בעל הבית השתגע ???

THE UNDER TAKER

New member
בישוב ניסנית ז"ל , בצפון רצועת עזה

היה בית כזה, לא עם גרם מדרגות אחד אלא עם שני גרמי מדרגות כאלו בדיוק , אחד מימין ואחד משמאל רק שהם היו בנויים מבטון , הסלון אכן צריך להיות גדול בכדי שהוא לא יבלע ע"י המדרגות . גם הכניסה צריכה להיות קצת ארוכה ,

גוליגל

New member
הסתכלתי וזה לא נכון.

תסתכלי שוב בסרטון. שלוש המדרגות הראשונות מלמעלה הן אכן מלבנים. אבל המדרגות הבאות בתור הן כבר עם צד צר וצד רחב. ברגע שהגרם מתחיל להתפתל ומפסיק להיות ישר - גם המדרגות נהיות כאלה. זה לא נוח ובעצם המקום האפקטיבי היחיד לעלות ולרדת הוא בסמוך למעקה החיצוני. לא נוח ככה להעלות ולהוריד דברים, לפסוע צד בצד (למשל כשכמה ילדים עולים יחד) וכו'.

פיטנגו4

New member
לא השתכנעתי! דמייני במבט מלמעלה

ראשית, רק המדרגות הכי תחתונות הן ישרות והשאר לא, וזה ברור מאד. ושנית - במבט מלמעלה זה מה שמרגישים בהליכה, ואלו משולשים. ללא כל ספק. גם אם המדרכים כולם היו מלבנים (בתיאוריה, לא בדוגמה הזו) ונכנסים לעומק יותר בצד הפנימי יותר מאשר בצד החיצוני, עדיין מבחינת הנדסת אנוש - אלו מדרגות משולשות, כי אופן העליה שלך בצד הפנימי יהיה שונה מאשר בצד החיצוני. פשוט אי אפשר לעגל את הריבוע בלי לחתוך את הריבוע !!!

Z ליאור

New member
ואני אומר....

גשי אל החלום והגשימי אותו . לא תמיד הרציונאל הוא הקובע והנכון,לא תמיד שיקול הנוחות הוא,השיקול הנכון לכי והגשימי את חלומתייך ,

רשר

Well-known member
מנהל
את תפורה על ארטפרו - כולל הצבעים המקוריים

אם לא תגיעי להסכמה חזרי אלי במסר

THE UNDER TAKER

New member
ידידי היקר זה לגמרי לא אותו הדבר

בין מה שהיא מבקשת למדרגות הללו שבתמונה . את המדרגות הללו אפשר לבצע מחיבור יחידות ע"י ריתוך את מה שהיא רוצה אי אפשר לבצע כך , זה דומה אבל מאוד שונה .

רשר

Well-known member
מנהל
סלח לי אך אני פניתי לגברת עם ראש אחר

משלך, היא מקורית, יצירתית, ומסוגלת בקלות לשכנע כל יצרן לבצע את רצונה, אתה לעומת זאת העתקת תמונה מאתר ללא אישור וזו עברה על החוק (יכולת לתת קישור), ממש לא מזמן בוצע מהלך מדרגות דומה מאוד לנדרש כאן (שנצבע בסוף בסתם שחור), אין לארטפרו כל בעיה (חוץ מכסף) לבצע כל צורה של מהלך מדרגות (דופן צידית מכופפת במכונה) או כל דבר אחר, יש לכך מכונות כיפוף מתאימות כך שלאחר תכנון הכל ניתן לביצוע, עם בחירת הגוונים ניתן לצבוע במפעל או באתר בכל גוון באיכות גימור (רמת ברק) מבוקשת , כבר כתבתי שיש לי קשר למפעל וזה לא סוד כאן שצריך בגללו לריב,

THE UNDER TAKER

New member
אין שום בעיה , אם הם מסוגלים לעשות זאת

אני מסיר בפניהם את הכובע , אבל מה שאמרתי הוא שמה שהיא רוצה זה לא כמו בתמונה . אני גם לא מתחרה של ארטפרו , מזמן אני שונא עבודות מסגרות ואני עושה אותן רק עבור עצמי משום כך גם עבודות מסגרות נראות לי לא יפות , ( כן גם המדרגות בתמונה שהבאתי ) אבל הרעיון שלה צריך להיות מעולה אם יבצעו אותו כמו שצריך . דרך אגב אני מניח שאתה לא מוריד מוזיקה מהרשת

calya

New member
תודה. אנסה בהחלט.

