בעל בית מהגיהינום...

P u s s i c a t

New member
בעל בית מהגיהינום...

יש לי בעל בית שחושב שהתפקיד שלו זה רק לקחת כסף זה התחיל מהבטחה בע"פ (כן, יודעת שעשיתי טעות..) להתקין לי פלדלת שלא מומשה עד היום ( אני גרה פה כבר שנה וחודשיים בחוזה לשנה ו-4 חודשים עם אופציה) המשיך בפרסום הדירה למכירה 3 חודשים אחרי שנכנסתי לגור תוך הבטחה לקונים שיוכלו להכנס לגור בה ויסתדרו איתי... כשבחוזה רשום שבמידה וימכור אותה הקונים יהיו המשכירים החדשים שלי... שעם זה אין לי בעיה, אבל בטח לא לפנות אותי אחרי שהשקעתי בהעברה, ובהתקנת דברים פה אלפי שקלים... והפך את הדירה לתחנת רכבת כי דרש מחיר שגבוה ממחיר השוק בכ-40 אחוז מה שגרם לזה שהיו פה עשרות אנשים שבאו, ראו וברחו אח"כ הודיע לי שלא אמשיך לגור פה (למרות האופציה...) כי החליט לשפץ את הדירה או לחלק "וכבר יודיע לי" ועכשיו חודשיים ושבועיים לפני תום החוזה (אנחנו אמורים להפגש חודשיים לפני) הודיע לי מה המחיר שמבקש - כשזה גבוה ב-1000 ש"ח מהמחיר שאני משלמת היום "כי זה מה שהציעו לו מהמכללה שלידנו" ואם אני רוצה הוא יאריך לי את החוזה, אם לא "נפרסם" (מי זה נפרסם...? אני לא סוכנת הנדלן שלו... מה גם שאם הציעו לו מהמכללה למה לפרסם?.. שיתן להם את הדירה...) את הדירה כי יחטפו אותה גם במחיר הזה. כי "זה המחיר באזור עכשיו... ביררתי בבניין, ושאר הדירים (כל הבניין זה דירות שכורות) שחידשו עכשיו (שזה רוב הבניין כי הרוב סטודנטים) חידשו באותו המחיר שאני משלמת היום +- 100 ש"ח. הוא מנסה לעשות עליי "קופה" או על מישהו אחר, וזה מעצבן אותי כי סתם שילמתי הרבה הוצאות על הדירה שלא הייתי משלמת אם הייתי יודעת שזה לתקופה קצרה, אם יתחיל להראות אותה עכשיו במחיר הזה כשאנשים יראו את ה"סחורה" סתם תהיה פה רכבת ולי לא תהיה איכות חיים חודשיים כי זה לא המחיר באזור. יש אמנם דירות במחיר הזה אבל הם מושקעות ומשופצות וזו די במצב רע... הבניין במצב רע, יש לנו בבנין אסיר משוחרר, ובגלל זה הערך שלך כל הדירות נמוך יחסית לשכונה כולה. כבר 4 חודשים הוא חייב לי כסף על בעית חשמל שהיתה ונגבתה מחשבון החשמל שלי ו"לא היה לו זמן להגיע לדירה ולהחזיר לי את הכסף". 4 חודשים. ובאחת הפעמים אפילו קבע איתי ופשוט לא הגיע ואפילו לא התקשר לבטל. השאלות שלי הן : 1. בחזוה רשום שיש לי אופציה לחדש בהתאם למחיר שנקבע חודשיים לפני מועד החידוש - האם זה נכון שאם אני כבר גרה מעל שנה בדירה אסור לו להעלות מעל 10 אחוז את המחיר? שיצא חוק שמגן עליי כדיירת? האם הוא יכול לבקש ממני 10000 ש"ח כדי להוציא אותי? ואם מחר אני מגלה שהשכיר את הדירה למישהו אחר במחיר שאני שכרתי פחות או יותר האם זו עילה לתביעה של פינוי שלא בתום לב? של הפרת חוזה? 2. האם העובדה שלא מצא זמן 4 חודשים לבוא ולהחזיר לי את הכסף נותנת לי "גושפנקא" "לא למצוא זמן" להיות בדירה עכשיו חודשיים כדי שהוא יהפוך את הדירה שלי לרכבת עם עשרות דיירים פוטנציאלים שיבואו לראות את הדירה? האם הטיעון שבגלל שאני מחפשת דירה אחרת והשוק בעייתי כרגע ואני עובדת בשאר שעות היום היא עילה מספקת לכך שלא אוכל להיות נוכחת בדירה? האם אני חייבת לענות לשיחות של שוכרים בכלל? או שהוא זה שאמור להיות זה שמטפל בהשכרת הנכס? 3. הוא מחוייב לתאם איתי ולהכנס לדירה רק בנוכחותי. האם מותר לי להגיד לשוכרים הפוטנציאלים מה מצב הבניין / הדירה? על האסיר שגר פה? על הפריצות הקודמות? על המחיר שמשלמים בדירות האחרות? 4. האם העובדה שעדיין לא שילם לי את החוב של תיקון החשמל - כפי שמחוייב על פי חוזה אינו בעצם הפרת חוזה מבחינתו ומאפשר לי לא לקיים את החלק שלי עד שלא ישלם? (הרי אין לו זמן... 4 חודשים לא היה לו זמן לשלם לי 100 ש"ח.. (!! - מי ישמע מליונים..., ככה זה כשמקבלים את כל התשלום מראש ואי אפשר לקזז מהתשלומים של שכר הדירה... ) על שני פקקים של חברת חשמל.. שירדו מהוראת הקבע שלי, פתאום כשרוצה להשכיר את הדירה במחיר שערורייתי יש לו זמן...) בקיצור - אם אני רוצה להשאר בדירה במחיר הגיוני כמו שכולם פה משלמים - וכמו שהדירה שווה - האם יש משהו בחוק שמגן עליי? אם אין - מה המינימום המינימלי שאני מחוייבת להראות בו את הדירה לשוכרים ומה מותר לי להגיד למי שיגיע לראות את הדירה? תודה וסליחה על השאלה הארוכה....

