"בעלת האמרון" / ישן מול חדש.

ילד רע 15

New member
"בעלת האמרון" / ישן מול חדש.

יש לי מחרתיים מבחן, ואין לי מחשב זה היום חד פעמי אני כותב מהשכנים - הקונפליקט ישן מול חדש, אני צריך דוגמאות מהמחזה לחפצים לדוגמא: ארמון מול "קופסאות מודרניות" (זאברוצקי אומר..) או טלפון וקומקום חשמלי מול ויילונות כבדים, ספרים, שטיחים וכד'... יש עוד? ואני צריך בעיקר את היחס של כל דמות (זאברוצקי, זאנד, דורה) לספרים ולחפצים כדי להבין יותר טוב את אפיון הדמויות ואת משמעות החפצים עצמם. לדוגמא: דורה בעולם החדש, זאברוצקי בישן וזה ברור.. אבל זאנד, למה הוא באמצע? ישן וחדש ביחד, אני יודע שהוא בישן בגלל החפצים שהוא מתפעל מהספרים ואוהב את העבר, ומצד שני כי הוא לא קיצוני, אבל איך הוא בידיוק מנסה לגשר בין העבר וההווה? איך הוא שייך גם להווה? לא מובן. תודה.

קובי221

New member
הנה, מקווה שזה יעזור...

הארמון, התמונות עתיקות, הספרים, השעון העתיק שעצר מלכת הינם תפאורה ישנה = זאברוצקי, הוא חולם על המלכות הרביעית ומשלב את לנה בחלומותיו. הארמון- סמל לתרבות האריסטוקרטית התמונות העתיקות- רמז לתרבות האריסטוקיסטית, עדות לתרבות. הספרים העתיקים- אווירה תרבותית המבליטים את השכלתו הרחבה של זאברוצקי. השעון- סמל לעבר ע"פ ראותו של זאברוצקי, טוב לו כך, וא רוצה להיות עם לנה ולהישאר איתה(בעבר, שהרי אינה יודעת שהמלחמה נסתיימה). הנעליים החדשות שדורה נועלת, גרה ב'קופסאות המודרניות', הטלפון שדורה מנסה ליצור איתו קשר עם העולם החיצוני שמתברר כמקולקל, הקומקום הנים תפאורה חדשה= דורה, רוצה לשכוח את העבר ומנסה להעלות ילדים יהודיים לאי' שהתחבאו אצל גויים. הישן הוא ניגוד של החדש. דורה מנסה לשכוח העבר: המלחמה, השואה... לעומתה זאברוצקי רוצה להישאר בעבר, עם לנה, כל-עוד לנה לא תדע את האמת היא תישאר איתו(בעבר). זאנד באמצע כיוון שהוא רוחש כבוד לתרבות האריסטוקרטית(לעומת דורה, שמנסה להדחיק את העבר) כמו כן, אביו היה שען-השעון העתיק... אבל מצד שני גם הוא גר ב'קופסאות המודרניות' ומזדהה עם דורה וכו' וכו'. ז'אנד מגשר בכך שהוא מוכיר את העבר, מעריך אותו(את התרבות האריסטוקרתית, את מה שזאברוצקי עשה למען היהודים, עם הפרטיזנים, גילוי הסודות של הנאצים ששהו בארמונו) אך העתיד חשוב לו(שלנה תעלה לאי' ישראל).

למעלה