שמעתי עליהם ביקורות טובות מחברה

THE UNDER TAKER

New member
כל התגובות שקבלת כאן לא רלונטיות

זאת שאמרה שהמדרגות לא נוחות לא מבינה כלום וחבל להתעכב על כך . הקושי הוא לא במדרגות אלו מדרגות רגילות לחלוטין הקושי הוא בייצור הלולינים הצדדיים . מר מדרגות זה אני, ואני אומר שזה אתגר רציני ביותר, גם אני לא הייתי לוקח זאת על עצמי ואם כן אז במחיר מופקע לחלוטין. זה מצריך תכנון מקדמי ועבודה בשטח ולא במסגריה לכן צריך לבצע את המדרגות לאחר הטיח ולפני הריצוף בכדי לא לפגוע בריצוף , או לבצע הגנה רצינית על הריצוף מפני ריתוכים . בעץ אני לא מבין גדול ( אני מדבר על שני הלולינים כי את המדרגות עצמן אין לי בעיה לייצר ), אולי תמצאי מישהוא שיסכים לעשות זאת מעץ , אבל את צריכה לסגור את זה מראש עוד לפני התכנון של הבית כי אם לא תמצאי מישהוא התכנון חייב להיות שונה עבור מדרגות אחרות . מדרגות כאלו מברזל יש לרוב , לרוב הן מיוצרות עם צינור במרכז שממנו יוצאות המדרגות אבל אין להן בצד החיצוני את הלוח הספירלי המקשר בין המדרגות אלא לרוב המעקה הוא שתומך במדרגות בצידן החיצוני . בקיצור אפילו אני לא רואה כיצד מייצרים לולין כזה מפח . וגם בשיטות שאי חושב עליהן זה קשה מאוד . מי שלא יהיה שיעשה לך את המדרגות הללו אני מסיר בפניו את הכובע , במיוחד אם הוא עושה זאת במחיר סביר . תזכירי לי היכן את בונה?

calya

New member
בלב השרון. ולא התכוונתי שזה יהיה בדיוק ככה.

אני חושבת שאני צריכה איזה אומן ברזל שיחשוב איתי ביחד על הצורה הכלליתעל משהו שאפשר לבצע. ראיתי שבמעקות עושים את הצורה בלי בעיה. אז אפשר לעשות משהו צר יותר אולי, העיקר שהרושם הכללי שיתקבל הוא סליל כפול. לא יודעת, בטח צריך לשבת ולשרטט.

THE UNDER TAKER

New member
במעקות זה יותר קל , זה פרופיל קטן

כאן מדובר על פח רחב ושצריך להיות לו עובי בכדי שיוכל להחזיק את המדרגות , כך שאי אפשר לעגל אותו בקלות כמו מעקה אני חושב שצריך לייצר את הלולינים מפח הרבה יותר רחב ,לגמור לייצר את המדרגות ואח"כ לחתוך את רוחב הלולינים , בכל מקרה , הנושא צריך להיות סגור ( תכנון ומבצע ) לפני התחלת הבניה . אם בחו"ל מצליחים לעשות זאת מעץ, אולי גם כאן תצליחי למצוא מישהוא שיעשה זאת , אם תמצאי אשמח לשמוע מי זה ולראות איך הוא עושה זאת .

calya

New member
סבבה ../images/Emo13.gif קודם שהאדריכלית תאשר לי את

העניין (אני סומכת עליה מאד מאד. אם היא תגיד שזה יהיה מכוער היא תהיה צודקת. בינתיים היא הצילה אותי מעצמי לא מעט פעמים
) ואז אני אבדוק. אני אעדכן כמובן...

THE UNDER TAKER

New member
עוד משהוא , מדרגות מפח גורמות לרעש

כאשר עולים עליהן , לדעתי מתחייב כאן שהשלח יהיה או מעץ או מצופה בעץ . לי הרעיון נראה מדהים לא שיגרתי ויפה מאוד , אבל אני בא מהכוון של ההתפעלות מהביצוע , אולי מי שלא בנה מדרגות מימיו לא יבין זאת . אם תרצי לפשט את הנושא , אני יכול להציע לך שלפחות הצד החיצוני של המדרגות יתוחם בקיר בטון מעוגל , כך יהיה הרבה יותר קל לבצע את המדרגות , לשכנה שלי ביצעתי מדרגות כאלו לאחר שכל הטפסנים של הקבלן שלה הסתבכו עם זה .

calya

New member
זה רעיון טוב ! אפשר לבנות את הלולינים מבטון..

זה נראה לך פשוט לעשות ?

THE UNDER TAKER

New member
לא את הלולינים ! לבנות קיר שלם

במקום הלולין החיצוני ועליו לבנות את המדרגות , במקרה כזה הן תוכלנה גם להבנות משיש אם תרצי . במקרה כזה גם השטח מתחת למדרגות יוכל להיות מנוצל . אבל תנסי קודם כל למצא מי שיעשה את המדרגות כפי שאת רוצה מלכתחילה .

calya

New member
אה, זה אי אפשר.

המדרגות מול הכניסה ומאחוריהם קיר מסך מזכוכית. לחסום את זה בקיר.. זה מאבד את כל הפואנטה.

THE UNDER TAKER

New member
מישהיא כאן הזכיר לי שבישוב ניסנית

היה בית , לא עם גרם מדרגות אחד אלא עם שני גרמי מדרגות כאלו בדיוק כמו שאת רוצה , אחד מימין ואחד משמאל רק שהם היו בנויים מבטון , בלי קיר כמו שאמרתי קודם . הסלון מאחרי המדרגות אכן צריך להיות גדול, בכדי שהוא לא יעלם ע"י המדרגות . הקיר החיצוני של הסלון היה גם כן ברדיוס גדול עם הרבה חלונות , גם הכניסה צריכה להיות קצת ארוכה , אני אנסה לברר אם אני יכול להתקשר למשפחה שבנתה את הבית הזה ולצלם את התכנית שלהם וכמובן מי בנה להם את המדרגות .

למעלה