תשובות

1. לא נכון, מה שכתוב בהסכם זו לא אופציה כי המחיר לא נקבע מראש. 2. את לא צריכה לענות לשיחות. כן רצוי שתהיי בדירה פעם עד פעמיים בשבוע בשעות מוגבלות. 3. לא רצוי. 4. העובדה שלא שילם היא הפרה. לא ברור לי איך בדיוק את חושבת שיעזור לך.

P u s s i c a t

New member
תודה

לגבי 4 פשוט חשבתי שאם הוא הפר את החוזה - אז תאורטית ברגע שהוא הפר את החוזה החוזה בעצם לא תקף ואני לא מחוייבת כלפיו מה שאומר שאני לא חייבת לקיים אותו. מה שאומר שאם כבר שילמתי (שילמתי לו את כל התקופה מראש, ואת כל החשבונות אני משלמת בהוראת קבע) ברגע שהפר את החוזה האם זה אומר שהחוזה לא תקף ואני משוחררת מחובותיי ויכולה לסרב לאפשר לו להכנס לדירה עד שאפנה אותה? כל ההתנהלות שלו לאורך כל החוזה פה היא בגדר הטרדה החל מפרסו הדירה למכירה (שלא לצורך השקעה אלא מכירה לצורך מד\גורים כשידע שיש לי חוזה לשנה + 4 חודשים) 3 חודשים אחרי שנכנסתי לגור פה ממשיך בהודעה שהוא לא ממשיך לי את החוזה כי הוא מחלק את הדירה חודשיים אחרי שהדירה היתה כמו תחנת רכבת ובשיא חוצפתו נתן את הטלפון שלי לכל מתווך בעיר כמו גם לקונים עצמם שהתקשרו בכל שעה משעות היום והערב עד שנאלצתי לכבות את הטלפון שלי ברוב שעות היום דרך הפניית קונים להגיע לדירה בלי לתאם איתי כשהיו אצלי אורחים, כשהתארחו אצלי האחיינים שלי, בשעות בהם ישנתי, כשהגעתי הביתה מהעבודה וחיכו לי ליד הדלת לראות את הדירה בלי לתאם איתי בניגוד לרשום בחוזה... ועוד זה לא שהדירה הזו היא מציאה כזו גדולה פשוט מכיוון שנכון להיום אני מתקיימת מקצבת נכות ואחרי כל ההשקעה שכבר השקעתי בה עם המעבר וההובלה ושאר ההשקעות, יהיה לי מאוד קשה לגייס עוד כמה אלפי שקלים בהובלה נוספת פירוק הדברים שהתקנתי, וחיפוש דירה אחרת, ל-1 בספטמבר, התאריך הכי קשה בשנה... כשאם היה מודיע לי מספיק זמן מראש כפי שביקשתי ממנו לפני כמה חודשים היה לי קל יותר ולא בימים בהם מחירי ההובלה הכי יקרים, מחירי הדירות עולים, ועוד.... באופן עקרוני זה לא שאני בכח רוצה לגור אצל בעל דירה שלא רוצה שאגור פה (וזה לא שיש לו משהו אישי נגדי הוא פשוט אחד שרוצה להשקיע מינימום בדירה ולהשיג מקסימום. עד היום, הסתבר לי בדיעבד, חילופי הדיירים פה עמדו על ממוצע של 3 בשנה.. מה שהרגיל אותו שהם, מכיוון שהפרו חוזה באמצע דאגו למצוא דיירים חלופיים והם אלו שפרסמו את הדירה והראו אותה לשוכרים חדשים, אני היחידה ששרדה פה בינתיים למעלה משנה רצופה...) פשוט כלכלית אין לי אופציה לגייס כרגע סכום של מעבר דירה (שכולל הובלה, דמי תיווך, תשלום העברה לכל החברות, התקנת אביזרים בבית, וכד') והמינימום שנראה לי "הוגן" הוא שלפחות אוכל לבצע את החיפוש בראש שקט בלי שאצטרך גם "להתקע" בבית פעמיים בשבוע ולהפוך אותו לרכבת כדי שהוא יוכל להראות אותו לעשרות אנשים שיכנסו יראו את החורבה שעליה הוא רוצה מחיר שגבוה ב-50 אחוז ממחיר הדירות האחרות בבניין על חשבון הזמן שלי ואיכות החיים שלי אז השאלה היא אם עצם זה שהוא הפר את החוזה מקנה לי זכות לא להשמיך לכבד אותו ולהתנות את זה שיכנס רק אחרי שאפנה את הדירה - ביום סיום החוזה פיצוי הוא הרי לא ישלם לי הקמצן... כי בעל המאה הוא בעל הדעה ולא אוכל כנראה להוכיח את הגיהינום שהעביר אותי במשך כל החודשים שגרתי פה אז לפחות בעניין אי התשלום של החוב שלנו - אם לא ישלם בכסף - שלפחות החודשיים האחרונים לא יעלו לי גם בבריאות.... משהו בסגנון - הפרת את החוזה? אין לך זכויות לדרוש שאקיים אותו ואתה לא נכנס לדירה עד שאני לא עוזבת אותה בתום התקופה עליה שילמתי. הגיוני? חוקי?

