בעל עצבני- מה עושים

סטודנט62

New member
בעל עצבני- מה עושים

שלום לכל חברי הפורום
אני ובעלי נשואים כמעט שנתיים, בהליכים של רכישת הדירה, היו לנו מתחים וויכוחים סביב הנושא זה, כאשר לא אהבתי את הבית שהיה מוצא חן בעיניו, הייתי מאוד נסארת שאין אנחנו יכולים לגבש דעה משותפת על בית כזה או אחר . עד שיום אחד בעלי אהב מאוד דירה מסויימת ואני ההפך, כל אחד ניסה לומר את דעתו כאשר בעלי התבצר בעמדה שחייבם לקנות, לזה עניתי שאם נקנה אזי אני לא גרה בדירה הזאת. הוא נורא התעצבן ואמר שאני אגואיסטית שחושבת רק על עצמי. מה שהפריעה לו לטענתו שאמרתי את המילה אני ולא אנחנו. הוא הסיק מסכנה מהאמירה שאני מתכננת את חיי לבד.
לקחתי את השיחה הזאת לתשומת לבי, ו" השתפרתי" כעת אם נוגעים בנושא שהינו משותף לשנינו אני דואגת לדבר בלשון רבים.( אין לי עם זה בעיה בסך הכל נראה שההערה שלו הייתה נכונה).

לעומת זאת אתמול בערב בעת שבעלי משוחח עם חברו לגבי האירוח אצלינו בבית , שמעתי שבעלי מתכנן את האירוח לפי לו"ז שלו, לפיו אם יסתדר לו אזי נקבע בהתאם. מכוון שהאירוח אצלינו בבית וחברו צריך להגיע אלינו עם אישתו, התעניינתי מדוע לא לקח בחשבון את הלו"ז שלי, לטענת בעלי אני חייבת שיזכירו את שמי בכל שיחה. אציין כי בעלי דבר איתי בטונים גבוהים, ובעצבנות זרק שלט על השולחן, ופשוט לא נתן לי להבהיר את עצמי, קטע אותי באמצע המשפטים . הרגשתי שאין לי עם מי לשוחח, הייתי חנוקה עד שהתרפצתי בבכי, הוא ניגש אלי ואמר שאני מציגה את עצמי קורבן.

אחרי שהרוחות נרגעו אמרתי לו שהוא מפגין חוסר הערכה ללוח זמנים שלי, ובכך בעצם לא מכבד אותי וכך זה נראה מבפנים ומבחוץ. הסברתי לו שאם יש דברים שנוגעים לשנינו ו מין הראוי ששני הצדדים יהיו שותפים להחלטה.
אני מרגישה אני פוחדת מתגובות של בעלי ( לא מבחינה פיזית) אלא במובן המילולי אני לא יכולה לצפות את התגובות שלו והן מפחידות אותי נורא. אני לא יודעת איך לגשת ולשוחח עימו, מאוד רוצה להבהיר את עצמי שיגיעה מצב שגם הוא יקח לתשומת לבו את הדבירם שמפריעים לי.
אודה לתגובות מניסיון החיים שלכם , איך לדעתכם הסיטואציה נראית בעניים שלכם
בקשתי הקטנה היא לא להפנות אותי לייעוץ זוגי , ברצוני לישמוע תגובות מכם , ייעוץ זוגי זה מצב נתון שבכל עת ניתן להשתמש בו.

