בעלי משתלות

Mנטה

New member
בעלי משתלות ../images/Emo191.gif

כבר כמה שנים אני מחפשת צמחים שיחזיקו מעמד בצד המערבי, אפילו דרום מערבי, שמש קופחת בקיץ, הרבה אור וחום. כבר כמה שנים שאני מחפשת צמחים כאלו במשתלות, בעלי המשתלה נשבעים באמא שלהם שהצמח הזה בדיוק מתאים לדרישותי ואז נותנים לי צמח שממש מייחל לקרירות ולצל מלא, או חלקי או משהו, אבל בטח לא לתנאים שביקשתי. היום שוב זה קרה לי, כשקניתי בקופה, בחיפוש זריז בפורום אני רואה שגם היא מעדיפה חצי צל. אין צמחים שאוהבים שמש ישירה ושהמראה שלהם משתרע-עד-נופל ? אין בעלי משתלות ישרים ? אנא האירו את עיני.

גבי 26

New member
הכי טוב

תבואי מוכנה למשתלה, עם שם הצמח, לא שזה מונע ממני לקנות עוד כמה דברים...אבל אז ההשפעה של בעל המשתלה על החלטתך תהיה פחותה. אני לא מומחית למרות שיש לי מרפסת דרומית...תיכף יתנו לך עצות ממשיות.

דובב

New member
שלום, אני לא בעל משתלה (לפחות לא

כרגע :) ) אבל לדעתי בעלי המשתלות , רובם לפחות אינם רמאים הם אינם יכולים לדעת את התנאים הספציפיים בגינה שלך כגון סוג הקרקע,עומקה,רטיבותה (וכן את כשרונך האישי כגנן- צמח צריך לדעת לשתול בזמן הנכון ובצורה הנכונה.) אי אפשר לדרוש מבעל משתלה להגיע אישית לכל גינה לבחון את התנאים בה ואת כישרונו של הגנן וזוהי בעצם ברירת המחדל.

תירתיר

New member
נכון אבל מכאן ועד

לתת מידע על צמח שהוא שגוי, יש דרך מסוימת. עוד מעט הם ימכרו בשמת בתור צמח מדברי.

אצלינו למשל,אני מגיעה למשתלה עם

תאור מדוייק של מיקום הצמחים שאני צריכה. הוא עובר אתי במשתלה הגדולה שלו, מציע לי צמחים על פי ההנחיות שלי. כל צמח שמצא חן בעיני, מעלים לעגלה. עד היום הוא די הצליח אתנו, או אנחנו אתו

מייקלה1

New member
יש הרבה צמחים שמתאימים לתנאים

האלו - ציניות ננסיות,רגלה [פורטולקה]לוטוס רגיל ולוטוס מאפיר, ורבנה [בעיקר הסוגים עם עלווה מנוצה]גומפרנה רב שנתית [רובי], גזניות, לוע הארי הדביק[רב שנתי] וכו' ויש עוד הרבה!

shlumbergera

New member
האם היית מחזיק סוקולנטים בשמש קופחת

למשך שעות? אם התשובה היא 'כן', אז השאלה הבאה היא על שלמברגרה - זיגו: גם אותו?

טסונמי1

New member
ישנם סוגי סוקולנטים שמחזיקים

וניראים מעולה בשמש קופחת- הזיגו לא מתאים לשמש מלאה אים כי ראיתי גם כאלה בשמש- הם הרבה יותר קצרים מאשדר אלה בחצי צל

shlumbergera

New member
טסו',אולי את יכולה לזהות את הבעיה

הזיגו שלי: קצוות המפרקים מאדימים והוא נראה מסכן, ירוד. התחלתי לתת לו מעט מנות שמש, אבל אין לי מושג מה קורה.

טסונמי1

New member
בדכ כלל זו בעיה בשורש- לא מגיע מזון

ונוזלים - אחד הסימנים לכך הם עלים מקומטים- אפשרות שניה מחסור במים -זיגו צמא אים האדמה רטובה בעציץ תיבדקי בעדינות סביב צוואר השורש -הוא חייב להיות קשה

mazoneli

New member
עד כמה שידוע לי

הסוקולנטים הם צמחים מדבריים,לא
. אם לא סוקולנטים אז קקטוסים שלדעתי הם מאותה משפחה. ד"א אצלי הנציץ בשמש מלאה ובקושי מקבל מים ונראה בסדר גמור.

ניטפוק:

קקטוסים וסוקולנטים אינם "אותה משפחה". קקטוסים הם משפחה שרוב בניה סוקולנטים. ישנם עוד מינים וסוגים רבים של סוקולנטים ממשפחות רבות- וחלק מהם אינם צמחי מדבר כלל. בישראל לא מעט מהסוקולנטים הגדלים בר הם צמחים ים תיכוניים, וסוקולנטים אחרים (כולל קקטוסים) חיים במקומות הרחוקים מלהיות מדבר.

התעסקות בקטנות?

מי שמנטפק הוא כזה ש"מרים סיכות", כלומר עוסק בנושאים קטנים ולא חשובים. אני עוד צריך לברר בפורום אחל"ה (אקדמיה חלופית ללשון העברית) אם המציאו שם מילה עבור hair splitting (הבחנה בין פרטים זעירים).

mazoneli

New member
זהו מה שאני מצאתי היה

בורר כינים ולא היה לי ברור, עכשיו כן.

למעלה