P u s s i c a t

New member
תודה

ושאלה אחרונה אם כך בזמנו כשרצה למכור "החליט" שיקבע איתי פעמיים שלוש בשבוע שעתיים בכל פעם ורצוי בשעות האור..... עם עדיפות לשישי בבוקר לפחות אחת מהפעמים... בהן המתווכים יגיעו עם קונים או שהקונים יתאמו איתי... לי זה נשמע דרישה מוגזמת א. כי שעות האור אומר שזה על חשבון שעות עבודה (הוא לא צריך לדעת אם אני עובדת או לא, עצם הדרישה נראית לי לא חוקית <וחצופה> להתנות בשעות ספיציפיות של היום ) ב. עצם הדרישה של שעות קבועות - אני לא עובדת בשבילו... "בכל יום שני ורביעי.. מ-עד..." דבר שישבש לי את סדר החיים למשך חודשיים ג. מכיוון שהגינות ואנושיות כבר אין ביננו - והוא הולך רק לפי "מה שרשום בחוק" ו"לפי החוזה" - אני מתכוונת "לדבר איתו באותה שפה" אז מה מחייב אותי החוק אם בחוזה רשום ש: " בחודשיים האחרונים של תקופת השכירות יהיה המשכיר רשאי להיכנס למושכר ולהראותו לשוכרים פוטנציאליים בתאום מראש עם השוכר ובנוכחותו" האם אני בכלל יכולה לסרב להכניס לפה מתווכים? כי לגבי "בא כוחו" רשום רק בסעיף של בדיקת הנכס ולא לגבי השכרתו : "המשכיר ו/או בא כוחו יהיה רשאי להיכנס למושכר בכל שעה סבירה בכדי לבדק את מצב המושכר וזאת בתאום מראש עם השוכר ובנוכחותו. " הסעיף הבא המדבר על כניסה לצורך הצגת הנכס לצורך השכרתו מדברת על המשכיר בלבד.... בשום מקום לא מדובר על זה שאני צריכה להכניס אליי הביתה מתווכי דירות (ככה אני יכולה לעקוף את עניין ה"אין לי זמן" שלו, ולצמצם את "טיילת" האנשים שיבואו יראו את החורבה שעליה הוא דורש מחיר אסטרונומי ויהרסו לי את החיים... לו אין הרבה זמן גם ככה, ויצא שמתוך מעט הזמן שיש לו מותר לי לסרב נניח ל-פעם - פעמיים מתוך 3 שמציע? אז יהיה פחות נוראי. מצטערת שאני "מנג'סת" אבל מחפשת במסגרת החוק פתרונות למזעור הגיהינום שמצפה לי. תודה

לדעתי, נתתי לך את כל התשובות

האפשריות במסגרת המוגבלת של הפורום. ממש לא מתכוונת לרדת של רזולוציה של "מתווך כן או לא". אתך הסליחה.

