב, נדמה לי שיש סוגי ספורט נוספים שחייבים בביטוח (פרט לנהיגה) אבל לא סגור על זה.

Alto

New member
טפסי הסרת אחריות

ע´´פ כתבה ב´ים´ האחרון לטפסי הסרת אחריות אין בעצם תוקף משפטי והם לא מורידים את האחריות מהמועדון.

Sushi

New member
בעוונותי לא קראתי את הכתבה ב"ים"

אבל ניב מדבר על מה שקורה בעולם. תוקף משפטי לטפסי הסרת האחריות קיים (או לא) ע"פ חוקי המדינה הספציפית, ולכן לא יכולה להיות טענה גורפת כמו "לטפסי הסרת אחריות אין בעצם תוקף משפטי". מה שכן, העובדה היא שבכל מקום בו אני צללתי (סיני ומקומות שונים ביבשות אמריקה המרכזית והדרומית) לא התעניינו בביטוח שלי וכן החתימו אותי על טפסי הסרת אחריות. לפחות המועדונים מאמינים שיש לזה תוקף משפטי.

שירי8

New member
תלוי איפה

יצא לי לצלול באוסטרליה שם דרשו תעודת צלילה, העיפו מבט בתאריכי ה Logbook וכמובן דרשו לראות ביטוח בתוקף. ולהבדיל צללתי בדרום אפריקה בקייפ טאון, מועדון צלילה של בחור ישראלי,(בלתי נסבל בעליל!) שלא רק שלא דרש ביטוח, אלא שגם לא עניין אותו לראות תעודת צלילה!או שום אינפורמציה אחרת. כך שמשערת שבכל מקום זה שונה ואולי גם יש הבדלים ממועדון למועדון.

ביקו

New member
לא הייתה דרישה...

לביטוח צלילה באף אחד מהמקומות שצללתי בהם עד כה. גם לא בסיני. רק מסמך שמסיר מהמועדון כל אחריות.

למעלה