בעל הבית השתגע ???

calya

New member
בעל הבית השתגע ???

תשמעו... הדבר הראשון שאני חייבת למצוא עבור הבית זה מדרגות. כי ברור לי ולאדריכלית שאנחנו בבעיה עם המדרגות. כשנכנסים לבית רואים מולכם קיר מסך זכוכית עד גובה הקומה השניה. דרכו את הפאטיו המרוצף דק. הרצפה תהיה בגרניט פורצלן צהבהב. מימין מדרגות בשיש תואם לגרניט (שיראו כמה שפחות שאלו שני חומרים שונים.... המדרגות משיש כי מדרגות מריצוף זה מכוער בעיניי. רק עם שיש אפשר לעשות מדרגה ושתראה יפה). משמאל כניסה לחדרי השינה. מאחור - דלת הכניסה שתהיה *באלומיניום יצוק בצבע כסף*. צבע הפרופילים של החלונות עוד לא הוחלט... מכל ערב רב של מרקמים וצבעים אנחנו מתקשות ביותר להחליט איך יראו המדרגות הקלות המרחפות שיעלו מהרצפה לקומה השניה בדיוק מול הדלת ולאורך כל קיר הזכוכית. זה אלמנט עיצובי נורא חשוב בבית.... ואז היום היתה לי הברקה. כל כך מטורפת שאני חייבת לשמוע דיעות. (אבל לא מבטיחה להתחשב בהן
). מזכירה לפני הסיפור שהבית עצמו יהיה מאופק, גם אם מלא חלונות לנוף. הצבעים השולטים יהיו צהבהב, נירוסטה, שמנת ואולי עוד צבע כהה (כמו הדק) כלשהו שיאזן אותם. הוא גם בקוים מאד ישירים, אין בו שום דבר מעוגל. כי אני כזו (כולל המרובעות
)... אבל אני גם בתוך תוכי אומנותית ומופרעת ומלאת מקוריות והפתעות... ואיכשהו הרעיון הזה פשוט מתלבש מעולה על האופי שלי (טוב, זה רעיון שלי): יש לי קעקוע על הכתף. שעשיתי לעצמי באמצע תהליך הפרידה מבעלי לשעבר. זה סמל ידוע מאד שהולך איתי כבר שנים רבות ובעיניי עצמי מסמל אותי בעיניי עצמי, יותר מכל דבר אחר (על קצה המזלג - היא הוא מסמל אגירת מידע בכל המימדים שלו, כולל המימד הרביעי, וכי הוא מסמל זוגיות וכי הוא מסמל חיים וכי הוא מסמל את פלא הבריאה ואת המקום שבו קשה להבין אם זה נס או מדע... וכל אלו מאד קשורים אליי בתוך תוכי). מצרפת תמונה של הקעקוע שיש לי (זו התמונה שהורדתי מהאינטרנט מאתר של צייר שצייר אותה, ניקיתי, שיפרתי צבעים והלכתי למקעקע שיעשה לי). כבר הרבה זמן שאני חושבת לקנות פסל דומה לבית, לפחות של דגם DNA. ואני לא מוצאת. ואז פתאום הבנתי - למה אני צריכה פסל כשיש לי מדרגות ? אז חיפשתי איך נראות מדרגות סליל כפול ומצאתי את זה: http://www.yorkspiralstair.com/Difference/ (זה מכוער, אבל רק תסתכלו על המעקה ואז על הקישור הבא...) ואת הדבר היפה נורא הזה: http://raberindustries.com/reinhart1.jpg ואז חשבתי ככה: שאם לא מוצאים שום דבר שמתאים בדיוק למרקם והצבע של הסביבה אז כדאי כבר ללכת על הכי רחוק מזה
והכי מופרע. אני חושבת על לעשות שם מדרגות מברזל, כמו הדוגמא השניה שנתתי עם המעקה של הראשונה (רק יותר עדין) מברזל כמובן. שיראו היטב את הסליל הכפול. ואז להשתולל עם הצבע. שזה יראה כמו ה-DNA בקעקוע שלי. כלומר, צבע שמשתנה לאורך שדרת הסליל (זה החלק הרחב במדרגות שמסתובב) וגם צבע משתנה במעקה. עוד אופציה היא לשמור על צבע אחד ב"שדרה" ולשחק עם צבעי המעקה בצבעוניות עזה כמו בסליל הזה: http://www.thetriplehelix.org/wordpress/wp-content/uploads/2006/11/dna.jpg מטורף לגמרי ? או פשוט אם זה משהו שאני אוהבת ללכת על זה ? איך זה מרגיש להכנס לבית כל כך מרובע ולמצוא מול העיניים פסל מטורף וצבעוני עולה בעליזות לקומה השניה ? ככל שאני כותבת על זה ככה אני אוהבת את זה יותר... יאללה, דיעות

boyberic

New member
יפה אבל...