פולספגן

New member
לגבי ס' 4 - מפני שהוא הפר את החוזה

ובשל כך, מותר לנו גם לנקוט באמצעים סבירים. מכיוון שאין לה את השוט של תשלום שכ"ד, אז היא נוקטת באמצעים אחרים.

P u s s i c a t

New member
הבהרה קלה...

אני לא מחפשת "להעניש" אותו מאמינה שאנשים רעים נענשים ע"י בימ"ש של מעלה.... (למרות שאני לא אדם דתי...) ובסופו של דבר אנשים לא טיפשים ועובדה שכל הדירות בבניין שלי ממשיכות להיות מושכרות במחיר שאני משלמת היום למרות ששאר הבניינים ברחוב המחיר עלה בכ-1000 ש"ח כי הבניין מוזנח ובעייתי הבעיה היחידה היא שבשל העיניים הגדולות וחוסר הפרופורציות שלו אני אסבול, כי יבואו המוני אנשים יראו את הדירה כי האזור מבוקש, וכשיראו את הדירה יברחו והחיים שלי יהפכו לסיוט כי לא יהיה לי שקט..... אני בסה"כ רוצה למנוע את הסיוט של תחנת רכבת בבית שלי, ששילמתי עליו מספיק כסף כדי לגור בו כבית ולא כתחנת רכבת.... אם היה אדם הגון היינו ממשיכים את החוזה, או שהיה משכיר אותו ביום אחד / יומיים והכל היה נפתר, אבל כפי שהיה כשניסה למכור אותו במחיר מופע, ועברו פה מאות אנשים שבאו, ראו ואחרי שניה וחצי הלכו, ואני שיתקתי את חיי, ניתקתי את הטלפון, ובסופו של דבר הוא החליט לוותר על המכירה... וחיי הפכו לסיוט, לא רוצה לחזור על זה שוב, רק כי הוא מנסה לעשות משהו שכולם יודעים שאין סיכוי שיצלח. הוא דורש מחיר לא ריאלי. ואין לי בעיה שיעשה מה שהוא רוצה כשהדירה תהיה ריקה אבל כל זמן שזה בית ששילמתי עליו ממיטב כספי, שמיום שנכנסתי לגור בו הוא הופך את חיי לגיהינום ועושה ממנו תחנת רכבת בכל פעם עם רעיון אחר חדש והזוי. עד כאן יש לי עכשיו משימה למצוא דירה אחרת, דבר שדורש ממני להתרוצץ ולחפש, ואין לי לא זמן לא כח ולא כסף מיותר לשלם לדלק 3 פעמים ביום כדי לרוץ לדירה חזרה כי עוד מסכן הגיע לראות אותה ולהבין אחרי שניה וחצי שמה שהסבירו לו בטלפון לא דומה אפילו בדמיון הכי פרוע שלו למה שקיים במציאות. הוא מוכר אויר בפחיות.... ולי אין כח שיעשו את זה על חשבון החיים שלי ששילמתי עליהם. לא רוצה "להעניש" אותו ולא מחפשת" שוט". מחפשת דרך שהחודשיים האחרונים שלי בדירה יעברו בשקט יחסי ולהפטר ממנו כבר אחרי שהבנתי שאין לי דרך לאלץ אותו לתת לי להשאר פה במחויר שפוי. הצפי שלי? הוא ינסה להשיג מחיר גבוה יותר... לא יצליח... הדירה תהיה ריקה כמה שבועות והוא ישכיר אותה למישהו אחר באותו מחיר שאני משלמת, +-. אחרי כמה זמן ההוא יעזוב שוב... או שהוא יתקע עם דייר שלא ישלם תשלומים .... מה שמזכיר לי - (בעקבות נסיון מר מהעבר) לרשום בענק על הלוח ליד המחשב - לשלוח לכל הנוגעים בדבר הודעות על שינוי מחזיק בנכס!!!!! למקרה שהדייר החדש לא ישלם חובות..... ובינתיים.... מחפשת דירה. ומחכה ליום שיבנו את המעונות של המכללה פה. אז נראה את כל בעלי הדירות פה..... איך אומרים? מלאכתם של צדיקים.... יהיה טוב

פולספגן

New member
כל מי שיתקשר אלייך, תגידי שלא מתאים לך

תסימי רק פעם אחת בשבוע בזמן שנוח לך ולא יותר. שהוא ייעשה את החושבים שלו ויסנן את הבלתי מתאימים.

למעלה