בעל במשבר גיל ה-40??

sharon361

New member
בעל במשבר גיל ה-40??

שלום לכל המומחים
אני נשואה כ-13 שנה. אוהבת אותו (עדיין) ואני מניחה שהוא אותי.יש לנו 2 ילדים מדהימים ומשפחה נהדרת. כל שנות נישואיי לו תמיד הרגשתי "נלחמת".הוא בחור קשה, לא ידידותי,ומצבי רוח משתנים. אני הקלה בבית, זורמת, מנסה שיהיה טוב לכולם.יש לו כל הזמן טענות אלי וכל הזמן מחפש איך לריב ושיהיה לא נעים.הוא מושפע מאוד מהעבודה שלו שלא הביאה אותו לשום מקום בשנים הללו, ואת כל ה"עצבים" מוציא עלי. עברנו עוד הרבה דברים (13 שנים,בכל זאת..)אבל אני מרגישה עכשיו שפשוט נמאס לי! לפני שבועיים פתאום החליט שרוצה לעזוב. להיות עם עצמו...אמרתי לו שיעשה ככל העולה על רוחו אבל אני לא אעזור לו לשבור את המסגרת. כמובן שהוא עדיין איתי ,אבל התחיל "לשגע" אותי עם דבר חדש..מספר לי שנפגש עם בנות לקפה..כי רוצה עכשיו סטוצים...(גיל 40, או מה??)אח"כ אני יודעת שזה שקר, כי או שאומר לי, או שאני יודעת שהיה בכלל בעבודה. חוץ מזה, טורח להתקשר אלי כל שעה, לודא היכן אני ומה מעשיי..ולספר לי סיפורים שאקנא לו. התחננתי שנלך ליעוץ. הוא לא מוכן בשום אופן. הלכתי לבד פעמיים אבל כמובן צריך אותו.אני לא רוצה לפרק מסגרות, בפרט שאני יודעת שיש עדיין אהבה חזקה בנינו. חוץ מזה ילדיי עברו לפני 3 חודשים טראומה כשאימי נפטרה פתאום (בני 7 ו-11),ואני לא רוצה להזיק להם שוב. אז...מה עושים?????

dovk

New member
בחיי שאני לא מבין

את אוהבת גבר עם מצבי רוח, גבר שאת מניחה שאוהב אותך, גבר שיש לו כל הזמן טענות אלייך, שמוציא עלייך עצבים, שלא מוכן ללכת ליעוץ כשאת מציעה/מבקשת? לא מבין. בעיני יש בזה משהו מזוכיסטי. וזה עוד לפני הסיפורים על הסטוצים והטלפונים הרודפים. ועוד איך את צריכה ללכת ליעוץ, איתו או בלעדיו, בשביל למצוא את הדרך החוצה באופן בונה ומה שפחות טראומטית לילדים, ובשביל שהגבר הבא שלך לא יהיה אחד כזה. נשמע לי מאוד כבד ומלחיץ לחיות עם גבר כזה, מה אני אגיד לך.

חושבת שמגיע לך מדלייה

יש לך כנראה עצבים מברזל. זה טוב! תארי לך שהיית מתנהגת כמוהו? את לא צריכה ייעוץ. הוא צריך ללכת לייעוץ! הוא נראה מבולבל! תעלי בפניו את הרעיון שיילך לייעוץ אבל לבד. לא מספיק שאת מתמודדת עם הקפריזות שלו? הוא רוצה לסחוף אותך למערבולת? תעמידי אותו במקומו שיבין שהוא זה שהורס וחבל!!! אם תצליחי לשכנע אותו שהוא זקוק לטיפול ע"מ להתאפס - הצלחת ואת על הסוס!! חזקי ואמצי אשה ברוכה.