המדרגות מאוד יפות אבל קשה לעלות ורדת על מדרגות כאלה שלא לדבר איך מעלים את הציוד לשם שזה סיפור בפני עצמו. אני מציעה לך לעשות גרם מדרגות רגיל ו'להשתולל' עם המעקה.

calya

New member
מה לא נוח בהן ? (כמובן יהיה מעקה)

מה ההבדל בינהם לבין... נגיד זה ? (התמונה מהאתר של שרוני) שזה מה ששקלנו, לפחות הסגנון, לפני הרעיון המופרע שלי ?

boyberic

New member
הלוליניות

מדרגות שעולות בסיבוב לולייו ועולות לפתח עגול. חברה שלי היתה גרה בפנטהאוז עם עליה לגג במדרגות לוליניות והיה מאוד לא נוח. הקישור שהראת לאתר של שרון נראה יותר כמדרגות רגילות ולא כמו מה שהראת קודם, לכי על זה זה גם נראה יפה מאוד והרגשת מרחב עם המעקה השקוף.

calya

New member
הפתח בגג לא היה עגול (כי הוא לא עגול

אצלי בתוכנית) ואם תסתכל שוב זו כל הפואנטה - הן *לא* לוליניות. כל מדרגה היא באורך מלא ואין בזה את הזוית והחלק הצר שמתקבל במדרגות לוליניות. אני מפחדת לעלות ולרדת בלוליניות... זה מסוכן.

פיטנגו4

New member
לא יכול להיות

שכל השלחים של המדרגות הם מלבניים ונוחים, וגם המרווחים הם באותו מרחק משני הצדדים. אחרת לא היתה נוצרת צורת הספיראלה... נכון? אני פולניה: יש גבול למה שאני מוכנה לשלם עבור יופי. זה מדהים, אבל זה לא נוח. טיפסתי כבר במדרגות כאלה, וקיללתי בלב בשקט... לא הייתי גורמת לילדים קטנים את האתגר הזה. ובנוסף: אם בבית הנוכחי שלי אני מצמצמת למינימום את הפעמים שאני עולה במדרגות הנוחות והתקניות להפליא (כושר אני עושה בספינינג ולא בבית
), אז במדרגות כאלה אני אצמצם עוד יותר. פולניה, כבר אמרתי.
ספיראלות כאלה מעץ תלויות לי ליד דלת הכניסה ומסתובבות ברוח. על אותו משקל, את יכולה לשלב פסל זכוכית צבעוני כזה בבית, אולי אפילו כזה שמסתובב, אבל לא בתור מדרגות. לדעתי.

כן יכול להיות

הדגם הוא של DNA ולמרות שהוא ספירלי אכן המדרגות ברוחב שווה. הדגם והרעיון שלך מדהים ביופיו....... אבל...אכן יהיה מעייף לעלות ולרדת קצת יותר מאשר במדרגות רגילות..

פיטנגו4

New member
איך?

אני מבינה מהר כשמסבירים לי לאט? אפשר בבקשה שרטוט של 5 מדרגות כאלה במבט על, אפילו שרטוט בעפרון (סרוק למחשב) כי בלעדי זה אני לא מסוגלת להבין איך מלבנים הופכים לחצי עיגול. (אני מנחשת רק שיש "אף" קצר בצד אחד, ו"אף" ארוף בצד השני, המשמעות היא שטח שלח לא מלבני, ומדרגות לא נוחות בדיוק באותה מידה) במהמלך לימודי נאלצתי לבנות מדרגות כאלה מקרטון ביצוע. היה זוועה. שעות על גבי שעות נלחמתי בדבק... אבל... היום הדגם הזה עומד בחדר עבודה שלי כפסל יפה.

boyberic

New member
מדרגות

את צודקת בעניין המדרגות והפולניות...לכן הבית שאני בונה יש בו 4 מדרגות מהרחוב לבית, רוב הבית במפלס אחד ורק שני חדרים לילדים הגדולים במפלס מסד שיורדים אליו (הבית על צלע הר). אחרי שגרתי בבית עם שתי קומות ואיך אמרת לפני שעליתי חשבתי מה אני אצטרך משם בעוד שעה כדי לא לעלות שוב... בקיצור כמה שפחות מדרגות בבית ואם אין בררה אז כמה שיותר נוחות.

msvnk

New member
אני חייב לחזק

מדרגות זה רע. אם אפשר עדיף שלא יהיו מדרגות בכלל. אם אין ברירה, אז שיהיו כמה שיותר פרקטיות ונוחות. אני כרגע בשלבים ראשוניי של תכנון בית ובבית שלי לא תהיה מדרגה אחת אפילו. את הפרש הגבהים בין החצר לרחוב אני אפתור בעזרת שביל וחנייה עם שיפוע מתון וכל הבית עצמו יהיה במפלס אחד. לפעמים זה נראה נחמד, לפעמים זה נראה כאילו אפשר ליצור אלמנט מאוד מרהיב ממדרגות יצירתיות אבל זה פשוט מיותר. אין שום סיבה שמישהו יצטרך לעלות על מדרגה בתוך הבית שלו אלא אם כן יש לו אילוצים תכנוניים. זה מפריע בבית כשרוצים להזיז דברים, זה מפריע כשרוצים לנקות וזה סתם מכשול. כשאנחנו צעירים צריך לנטרל אותו מהילדים כדי שלא יפלו, וכשאנחנו מבוגרים זה הופך לטרדה לא נורמלית. גם כשאני הייתי קטן לא הבנתי מה היה להורים שלי נגד מדרגות, אבל עכשיו (כשאני רק בן שלושים פלוס ועדיין בריא כמו שור) אני מבין שזה פשוט מיותר ומעיק. ואם חלילה מישהו יהיה מוגבל באיזה אופן (נכות למשל) זה כבר הופל להיות ממש בעיה. מספיק ששמתם מדרגה אחת בשביל הדקורטיביות וזה כבר בעיה.

נכון שמדרגות זה לא אופטימלי, אבל, אבל!!!

לא לכל אחד יש מדרש בגודל שמאפשר לפרוש את כל הבית בקומה אחת. מגרשים עירוניים היום קטנים מאוד לעיתים בגודל של 200 מ"ר וגודל כזה לא מאפשר יותר מכ-80 מ"ר תכסית קרקע. אז מה עושים? מדרגות זה לא רע. צריך להקדיש מחשבה למה שיהיה למעלה ובהתאם לכך לבנות. אנחנו דאגנו לפיר מעלית ובנוסף ליחידת דיור בקומת הקרקע וכל זה כדי שאם חלילה נצטרך - הפיתרון יהיה בהשג יד. יחד עם זה, אני מסכימה עם זה שכאשר המדרגות במקום בולט, יש צורך להפוך אותן לאלמנט מרהיב ויצירתי - וזה מה שקורה לקליה כרגע. מהסיבה הזו, חוסר הרצון שלנו להפוך את המדרגות לאלמנט בולט בבית, דחקנו אותן למקום הרבה פחות בולט (אבל מאוד מתאים לתזוזות שלנו בבית ויאפשר לנו לא לרוץ בזיגזגים בין הקומות)

calya

New member
והכל טוב ויפה אם אתה יכול לבנות את הבית

בקומה אחת. התכסיתהמותרת אצלי (מגרש של 400 מ"ר) היא 120 מ"ר. זה לא מספיק לכלום... חייבת להיות קומה שניה. ההורים שלי גרים על 10 דונם, אצלם זה היה קל
מצד שני הם התפשרו בדברים אחרים (הרחק מהמרכז והרבה, הרבה פחות אפשרויות... אולי *בגלל* שגדלתי בצפון אני בתחושה של "חוסר אפשרויות" במקומות כאלו ואין סיכוי שאני אזיז את הילדים שלי לגדול הרחק ממרכז העניינים).

THE UNDER TAKER

New member
זה אכן לא מספיק לכלום , בכל מקרה צריך מדרגות

אבל יש גם היום שמצליחים להערים על השלטונות ע"י חלל כפול , תקרה בגובה 6 מטר , ואח"כ ניצול החלל

... ואז הרשויות מגיעות לביקורת

כבר כתבתי על זה שאצלנו בעיר עשו סקר השנה לכל הבתים הפרטיים (מותר להם, מתוקף פקודת העיריות) וביצעו בדיקות בדיוק על הרמאויות הללו.

THE UNDER TAKER

New member
הבעיה היא לא בתכנון אלא בביצוע של התמיכות

הצדדיות , הלולינים שמחזיקים את המדרגות צריכים להיות גם מעוגלים וגם יורדים למטה . אני מכיר מפעלים שעושים סילו לגרעינים או למפוחי אויר ואפילו סילו קוני שזה בכלל גם קשה לתכנון אבל הם לא מתעסקים בקטנות כמו גרם מדרגות אחד . בכל מקרה בהצלחה , כי זה לא פשוט למצוא מבצע לדבר הזה . אולי " ארטפרו " כמו שאמר " רשר " אבל גם באופן רגיל הם די יקרים .

boyberic

New member
יפה אבל...

למיטב ידיעתי המדרגות לא תיקניות כוון שיש להם בצד אחד משטח דריכה צר המהווה סיכון למי שיורד. כף הרגל לא דורכת במלואה ויש סכנה להחלקה. תראה אותך בעוד 20 שנה יורדת במדרגות או ילד בן שנה וחצי יורד בצד הצר.....סכנת נפשות. הוא שאמרנו את היצירתיות תשאירי לאלמנטים אחרים בבית.

calya

New member
אבל זה מה שניסיתי להסביר...

תראה את הקישור שנתתי לפיטנגו. אין למדרגות צד צר.

Tנעמי

New member
דומיננטי

נראה שזה פחות נח אבל אני בעד הגשמת חלומות אני הייתי חוששת להכניס אלמנט כל כך דומיננטי במרכז הבית ועל ידי כך להפוך כל דבר אחר לזניח

למעלה