בעל מתעלל

paposhado

New member
בעל מתעלל

שלום, אני בעל מתעלל (נפשית): משפיל ומעליב את אשתי, "משתק" את יכולתה להתמודד איתי, נתון למצבי רוח משתנים ואשתי היא שק החבטות שלי. אחר כך מצטער, מתנצל, מחזר וכו' עד הפעם הבאה (כן, כן, כמו הבעלים המכים). אין צורך לגדף אותי, אני עושה זאת בעצמי. אני שונא את עצמי. אז חרשתי את האינטרנט ומצאתי שלל סיפורים ועצות לאשה הסובלת אבל ממש כלום לגבר האלים (מלבד מעון "נעם" שכנראה אני עדיין לא קליבר מספיק רציני כדי להתקבל אליו - יש לאן לשאוף). אם אתם מכירים מסגרת שיכולה לעזור אנא הוסיפו תגובה. תודה

מריוס זכריה

Member
מנהל
שתי אפשרויות

מברך אותך על הרצון לשינוי! יש קבוצות טובות של נעמ"ת. נדמה לי שיש אחת ברמת אביב. מישהו מומלץ, שמתמחה בזה הם בעבודה פרטנית והן בקבוצות הוא תמיר אשמן. תוכל לקרוא מאמר מעניין שלו בנושא. מריוס

chenby

New member
אני באופן אישי

ממליצה לך לברר בגוגל על סדנת מהות ב"הומניקיישן" סדנה אינטנסיבית שלאחר מכן תוכל להמשיך להתאמן ואף להיות מסייע בסדנאות המשך.. בקיצור תכתוב הומניקיישן. בהצלחה!!!!

ortal08048

New member
או לגשת לפסיכולוג שתבין

מלכתחילה מהן הסיבות למעשים הללו... וככה להוביל אותך לשיפור חיים...

אייבורי

New member
במקום לשלוח אנשים

לסדנאות הזויות "להתפתחות אישית" שהן אינטנסיביות בשטויות שהן מכניסות לראש כדאי שילך לטיפול פסיכולוגי\פסיכיאטרי מסודר שינויים לא קורים באבחה אחת של סדנה אינטנסיבית אלא במאמצים אישים וטיפוליים ארוכי טווח.

BlackUnicorn

New member
אני מסכימה באופן חלקי...

Chenby בהחלט רשאית להמליץ על מי ומה שבא לה - זה פורום ציבורי ופתוח ועל כן כל דעה מבורכת כל עוד היא לא עוברת קו אדום מסוים (או במילים אחרות - "תקנון"). מה שכן, אני חושבת שאולי באמת יש מקום להדגיש יותר שזו דעה אישית שלא מבעל/ת מקצוע. לעיתים הגולשים שבאים להתייעץ כאן עלולים לטעות ולחשוב שהמנהל הוא איש מקצוע, בעוד שדעתו שווה לכל אחד מאיתנו מהבחינה הזו.

אייבורי

New member
אכן היא רשאית

ואף עושה, לכן אני רואה חובה אזרחית להביע תרעומת. גולשים חדשים עלולים לראות בהודעת המנהלת רעיון איכותי או נכון יותר. עלולים לטעות ולשלם ממיטב כספם [2200-2700] לאיזו סדנאת העצמה חביבה. אין לי בעיה עם אנשים שמוצאים בעניין הנאה, זה בהחלט שקול להצגה טובה או בילוי במלון, אבל טיפול בבעיות אלימות וחוסר שליטה איננו עניין של מה בכך. בכל מקרה אני רק יכול לקוות שלא ישלחו את הבחור לסדנאת התעוררות דתית או טקס זריקת נרות בבא בתור טיפול מקצועי.

chenby

New member
תראה

אני לא יכולה להמליץ על שום דבר שלא עשיתי אותו בעצמי... בכל מקום הוא ישלם כסף. פסיכולוג - הוא יכול לממן לו בית חדש.. פסיכיאטר, הוא יתחיל כדורים ומי אמר שהוא צריך לקחת כדורים? אם הייתי עוברת דברים אחרים שהייתי יודעת שאפקטיביים לו ובחינם, הייתי ממליצה על זה ישר. מכיוון שאני עברתי בעצמי (ושילמתי גם כן בעצמי) את הסדנה הזו, ראיתי בה עוד 80 אנשים עם סיפורים מטורפים. נגמלת מסמים, איש מבוגר שאישתו בקומה כבר 8 שנים, אשה שבאה במטרה לקבל אומץ להתגרש מבעלה (אגב ביום האחרון של הסדנה היא סיפרה שהיא בכתה לבעלה כמה שהיא אוהבת אותו ושהיא לא רוצה להתגרש- והוא היה בשוק, כי הוא כבר קיבל את זה שהיא רוצה לעזוב..) אני מכירה את המנחים שם ,אני יודעת שלא ניתן לאף אחד להתחמק משינוי. לכן אני ממליצה, כי עשיתי את זה בעצמי ויש לי מושג מה עושים שם.