תודה ויום טוב

נומלה

New member
מצטערת אבל ... הוא צודק

לא בכל דבר את צריכה לדחוף את עצמך. יש מצב שהחבר וזוגתו יבואו אליכם הביתה ואת לא תהיי. מה קרה? העולם יתהפך? זה בסדר להגיד "חבל אני לא אוכל להשתתף כי.." זה לא בסדר להגיד "אתה לא מכבד את הלו"ז שלי" אולי יש לו שיקולים נוספים? מה יקרה אם חלק מהפעילויות את לא תהיי שותפה להן?
כפי שזה נשמע הוא מארגן דברים ואת תפקידך לאשר או לשלול. אולי במקום זה תארגני את? במקום להגיד איזו דירה לא מוצאת חן בעינייך עשי סיור מקדים והביאי אותו לבחור מבין הדירות שכן מוצאות חן בעינייך. במקום להתלונן על "אי כבוד ללו"ז שלך, קבעי את פגישה שתתאים לכולם. אל תשוחחי איתו על כך שהוא צריך לקחת לתשומת ליבו מה מפריע לך. תפעלי לעשיית דברים כך שיתאימו לך. תהיי את היוזמת ולא הנגררת השוללת. זה ממצב אותך בעמדת הקרבן וזה באמת מקום לא טוב להיות בו.

חולקת על דעתך

היא באמת לא צריכה להשתתף בכל דבר שהוא יוזם, אבל אם הוא מזמין אנשים הביתה והיא אמורה להיות בזמן הזה נוכחת, מן הראוי היה שיתאם איתה אם זה מתאים לה <אולי בדיוק בזמן הזה היא חוזרת הביתה גמורה מעבודה ומייחלת להתקלח ולהתהלך קצת בבית ערומה?
>. קביעת עובדות בשטח באופן חד צדדי זה אף פעם לא מתכון ליחסים מלבבים והוגנים, ואם כל פעם מקפיצים לה מחטפים שכאלה אז לא פלא שתרגיש קורבן של התנהלות דורסנית ותתחיל להסתובב בשרירים קפוצים.
אני אומרת להמשיך להבהיר שגם היא שם, וכן, הוא חייב להפנים שכמו שזו לא רק 'היא' זה בהחלט גם לא רק 'הוא'. לתרגל חשיבה זוגיות זה תהליך הדדי.

נומלה

New member
מי אמר שהיא אמורה להיות נוכחת?

יש חובת נוכחות של שני בני הזוג כאשר חברים קופצים הביתה?

הגברת הבהירה מטה

שמדובר על קפיצה עם לינה. חד משמעית דורש יידוע מוקדם והסכמה מצידה לזמנים שמתגבשים אצלו כנוחים לו.
זה בדיוק הזמן בו הם מתקוטטים על השליטה בקשר, ועכשיו בדיוק הולך להיקבע אם היא רהיט או כוח משרת או שותפה בעלת ערך וזכויות שוות.

סטודנט62

New member
רק לצורך הבהרה

אני שותפה מלאה בסיורים ומנהלת מו"מ עם מתווכים , קובעת פגישות והכל. תפקידי ממש לא לקבל או לשלול את הדברים, ספציפית בנושא זה היה מדובר בתכנון ארוך טווח בשל לוח זמנים מאוד עמוס מצד כולנו, מדובר בבילוי משפחתי, החברים גרים בצפון הרחוק שבאים להתארח אצלינו ( אנו גרים במרכז) כך שהם באים עם לינה ועלי להתארגן בהתאם , מכל המשתמע מכך להכין ארוחה ועוד.
מעבר לזה הדגש הוא על התגובה, האם " האמירה שלי" עולה לכדי תגובה כי קיצונית בעיניי

מכל מקום תודה על התגובה :)

נומלה

New member
במצב כזה

אמירה של "אם הם יבואו בXXX אני לא אוכל להיות בבית כי YYY ולכן אתה תצטרך להכין ארוחה/ נקיון/ מיטות וכו. היתה מתקבלת בצורה יותר ענינית מאשר "אתה לא מכבד את הלו"ז שלי"

סטודנט62

New member
לנומלה

נו באמת איפה זה נראה אירוח כזה??????? אולי אצלך, אבל לא אצלינו זה בטוח.
לי איכפת מהאורחים שבאים אלי, ואני מעוניינת ורוצה ליצור אווירה כזאת שירצו לחזור אלינו שוב.
איך לטעמך זה יראה עם חברים באים אלינו מרחוק, ואני לא נמצאת כי אני עסוקה בעבודה? ולא מצאתי זמן עבורם( הרי שהם שלא באים מידי יום ואף לא מידי סופ"ש).
אני לגמרי לא מסכימה איתך, כשבאים האורחים ועוד כאלה שלא יוצא לנו לראות אותם לעיתים קרובות אני רגילה למרות כל עיסוקיי, לפנות את הזמן וליצור כאמור אווירה שתגרום להם להרגיש בנוחות ולא כנטל שהוטל עלינו, זה לא מכובד בעליל.
למרות שאני ובעלי שנינו אנשים קרייריסטים שמשקיעים שעות לא שגרתיות בעבודה, לא אתעלם ואזניח את עניין האירוח והחברים זה יותר מידי חשוב לי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא ייעוץ זוגי אבל...