מאולף

New member
ראשית שרון, כל הכבוד לך ../images/Emo24.gif

את נלחמת בכבוד מעורר הערצה וסימפטיה אל מול אישך שכרגע כפי שאת מתארת נמצא במשבר עמוק עם עצמו בעיקר. את אוהבת אותו, רגילה למצבי הרוח "הרגילים" שלו, ולמדת להסתדר איתם. אני לא רוצה לתת לך עצת אחיתופל כפי שנתן לך דוב לפני, ואני רוצה לחזק אותך קודם כל שתמשיכי ואל תתייאשי. כל כך קל לצערי לפרק, זה למדתי לאחרונה על בשרי. אני יודע כמה קשה לבנות את הקשר ולטפח אותו כפי שעשית הרבה שנים, ולצערי לא ראיתי את זה בעבר. את לא רוצה לפרק את המסגרת, אז אל תפרקי. כפי שחבר טוב שלי הגדיר את זה, בעלך פשוט עובר "תאונה" והוא לא הוא כרגע. את אוהבת אותו ולא תוכלי לנטוש אותו דווקא ברגע הזה שבו הוא "זועק" לעזרה והוא אפילו לא מודע לזה. את יודעת שהוא לא כתמול שלשום וכי הוא מנסה למשוך את תשומת ליבך בדרכים ילדותיות ו "מטומטמות", ואת מסתדרת עם זה. אולי יש לכם חבר טוב שישכנע אותו ללכת איתך "רק לשבת בחדר ולהקשיב"? תני לו זמן, תני לו תשומת לב, אבל אל תתני לו לדרוך ולרמוס אותך. אולי זעזוע קטן (בצורת פרובוקציה למראית עין) יחדיר בו קצת תבונה והיגיון והוא יפתח עצמו לייעוץ. אנא, נסי שוב ושוב ואל תתייאשי.
בהערצה, ממני, המאולף.

seeyou

New member
../images/Emo140.gif-אוהבת אותו (עדיין)

..."אמרתי לו שיעשה ככל העולה על רוחו(כאילו לא אכפת לך ממנו?) אבל אני לא אעזור לו לשבור את המסגרת...." הפילוסוף הצרפתי,מונטין,דגל בסיסמא -אין אדם נפגע כל כך ע"י מה שמתרחש כמו שהוא נפגע ע"י מה שהוא חושב על מה שמתרחש. ייתכן שהוא הבין שהוא לא חשוב לך,או מעמדו במשפחה נחות. בתקופת ההמשבר של גיל ה-40 הגבר הופך להיות יותר ילדותי ממה שהיה קודם! יש צורך,מצד הרעיה בהרבה סבלנות וסובלנות אם יש רצון להדביק את הסדקים ולהמשיך ביחד.

רונתי

New member
כולם השתגעו????????????

בעלך צריך אזעקת מציאות דחופה. מרוב שהיית גמישה ונתת לרוח לכופף אותך קשה לך עכשיו להתרומם! הבנה למשבר שעובר על בן הזוג , וסבלנות זה נהדר אבל, מה זה הנסיונות האלו שהוא מעמיד אותך בהם? הוא מוכן שלך יהיו סטוצים? מוכן שאת תשבי עם גברים בבית קפה? הכי פשוט- כנסי לצאטים באינטרנט , שוחחי עם גברים ותדאגי שהוא יראה את זה, פתאום הוא יבין, שכל משחק, יכולים לשחק שניים אני בטוחה שהוא יבין מה הוא עשה ומה חשוב לו באמת. תתמכי בו אולי, שיצא ללמוד משהוא, שיוכל לקדם אותו בחיים, עוד קורס, השתלמות במקצוע שלו, השלמת תואר וכו', תאמיני לי שבכך תעזרי לו הרבה יותר מאשר לתמוך במשחקים המפגרים שלו ולשחק אותם איתו!!!!!!!!

רונתי

New member
זה תרוץ?

זה לא תרוץ. בעלי צריך לעמוד דום כל חודש לפני שאני מקבלת מחזור כי זו התסמונת הידועה, שאז אני עצבנית ומוזר? יש דרכים לעבור משבר, לעשות קולות של שטיח כשהוא מספר לי שהוא מנסה לבגוד בי זו ממש לא אחת מהן!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה