בעלי חיים

יעל ויק

New member
בעלי חיים

קודם כל- שלום, אני מסתובבת בפורום הרבה זמן וקוראת בעיקר, ועכשיו נרשמתי חוקית. ולשאלה- במאגיה קונבנציונאלית (הכל יחסי) יש שימוש בחפצים ומילים שפועלים על הפרט שבוחר אותם כדי להשיג ולשנות דברים. מעניין אותי אם אפשר להישתמש גם בבעלי חיים בעצם היותם ( לא, אני לא מתכוונת לטקסים לא הומניטרים ולא חוקיים) על סמך זה שתיקנה נחש ותציב אותו בחדר שלך (רק דוגמא) או תחליט שאתה נעזר מנטלית בכלב שלך להגנה. הרי, כנעזרים באנשים חייבת להיות הסכמה הדדית. תודה..

shataltal

New member
כישוף וחיות

ישנה תיאוריה המסתובבת לה על חיות שעזרו ושהגנו על מכשפים בזמני הטכס. אין לי שמץ אם הדבר נכון אך הדבר שווה בדיקה. עולם המאגיה קשור קשר הדוק לחיות והדוק עוד יותר לצומח (מסיבות ברורות). אני לא מצליח לחשוב על שום טענה נגד תוספת חיה לטכס ואף הדבר יכול לתרום רבות לנופך המיסטי שלו (כל עוד החיה לא בורחת מהכלוב ומתחילה לשוטט לה להנאתה...) דרך אגב, אין לי גם טענה (לפחות לא מאגית) נגד טכסי פולחן כל עוד המאג יודע בדיוק לאן הוא נכנס ומה הוא עושה (להבדיל מילדים מפגרים שמנסים לעלות באוב את לוציפר).

יעל ויק

New member
הי

השאלה שלי נאמרה, אני מניחה, ברמה העקרונית יותר מהמעשית. נראה לי שזה התחיל להפריע לי כשחשבתי על בעל חיים קרוב (הכלבה המופלאה שלי דארה) ולא סתם דג זהב שקיניתי למטרה הזאת. קצת הפריע לי הרעיון שאולי פעולה כזאת, בלי הגנה נכונה תחליש או תפגע בחיה.כל חיה.ושזה פשוט לא כל כך נחמד. כנראה שיש לי לב חלש פשוט

shataltal

New member
זה כבר תלוי

בטכס עצמו. ברמה העקרונית אין שום סיבה שיקרה לחיה רע אם את לא רוצה שיקרה לה רע.

Unblessed

New member
אבל אם כן יקרה משהו

במידה והיא תחליט לעשות דבר כלשהו (אין לי מושג מה) והחיה תיפגע האחריות תהיה עליה כמו אחריות של פגיעה או רצח בילד קטן או בנכה. אני לא חושבת שיש להם עם מה להתגונן, ובכלל אני חושבת שלפני שאת "נשענת מנטלית" על הכלב או על הכלבה שלך תחפשי סוג מסויים של הסכמה, ואם את לא מסוגלת אז אל תערבי אותה בזה בכלל.

אפשר להגיד שזה קרוב

לרעיון של Familiar. בימי הביניים האמינו כי חיות שונות (בעיקר חתולים שחורים) שסייעו למכשפות בצורה כזו או אחרת. האמונה התפלה השלטת הייתה כי חתול שחור הינו שד בתחפושת שנשלח ע"י השטן בכדי לסייע למכשפה. בימי הביניים נרצחו לא מעט חתולים, בעיקר שחורים, תרנגולים הואשמו בכישוף ואף תולעי עץ הועמדו לדין על כך שאכלו את רגל הכסא עליו ישב בישוף מקומי ולכן נחבל בראשו. על זה יש לי מילה אחת להגיד - מפגרים. עכשיו, אם יש לך קשר מיוחד עם החיה, אין ספק כי שיתוף פעולה בזמן כישוף, במיוחד בכישוף שתלוי באיכויות החיה יכול להיות מועיל. אך אם בכישוף יש סכנת נזק לך, כך גם יהיה לחיה (כמו עם כל משתתף אחר). בעבר נאמר על מכשפות כי הן היו יכולות להעביר את תודעתן לתוך החיות השונות, הדבר חוזר על עצמו בספר "משנתו של דון חואן" של קרלוס קסטנדה ובספרים נוספים. עוד לא עסקתי בתחום אלא רק עיינתי בכמה מקומות. בכמה ספרים המסבירים על ויקה למשל, נאמר כי אם חיה (או ילד קטן... השוואה ?
) נכנסת למתחם המעגל היא לא "הורסת" אותו. עבודה עם "מדריכי" חיות היא שימושית מאוד, בעיקר מי מעוסק במסעות שמאניים יוכל להודות בכך. דרך החיה שבביתך תוכלי ביתר קלות להתחבר ל"מדריך" (או אולי זה בכלל סוג של ארכיטיפוס?) שכזה ולעבוד איתו. נכתבו ונאמרו גם דברים רבים על קורבן חיה. בתרבויות רבות, אם לא בכולן, היה נהוג בתקופות שונות להקריב קרבן כזה או אחר. אך על השימוש בדבר שכזה איני רוצה להרחיב, מאחר ואני משער שאינכם מתכוונים לבצע כאלו דברים שכיום נחשבים להתעללות בחיות ואסורים בחוק בתכלית האיסור (רק חבל שהעונשים על כך לא מיושמים כהלכה).

למעלה