מנקודת מבט של טיפול זוגי היייתי אומר שהפרטים עצמם (דירה, טלפון, לו"ז, אני, אנחנו) לא ממש חשובים.

אזכיר שוב את התאוריה של מפתח שיטת האימגו, הארוויל הנדריקס, שבין השאר חיבר את הספרים "לשמור על האהבה הזאת" ו"לבסוף מוצאים אהבה", שאומרת שכל זוג, בחלוף תקופת ההתאהבות, יגיע לשלב (ארוווווווך) של מאבקי כח. בעצם הזוג שנרגע מההתלהבות של גילוי האחר המדהים, רוצה לראות עכשיו פרעונות של ההבטחות הזוגיות שהיו בתקופת ההתאהבות. אבל מאחר ולכל אחד קשה להיות הפנטזיה המרפאת של השני, שני הצדדים מתאכזבים, כועסים, ומנסים בכח לתקן את האחר, לדרוש את "המגיע להם", וכולי - כל אחד בדרכו וסגנונו האישי.

אם מבינים את זה, מבינים שלפתור את בעיית הדירה זה לא מספיק. גם לא לפתור את בעיית הלו"ז לארוע, וכולי. תמיד יצוץ עוד משהו, כי הסיבות האמיתיות למאבק הן הצרכים העמוקים (שיאהבו אותי, יקבלו אותי, יחזקו אותי איפה שאני חלש, שיראו את היכולות שלי, וכולי).

התגובות שלו מפחידות אותך בדיוק בגלל שהן הולכות ומתעצמות מארוע לארוע. מאחר והקונפליקטים הבסיסיים לא מובנים לכם ברמה המודעת, אתם לא יודעים איך לטפל בהם, ומטפלים בכל מקרה לגופו ולא בצורה מיטבית - התיסכול של שניכם גובר מארוע לארוע. ברור שמתישהו יצוצו (בהתאם לסגנון האישי) - אלימות, או המנעות, או בגידה, או מחלה - כל דבר שתיסכול קיצוני מוליך אליו.

נכון שלא מלמדיפם את זה בבית הספר, וגם רוב ההורים לא יודעים ללמד את זה, ולכן זה די שוק לגלות ש"התחתנו עם מפלצת". כמובן שהוא לא מפלצת כמו שאת לא מפלצת. אבל החיים הם לא אגדה לילדים, וזו בדיוק הסיבה שזוגות מיתדרדרים, מדרדרים את ילדיהם, אלו הופכים לאנשי עסקים או צבא או פוליטיקה מתוסכלים או מריירים או אלימים, וככה מתגלג לו כדור הארץ שלנו בדרך הישנה והרעה.

ואת כל זה מתקנים בתוך הבית הפרטי שלנו, עם בן הזוג או בת הזוג הפרטית שלנו.

או שלא.

ובכל זאת עצה מעשית לסיום: נסי לקחת הכל פחות קשה, לא להיבהל מהתיסכול שלו, ולנסות להישאר אוהבת ונעימה גם כשהוא פחות. ובעיקר תקשיבי לו.

בהצלחה.

נומלה

New member
אבל המורה..

הרי לכל זוג יש קונפליקטים ואיש איננו מתחתן עם התאום הזהה שלו. איך זה שזה לא מתעצם ומתעצם לכולם אלא יש אנשים שחיים את חייהם בלי להיות במשברי זוגיות אחת לתקופה? איך זה? מה הסוד שלהם?

