בעלי קטלוגים..
..

nissim60

New member
בעלי קטלוגים..../images/Emo53.gif ..

ראיתי שמישהו מתעניין בבולי הרייך. אם אני לא טועה זה חן האספן מנהריה. יש לי כאן כמה פריטים מעניינים ..אולי? האם מישהו יכול לתת לנו הסבר קצר?

היטלר על העץ...

האגדה אומרת שמעצב הבול שתל את ראשו של היטלר על העץ (בפינה הימנית שלו), ואף אחד לא שם לב לפני שהדפיסו את הבול... מה דעתכם? דומה?

הבולים הללו הם לא מהתקופה הנאצית

ניסים, הבולים הללו הם לא מהתקופה הנאצית. הכיתוב Deutches Reich מאפיין את בולי גרמניה החל מתקופהת הקיסרות (היה אז חוסר אחידות מסויים. בחלק מהבולים נכתב Deutches Reich, באחרים Reichpost וכיתוב נוסף היה Deutches Reichpost), דרך תקופת הרפובליקה הוימארית ועד לתבוסת הנאצים. כך גם בבולים שהצגת, הבול האדום בערך 12 מארק שמציג חקלאים, הונפק בשנות העשרים המוקדמות, כעשר שנים לפני עליית הנאצים לשלטון. גם הבול בערך 5 מליון מארק, יצא בתקופת ההיפר אינפלציה בגרמניה, בשנת 1923. 2 הבולים הימניים ביותר (האדומים, בערך של 10 פנינג) יצאו ע"י ווטנברג, שהיתה נסיכות גרמנית. בשנת 1870 סופחה ווטנברג לגרמניה, אולם המשיכה להוציא בולים מקומיים עד 1923. הבולים שסרקת יצאו לקראת סוף המאה ה19. שני הבולים השמאלים תחתונים, הנושאים את השם Bayren הם מבוואריה. גם בוואריה היתה נסיכות גרמנית שהפכה לחלק מגרמניה ב1870. בדומה לווטנברג, בוואריה המשיכה להוציא בולים מקומיים עד שנת 1921. את שלושת הבולים הנותרים לא הצלחתי לזהות.

האם המעצב קיבל פינה שבועית ב7 ימים?

האמת, בהחלט דומה, ואני לא יכול לפסול את הסיפור על הסף.

doroni10

New member
תוספת לתשובות...

הבול הסגול והבול האדום בערך של 40 הלר, הם בולים אוסטריים. הבול האדום בערך של 40 הלרו סימנו בסקוט: 213, והוא משנת 1920. הבול הסגול בערך של 2 הלר הוא "בול עיתון" שמספרו בקטלוג סקוט: P29, והוא משנת 1920 גם כן. ערכם הכספי של הבולים, כ"א נמוך מאד ומוגדר במינימום של הקטלוג (20סנט כ"א). הבול שעליו רשום ברלין (הכחול), למרות החיפושים- לא מצאתי אותו- אני מניח שהוא הוצאה מקומית כל שהיא בברלין- לפחות על פי הרישום. לא הצלחתי למצא אם הכוונה לאזור הרוסי או לאזור המערבי של ברלין..

doroni10

New member
קטלוג סקוט (2004) ממוחשב...

אמנם בהתחלה קשה להתרגל אם רגילים לקטלוג כספר, אך הממוחשב שימושי הרבה יותר- יש אפשרות חיפוש לפי רישום על הבול וכו. מעבר לכך שהקטלוג הממוחשב צבעוני, ולכן קשה מאד לפספס... יתרון נוסף- אפשר לקנות מארז קטן ולאחסן בו את כל הקטלוג (מארז של 24-25 דיסקים כפולים) כך הוא גם נייד מאד- נסה להסתובב עם 6 כרכים.. בעיה.. ;) מומלץ בחום :)

doroni10

New member
אגב הבול הבוארי עם הסמל

זוהי סידרה מאמצע עד סוף שנות השבעים של המאה ה 19 כזכור לי... הצלחתי מתי שהו לפני כ 10 שנים להשיג את כל הסידרה במצב mint- פשוט סדרה יפה.

אני מקנא!! מאוד!!../images/Emo12.gif

יש לך סקוט ממוחשב מלא? של כל העולם? כמה דיסקים הוא מכיל? כמה זה עלה, אם מותר לשאול? יש בו מחירים? יש בו פרוט של וריאנטים כמו בולים ללא ניקוב, הדפסי רכב וכיוב'? אולי אפילו אני אטרטר אותך למחיר אחד או שניים...

doroni10

New member
כרגע יש לי 4 חלקים מתוך 6 של המלא

אתמול יצא החלק החמישי, אני מניח שאזמין אותו בימים הקרובים. כרגע ברשותי 4 החלקים הראשונים כולל חלק נוסף של -תוספת להערכת מחיר עבור בולי ארה"ב. למעשה הקטלוג הממוחשב עוקב בדיוק אחר הקטלוג העולמי המודפס של סקוט, לא רק העולמי יצא ממוחשב מלא אלא גם ה Specialized וכו. 4 החלקים הראשונים כוללים 4 דיסקים כל-אחד, החלק החמישי שלושה דיסקים, אני משער שגם החלק השישי שלושה או ארבעה דיסקים. מחיר כל אחד מהחלקים בין 40 ל 50 דולר. הקטלוג כפי שאמרתי צבעוני לגמרי, כולל מחירים, כולל וריאנטים ידועים ללא ניקוב, הדפסי רכב וכו, ממש כמו הקטלוג המודפס. למעשה הקטלוג הממוחשב הוא בתצורת PDF מלא של הקטלוג, עם אפשרות חיפוש מתקדמות, אפשרות להדפסה (ואז הוא יוצא ממש באיכות של הקטלוג המודפס הרגיל- אלא שיש אפשרות כמובן לצבעים), אפשרות זום עד פי 1600. בתוך הקטלוג עצמו יש חלוקה למדינות בגישה מיידית, כולל חלוקה פנימית (דאר אויר, וכו). דורון,

זו הסיבה בדיוק

שהסרט "הדיקטטור הגדול" הצליח כל כך, כי הם באמת דומים. ובבול יש לדמות גם כאילו כובע, אז בכלל אתה צודק...

galcool

New member
אני לא מוצא שום פרצוף על העץ ../images/Emo10.gif

איפה הפרצוף?

הפעם הבאה שאני אקנה Scott הוא יהיה

בפעם הבאה שאני אקנה קטלוג Scott, הוא יהיה ממוחשב. היום יש לי את הקטלוג בכרכים משומשים שקניתי ב- Ebay. בשלב זה אני לא חושב לחדש אותו, משום שמדובר בהוצאה כבדה. בכל מקרה אני מניח שבעוד שנתיים או שלוש כבר ניתן יהיה למצוא ב- Ebay את הקטלוג בCDs. זה גם יוזיל מאוד את דמי המשלוח.

למעלה