בעלי משתלות

shlumbergera

New member
אין קשר בין סוקולנטים לקקטוסים.לא

יודעת לסווג אותם משפחתית, אבל לא מבחינת ההתנהגות ולא מבחינת הצרכים. נציץ זקוק לשמש בשפע ע"מ לפרוח. אבל הוא זן מסויים אחד מהמוני סוקו'. אפשר לפגוש סוק' ביערות. מכאן שהם מרויחים מתנאי צל חלקי. במדבר - לא יודעת אם יש. שהמומחים יגידו. ראיתי סוק' שבשמש הפכו אפורים, סגרו את העלים, הפכו אדומים/סגולים ונעצרו. ברגע שהעברו לצל , התאוששו ושגשגו. ברגע שהחל החורף - כנ"ל. יש צמחים ששותים שמש אבל בתנאי שהיא קרירה. כמו אצלנו בחורף ובאירופה רוב השנה. יש דימוי מסוים, כמו למשל: פלרגוניום? אה, כן, צמח בר אפריקאי, צריך שמש מלאה. וכל הפלרגוניום בארץ נראים אומללים ולא פורחים בגלל הנ"ל.

י ע רה

New member
לנטנה זוחלת -מאוד עמידה לתנאים

שציינת-יש בצהוב ובסגול (ובלבן??) ואולי לא הבינו אותך במשתלה כי בקופה זה מ מ ש לא לשמש חזקה. מה עושים כשקנינו משהו לא מתאים? מחזירים, בלי האשמות- פשוט תגידי-קראתי שהצמח לא מתאים לתנאים שציינתי-וקונים אחר במקומו.

shlumbergera

New member
ב'מלצר' פיתחו לנטנה שנשארת נמוכה

וקומפקטית ואינה מתפרעת לשיח הקוצני והחצי קרח המוכר. ברוב המשתלות יש שלטים שמתארים את תכונות הצמח וצריך להצטייד בסבלנות ובזמן ולעבור מצמח לצמח ולקרוא. לא תמיד במשתלה יש אנשים מקצועיים שיכולים לתת תשובה נכונה. יש משתלות, ואני מקווה שמעטות, שמוכרות זבל. נתקלתי באחת כזו. 90% ממה שקניתי שם, מת או חולה. אחד הצמחים שהכרתי לאחרונה שזולל שמש הוא TURNERA. באזור קר יכול להיעלם בחורף ולהתחדש באביב. כמ"כ BELAMKANDA , לוע ארי, סביונים למיניהם, היביסקוס, תונברגיות למיניהן, מקור חסידה, MANDEVILA, פודרניאה, פלרגוניום לימוני רוזמרינים למיניהם. הבאתי לכאן עירבוביה של סוגים שונים רק כדוגמה. לפני הכל תמקדי את הצרכים: לאדמה, לעציץ, מטפס נאחז/נכרך, משתרע, עונתי, שנתי. כך שעדיף שאת תבואי מוכנה למשתלה יותר ממה שתחכי שיהיו מוכנים לקראתך. אני מאד ממליצה על רכישת קטלוג. רכשתי מ'מלצר' ואני קוראת אותו כמו ספר מתח. כשאגיע לשם, בעזרת השם כמובן, תהיה לי רשימה מוכנה מראש. נדמה לי שגם ל'וונדי'. להמון משתלות יש אתרים מושקעים למדי, שהם למעשה קטלוגים. בהצלחה

Mנטה

New member
אבל כבר העברתי את השתילים לעציץ

לא יודעת אם הם יחליפו לי עכשיו
ובכלל תיארתי את התנאים לגמרי, אמרתי שמש קופחת, מדובר בעציץ עם אדמה שקניתי מהם, אמרתי תלוי... אמרתי הכל. אולי הם פשוט לא יודעים
בכל אופן, היא מקסימה בעיני והיתי רוצה למצוא לה מקום.

ורבנה

New member
פורטולקות למיניהן

מחזיקות מצויין, גם וינקה זוחלת חזקה, כל הסוקולנטים כמובן.. ובכלל, לי יש המון שמש , צריך להשקות בצורה מסודרת,ואם את יכולה להצליל קצת, זה יכול לעזור הרבה! בהצלחה

טסונמי1

New member
חצי צל מתאר את האור- [שמש]

לא משנה מאיזה כיוון השמש מגיע חשוב כמה קרינת שמש ישירה הצמח מקבל ובאיזה עונה- בחורף גם קרינה ישירה תחשב כחצי צל בקיץ גם 3 שעות שמש בצהריים יחשבו כשמש מלאה

טסונמי1

New member
בתוך הבית נחשב ברוב המיקרים לצל

מוחלט- אלה עים הצמח ליד חלון שהשמש מגיעה אליו ישירות החלוקה לחצי צל היא בדכ כלל הבעיתית צל מוחלט זה ברור- גם שמש מלאה- חצי צל יכולות להיות המון אופציות גם תחת עץ מלא שהשמש עוברת דרכו בסיבוב שלה בשמים כל פעם בזוית אחרת זה חצי צל- חצי צל= לדעתי לקרינה ישירה מסוננת או ממוינת במשתלות יש כיסוי של רשת שימו לב לכמות האור העוברת דרכה - זה חצי צל

Mנטה

New member
../images/Emo10.gif ../images/Emo10.gif ../images/Emo10.gif

ומה עם בתוך הבית ? נחשב חצי צל אם החדר מואר מאוד ?

Mנטה

New member
כמה שאלות על חצי צל

חצי צל מתאר את החום או את האור ? אם מדובר במקום שהשמש מגיעה אליו ממערב, מחממת היטב והכל אבל המקום מקורה אז היא מגיעה אליו באלכסון, האם זה נחשב שמש ישירה או חצי שמש ?

טסונמי1

New member
לרוב בעלי המשתלות אין ניסיון

גנני עים הצמחים שיש להם- ולפי הספר הבקופה מתאימה גם לשמש החברה בפורום מיתוך ניסיון בגינות שלהם הגיע למסקנה [ הנכונה אגה] שבקופה מתאימה בקיץ יותר לחצי צל- היא סובלת מאוד מהחום-בדיוק כמו גרניום שנחשב צמח לשמש -ובקיץ באזורים חמים ולחים היא ניראת זוועה בשמשונהדרת בחצי צל-

למעלה