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש כמה סודות

הסוד הכי גדול הוא להיוולד למשפחה עם יחסים טובים ובריאים. זה לוקסוס שלא התאפשר לכולנו. לבני המזל הללו יש פחות בעיות, ויותר יכולת להתמודד איתן. איזה אחוז הם באוכלוסיה? לא יודע.

סודות חלופיים נפוצים:
"לא טוב לי אבל אני מעדיף לא לדעת"
"לא טוב לנו אבל בו נעשה הצגה של זוגיות מושלמת"
"יותר זול לי לסבול ביחד מאשר להיות גרוש/ה בעוני"
"לא טוב לי בבית אבל ממש סבבה לי בחוץ"
"נעשה הכל כדי לא לפגוע בילדים"
"כל הגברים/נשים אותו זבל"
"השוק בחוץ לא משהו"

יש עוד, אבל נראה לי שהבנת את הפרינציפ.
מחר בוחן פתע.

AlinaGil1

New member
כתיבה איכותית , משובחת ונדירה!!!

תמיד אתה כותב נפלא ( טוב הסגרתי שאני סמויה פה לרוב) , אבל אני בזה הרגע מעתיקה את הפוסט הזה לתיקיית ה״גזור ושמור״ שלי, כי זה מה שאני מנסה ללמד את האנשים סביבי וכמובן את ביתי.

אהבתי, בקיצור.

קארניו

New member
לפני היעוץ הזוגי את זקוקה קודם ללמוד

לחזק את הבטחון העצמי שלך. בגלל שהערכה העצמית שלך נמוכה את מתנגדת סיסטמטית לכל החלטה ונפגעת כשקובעים
בלעדייך ובמקום להגיב באסרטיביות את מנסה לקבוע את מעמדך באופן ילדותי ולא בוגר .
כמו כן אני לא שוללת את האפשרות שבעלך "משחק" איתך במשחקי כוח אולי אפילו בלי שיהיה מודע לכך ולכן אני לא מצדיקה וגם לא מאשימה אותו כי לא שמעתי את הצד שלו אלא רק את שלך.
אבל לפני הכל את חייבת לבדוק
ולברר מנין נובע התסכול וחוסר הערכה העצמית שלך ולטפל בהם ולכן אני ממליצה לך ללכת לבד לכמה פגישות טיפוליות .

עצה מעשית

בכל פעם שהוא עושה משהו שפוגע בך, למשל לא מתחשב בלוח הזמנים שלך. תני לזה לקרות... ואז אם פתאום החבר ואישתו יופיעו, או שלא תהיי בבית, או שתהיי בבית ותיגרם לך אי נוחות.

ואז... אחרי שייגמר האירוע: אם לא תהיי בבית, הוא לא יוכל לבוא אליך בטענות.
ואם תיגרם לך אי נוחות, תוכלי לבוא אלי ולהסביר לו "נקודתית" איך הוא פגע בך ואז כשמדובר בעניין "נקודתי" ולא עקרוני, הוא יבין, ואולי אפילו יתחרט ויבקש סליחה.

אני מרגיש שהסיבה שאת לא יכולה לדבר איתו, כי את מעבירה עליו ביקורות עקרוניות, בסיגנון שופט, מטיף ומחנך. "אתה צריך להתחשב בי", "אתה לא יכול לתכנן לבד" וקשה לו להתמודד עם טענות עקרוניות ששופטות אותו.

אבל עם סוגיות נקודתיות קל יהיה לשכנע אותו. זה כמובן דורש ממך יכולת ספיגה ואיפוק.

