בעל הבית השתגע ???

מדרגות + מעלית. מה דעתכם?

אני בשלבי תכנון של בית בן 3 קומות עם מעלית פנימית. שטח המגרש לא גדול - כ 200 מ"ר. השטח הבנוי של כל קומה - כניסה וקומת חדרים - כ 80 מ"ר ועוד חדר בקומת הגג. התכנון בשלב זה מבוסס על מדרגות ש"חובקות" את המעלית מ-3 צדדים, כך שמדובר על גרם מדרגות עם 3 מהלכים. יש מי שטוען בפניי שאלו מדרגות מאד מכוערות, וצריך להימנע מהן. מה דעתכם (לאור מגבלות השטח)?

calya

New member
דעתי שאם אלו יהיו מדרגות קלות

זה יכול להיות אפילו אלמנט עיצובי (בעיקר בשימוש בצבע לפיר המעלית). הנה דוגמא בשרטוט.

yobara

New member
מאוד מיוחד

כאחת שמחשיבה את הפרקטיות מעל הכל כמעט, בכל זאת, למדנו שיש לך את המיוחדות שלך, תני לה את הביטוי שלך. האם זה יהיה נוח? אפשר לבדוק בקלות - לכי לבקר בכמה בתים עם מדרגות לוליניות, וקחי איתך את הילדים (לא נכתב בהתרסה, באמת אין לי מושג, צריך לנסות...) האם זה אפשרי לביצוע מבחינה ביצועית - ? האם זה משהו שניתן לשלם עליו סכום הגיוני - ? לא יודעת. מה שיש לי לתרום לדיון זה שזה רעיון סופר מקורי, צבעוני ומעניין ששווה לבדוק אותו.

גוליגל

New member
נראה לי לגמרי לא נוח ולא בטוח

אני חושבת שהבנתי איך השלחים שומרים על אותו עומק לכל רוחבם - אבל נדמה לי שזה אומר שבחלק הפנימי של הספירלה, יש חפיפה בין השלחים (כלומר איפה שאת דורכת, יהיה מעל כף הרגל שלך השלח שמעל). בתכל'ס החלק הפנימי של הספירלה לא נוח ולא בטיחותי (קאליה, אני מתפלאת עליך
). דמייני ריצה במורד המדרגות האלה אם יש חס וחלילה שריפה... לי יש בבית מדרגות ספירליות. זה מאוד מאוד לא נוח וכל כך לא בטיחותי שאני אוסרת על בני בן הארבע לעלות ולרדת בלי יד (מה שלמעלה זה חדר העבודה שלי כך שאין צורך פרקטי שהילד יעלה לשם). וגם אני עצמי לא אוהבת. הייתי לוקחת את אלמנט ה-DNA והופכת אותו לפסל או למרכיב של הגינה / פטיו. הוא באמת נורא יפה וסמלי.

calya

New member
נראה לי שאני לא מצליחה להבין מה לא נוח

בזה... זה לא לוליני. לוליני זה כשמקום היציאה של הסליל מקביל למקום ההגעה שלו למטה (אחד מעל השני). אני לוקחת את הסליל ומותחת אותו הצידה כאילו... וזה גורם לזה להיות לא לוליני ולא צפוף. או שאולי אני לא מבינה משהו ? יכול להיות. הראיה המרחבית שלי דפוקה לגמרי. אני חושבת שאבדוק את הרעיון עם אנשים שעושים ומבינים במדרגות... בקישור ששמתי לפיטנגו למעלה כשזה 3D זה לא נראה מסוכן.

גוליגל

New member
מה שלא נוח -

זה שלשלח יש צורה לא מלבנית אלא טרפזית, עם צד עמוק יותר למדרך, וצד פחות עמוק. (תסתכלי על ההדמיה ששלחת, רואים שחלק מהמדרגות הן כאלה, גם אם שלוש התחתונות הן מלבנים רגילים). הצד הלא עמוק אינו נוח לעליה, לירידה הוא כמעט בלתי אפשרי (בעליה ה"ספייר" של הרגל נכנס מתחת למדרגה הבאה, בירידה אין לו לאן), ואני מדברת על מבוגרת בת 35 שאמנם היא קצת קלאמזית אבל בכל זאת מסתדרת עם אתגרים לא מבוטלים
. הסיכון הוא שקשה לעלות ולרדת בצורה טובה ויציבה, יש הרבה כמעט-נפילות וגם נפילות...

THE UNDER TAKER

New member
השלחים לא שומרים על אותו העומק לכל אורכם

בצד הפנימי הם צרים יותר מהצד החיצוני . מדרגות כאלו מייצרים לרוב והן נפוצות רק מה על פי רוב הן בנויות סביב צינור מרכזי בצד הפנימי שזה הרבה יותר קל ונתמכות ע"י המעקה בצידן החיצוני הייחוד ברעיון של calya הוא שצידי המדרגות הם לוליניים ( כן לוליניים כמו בורג ) וזה הרבה יותר קשה לייצר. המדרגות עצמן הן רגילות ואפילו יותר נוחות מהרגילות , כי הרגילות עם הצינור המרכזי צרות מאוד ככל שמתקרבים לצינור . בגלל שאצל calya הרדיוס הפנימי גדול אז המדרגות יכולות להיות רחבות גם בצד הפנימי . הנה בתמונה המדרגות שייצרתי עבור עצמי , את יכולה לראות שהמשולשים מהעץ הם צרים מאוד בצידם האחד לכן אני מתכנן משהוא שירחיק קצת את העולים במדרגות מהצד הצר שלח המדרגות .

נחלולית

New member
אם נחזור רגע לשאלתך הבסיסית -

כלל ידוע הוא - שפריט דומיננטי - בצבעים עזים, סטטיסטית - רבים סיכוייו להמאס. קראתי מה מסמל סמל זה עבורך - מבינה, אולם להנציחו על גרם מדרגות - יקר והפיך רק בהשקעה כספית גדולה - באם ימאס. רעיון המדרגות הקלות בתאור הקוים הישרים והצבעים הרכים נראה לי מאוד! הייתי בוחרת במדרגות הקלות. לכן , את הסמל הייתי מכניסה לבית בתור משהו אחר, פחות מהותי - כך שאפשר יהיה לשנותו באם ימאס (בשל הדומיננטיות שלו, או שינוי השקפה תודעתית) תמונה גדולה במקום בולט, אהיל , פסיפס בכניסה לבית או כל מה שעולה בדמיונך. נשמח לשמוע מה בחרת.

avi5199

New member
מאד יפה ../images/Emo99.gif , ואפשר גם מעץ וגם מברזל

או שילוב שלהם , הבסיס מברזל והשלבים מעץ . רק צפי להוצאה לא קטנה. ודווקא בבית מרובע זה יכול להיות קישוט יפה שישבור את המרובעות...

SBLC

New member
אמנם זה לא בדיוק מה שאת רוצה

אבל זה הכי קרוב בצורה ומצד שני אין וויתור על הנוחיות. מה גם שתוכלי לראות איך זה על רקע קיר מסך
לדעתי זה התפשרות לא רעה בכלל... התמונה היא מתוך אתר adira.co.il של "קמי אדריכלים"

למעלה