נומלה

New member
והאם פגשת את האנשים האלה שנה לאחר הסדנה וראית

שיש שינו משמעותי בחייהם?

chenby

New member
פגשתי חלק

אחת למשל מצאה את עצמה עושה אודישנים בהוליווד.. חלקם עדיין מסייעים בסדנה ואף מתקדים להנחייה.. חלקם אין לי מושג. תראי נומלה, בסופו של דבר, כל טיפול, כל אימון, כל סדנה, נותנים לאדם כלים. מה האדם עושה עם הכלים האלו זו כבר אחריותו בלבד. יש סיפור כזה שאומר שכשבן האדם בא לעולם, הוא מקבל איתו גוש סלע ענקי.. יש כאלו שנשארים תקועים עם הסלע, יש כאלו שגוררים את הסלע אחריהם כל החיים, ויש כאלו שחוצבים בסלע את היצירה של חייהם. תמיד הכל מתקשר לאחריות. ואחריות כל אדם להוציא את הגדול שהוא. אף אחד אחר לא יכול לעשות את זה בשביל אף אחד אחר חוץ מעצמו. זה הבוטם ליין.

אייבורי

New member
זרים ברכבת

סנדאות IM, לנדמרק (ויש רשימה אינסופית) עושות מאמץ מרוכז כאילו להעצמה אישית, בסופ כולם מוחאים כפיים ולרוב חוזרים לסורם. אולי במקום לספר על זרים ברכבת שפגשת איזה שינוי מהותי זה עשתה אצלך ? אני עדיין מאמין ששינוי אמיתי (תיקון בלשון אחי) הוא תהליך ארוך תהליך של מאמץ, של נפילות של התקדמות. פסיכולוג בעצם מלווה את התהליך (כמו קבוצות תמיכה אחרות) לכן גם תהליך פסיכולוגי הוא ארוך. פסיכיאטר נותן תרופות במקרה שצריך, זה בדיוק המקצוע שלו לדעת לזהות ולתת את התרופה. השחצנות בהודעתך מדאיגה (מי קבע, ברור שהרופא)