chenby

New member
אני חושבת

שזה עניין של תקשורת.
כרגע, גם הוא וגם את , עסוקים במשחקי כבוד, אתה לא מכבד את לוח הזמנים שלי, את חושבת רק על עצמך, ועוד כל מיני הטחות כאלה.
אני למדתי שכבוד לא מקבלים, כבוד נותנים.
אם אני רוצה כבוד מלא משנה מי, מן הראוי שאני אכבד אותו קודם. נאה דורש, נאה מקיים.
במקום להתנצח ולהתווכח, תרפי. עד שתמצאו בית שתאהבו שניכם, יהיו לכם לחצים של למצוא בית, למה צריך להכניס גם לחצים על ענייני לוז וחברים? זה לא מה שאת אומרת, זה מאיזה מקום זה נאמר. ממקום של קורבן שלא מכבדים אותו או דופקים אותו או לא מתייחסים אליו, או ממקום של אדם שמכבד את עצמו ואת מי שלידו גם אם נעשים דברים שלא אני קובעת או לא בשליטה שלי. ואז כשהוא מודיע שחברים באים מבלי לתאם אתך, את יכולה פשוט לחייך ולהגיד שחבל לך שאת תהיי בעבודה בערב (למשל) ושפעם הבאה עדיף לתאם יחד כי גם את רוצה להיות. אין פה האשמות, אין פה אתה לא מכבד אותי, אין פה העלבות, יש את הרצונות שלך שאת אומרת. והמציאות היא מה שהיא (הרי כבר בטח למדת שלא כל מה שאת רוצה את מקבלת, כמו אצל כולנו... או שכן, אבל לא בזמן שאנחנו רוצים.. יש מציאות שלטת, גדולה מאיתנו.. זה רק אנחנו שמתווכחים אתה כל הזמן) אני כן הייתי מציעה טיפול זוגי אפילו שביקשת שלא, לא כי יש משבר, אלא כדי למנוע משבר. למצוא ביחד דרך תקשורת מכבדת עבור שניכם. כי דרך תקשורת בונה, מעצימה ואוהבת, תאמיני לי שיהיה לו חשוב שאת תאהבי את הבית ויהיה לך חשוב שהוא יאהב את הבית.. במקום שכל אחד יחשוב רק על הצרכים שלו. התחתנתם, אתם צריכים ללמוד לתקשר נכון. ואת מפחדת מהתגובות של בעלך, אני מבטיחה לך שגם הוא לא יודע איזו תגובה את תוציאי פתאום. אתם מראה מושלמת. פשוט צריכים ללמוד לתקשר נכון בשביל לבנות. בשביל לגדול. וזה טמון בשפה שבה אתם משתמשים וכמו שציינתי קודם - מאיזה מקום זה יוצא.. ממקום של קורבן של הנסיבות, או מקום של אחראי לנסיבות.
יש תקווה. רק צריך לעשות עבודה נשמה. מזה לא ניתן להתחמק.

seeyou

New member
האם גם ליפני הנשואים לא נתן לך להבהיר את עצמ?

מניסיוני
,כאשר אישה רוצה "להבהיר את עצמה" גורמת בדרך כלל לבעירה
אם לא עושה את זה בזמן/מקום הנכון

יוסי

גארוטה

New member
שימי לב לכותרת שלך

בעלי עצבני - מה עושים

קבעת עובדה וזהו! עכשיו הכל צריך להסתובב מסביב לקביעה הזו, כי זה מה שאת חושבת ומאמינה
ועל פי זה את גם מתנהלת ותתנהלי ממולו ולא משנה מה, כי בראש שלך הוא עצבני ואת פוחדת נורא מהתגובות שלו.

תשני גישה. אל תתעסקי בתחרות מי צודק יותר ומי עושה יותר טעויות כדי להוכיח כמה את בסדר
וכמה הוא לא.

סטודנט62

New member
לגארוטה

לכותרת אין משמעות, הכוונה שבכותרת הייתה לעורר התעניינות מצד המגיבים ו\או מבקרים בפורום ע"מ לזכות בכמה שיותר תגובות מפני שבאמת דעת הקהל מעניינת אותי.
המלצה שלי היא לא לבקר את האדם שפונה לפורום, לא זאת המטרה שלו, מי שפונה נמצא במצוקה ומבקש עזרה, ואילו התגובה כה לא מתונה ועצבנית יכולה רק להעצים את הבעיה של אותו הפונה עד.
לך מומלץ לשיב לב לתגובות בקפדנות לאור העובדה שהתגובך הזו מצביעה על חוסר הבנה בכתוב.

בכל אופן תודה על הטרחה ויום נעים :)

למעלה