chenby

New member
זה ממש לא

בא משחצנות. זה בא ממקום שאבא שלי קיבל כדורים מפסיכיאטר לפני כמה שנים - והוא ממש לא היה צריך. כשהוא ביקש לבטל, הפסיכיאטר הגדיל לו את המינון, והוא הפסיק על דעת עצמו ועשה עבודה עצמית, עבודה עם מחוייבות לגדילה. והשינוי היה קוונטי. גם ידוע לי שיש הסכם בין רופאים וחברות תרופות, ועם כל הכבוד, כל חברת תרופות יש לה אינטרס כלכלי שאנשים יקחו כדורים, אולי אני תמימה, ואולי אני לא באותו קו מחשבה איתך, אבל בעיניים שלי כדורים הופכים אנשים לחולים. ורק אני רואה את זה ככה, זה לא אומר שזה אמת אלא דעתי בלבד. השינוי שאני עברתי היה מהותי. בראייה שלי על העולם, בראייה שלי על עצמי, זה הביא לי אפשרויות שלא חלמתי שקימות לפני, בזוגיות, ביחסים עם כל מי שסביבי, בעבודה, במשפחה, הביא אותי לארה"ב לחצי שנה (שבחיים לא חלמתי שאני אגיע לשם אי פעם, זה לא היה נראה לי אפשרי) זה הביא אותי לעשייה למען עצמי, עשייה אומר, להפסיק לחלום על ולעשות את. בסופו של דבר, אין לי מושג יותר מהאחר, אני עדיין תלמידה וכל החיים אהיה תלמידה. , אני כן יכולה להגיד לך שהסדנה הזו שיתנה את ההסתכלות שלי, והביאה אותי למצב של שלום בעולם שלי. שלום בעבודה, שלום בבית, שלום בכל מקום שאני נמצאת בו, וכל הפואנטה היא שאנחנו חיים כאן ועכשיו כל השאר זה חלומות או מחשבות או זכרונות. ועכשיו וכאן אני רוצה להיות בשלום, באהבה, בשמחה בהנאה. אז אני יוצרת את הרגעים האלו כל הזמן. כי האחריות לאושר שלי היא עליי בלבד. ומה שאני עושה כאן בפורום זה מספרת את החוויה שלי את הראייה שלי למקומות שבהם אנשים סובלים בהם. 100% מהסבל קיים (ושוב בעיניים שלי בלבד) מזה שאנשים מאמינים לסיפורים, לשקרים. חושבים שמחשבה שלהם היא אמת והיא עובדה. ואז מתנהלים לפי העובדות האלו, גם אין פה פתיחות לאפשרות אחרת (כי אפשרות אחרת תביא תמיד תוצאה אחרת) וגם התגובות ל"עובדות"האלה יוצרות בדרך כלל תוצאה הפוכה ממה שהם באמת רוצים. והראייה הזו שפיתחתי, באה בעבודה קשה ואימון יומיומי, ומחוייבות ונחישות ליצירת עולם טוב יותר עבורי ועבור היקרים בחיי. וזה בלי פסיכולוג, זה דווקא בעזרת אימון. לי זה אפקטיבי יותר. אתה חושב שפסיכולוג, כל שיטת טיפול היא חשובה. העיקר שאדם רוצה לעבור פריצת דרך בחייו. זה מה שחשוב. ומי אמר שאי אפשר גם וגם? הפסיכולוג יכול ללות אותו תהליך ארוך ובמקביל הוא יקח לעצמו 5 ימים סדנה.. אתה כותב ממיטב כספו, אבל מיטב כספו תמיד ילך למשהו, למיסים, לבילויים, לקניות,למחוייבויות אחרות, ולמותרות.. ומי החליט שזה בזבוז? אני הרגשתי שזה היה שווה כל שקל. ואני גם שמה כסף בצד לאפשר לעצמי ללכת לסדנת המשך. כי חשוב לי להמשיך את התהליך כל הזמן. ועוד משהו קטן. לרוב, אני נתקלת באנשים שכל כך רוצים שינוי לעצמם, אבל מפחדים כי האנשים החשובים להם לא מאמינים בהם, או לא מאמינים שהם יכולים להשתנות, ויבטלו המון מקומות שניתן לגדול בהם באמת. לרוב גם, זה לא מתוך ידע אל א מתוך בורות, כי הם שמעו מישהו מספר על חבר שלו שהיה... במקום להגיד לו כן אתה יכול ואנחנו מאמינים בך, אני מאמינה שכל אדם אם הוא יבחר בכך, יכול להוציא מעצמו את הגדול שהוא.

אייבורי

New member
אלוויס עזב את הבניין

אני מודע לזאנר הרפואה הסינית שמספרת כי הרפואה המודרנית מטפלת בסימפטומים ולא במחלה. לצערם של הטוענים אין אמת בעניין. עובדתית הרפואה המודרנית הגדילה את תוחלת החיים לכמעט פי 2 רוב האנשים חיים היטב, בריאים ומטופלים היטב. כל זה לא סותר מקרים בדידים של תקלות רפואיות, של רשלנות ושל איבחון לא נכון. צריך לדעת להזהר מעשיית אינדוקוציות אבא שלך אולי קיבל טיפול לא נכון זה לא משליך דבר על אלפי אנשים אחרים שקיבלו טיפול מצויין. בכל מקרה הזכרת לי את הבדיחה על דוד לוי שאישתו מתקשרת ואומרת לו, דוד תזהר יש משוגע שנוסע בכביש החוף בניגוד לתנועה. אחד? הוא אומר לה, יש מיליונים.

chenby

New member
אחלה

בוא נסכים שזו דעתך וזו דעתי. ונכבד אחד את השנייה. זה הכל.

נומלה

New member
../images/Emo45.gif

זה אכן קצת עבר את הגבול הדק בין המלצה להתמכרות

mesan

New member
קודם כל כל כבוד על גילוי הלב

לא מכיר בכלל משהו שהיה אמיץ כמוך. לגבי מה שאתה מרגיש, זה אולי ישמע לך לא טוב אבל נסה לפנות לפסיכאטר ולקבל טיפול תרופתי. חפש באינטרנט שלל מאמרים ומחקרים רפואים על הקשר שבין מיעוט סרוטונין שנגרם משלל סיבות לבין חוסר היכולת לשלוט בזעם. אני מניח ששם נמצאת התשובה שלך לשלב ראשון לפני שתיגלוש לאלימות פיזית וחבל. שיהיה לךהמון בהצלחה.

paposhado

New member
תשובה

קודם כל תודה על ההתייחסות. אני מעדיף "לחפור" במסגרת מקצועי ובכל זאת אענה: גם אם אני נהנה אז אני לא מודע לזה. אני כל כך כועס... ואחר כך מצטער...גם אם לא מיד.

למעלה