בעלי ואשתו

בעלי ואשתו ../images/Emo89.gif../images/Emo90.gif

לא חשוב איך הוא אמר אשתי. אני שומעת ואומרת: אני לא אשתך אז הוא אומר: את האשה שלי אני: אז על אותו משקל אתה גברי, הגבר שלי. מתנגדת למילה בעלי, אף אחד לא הבעלים שלי. לא חסר לכם במילון מילה מקבילה לאשתי? אישי נשמע לא טוב....

Tully Is Here

New member
ת'אמת? לא

אני יודעת שיש כאלה שזה מפריע להן, אבל כל עוד הוא שלי ואני שלו ממש לא איכפת לי מי קורא לי מה...

g u r a

New member
כשאני מדברת עליו

אני אומרת את שמו.. ובפורום הוא תמיד- האיש שלי... אבל הוא תמיד מציג אותי, וכשמדבר עליי- אשתי. האמת אף פעם לא חשבתי על זה יותר מידי, כך אני אוהבת. למה זה כל כך מפריע לך?

הרבה משתמשות במילים תחליפיות

בן זוג, בעלול, החצי השני... לי אישית זה ממש לא מפריע. זו רק סמנטיקה. ברור לשנינו ולדעתי לכולם שאין שום קשר לא שוויוני בינינו.

saritoosh22

New member
גם לי אין שום בעיה עם המונח בעלי

שיהיה הבעלים שלי אם בא לו, שנינו הרי יודעים מי מנהל את העניינים בבית וזה בטח לא הוא! בעיניי, בעל זו רק מילה, אין מאחוריה הצהרת כוונות.

Nataly A

New member
גם אני לא אוהבת את המילה הזו

אמנם אנחנו עוד לא נשואים, אבל אני כבר מעכשיו מתרגלת להשתמש במילים אחרות לעניין. מילים בשבילי הן לעיתים יותר מסמנטיקה.

מילים זה הכל

מילים יכולות להרוג אפילו. הרי אם לא נתנסח נכון נעליב ואפילו נפגע. לי חשובה המשמעות של המילה. כמו שהשם חשוב. "בעלי" זה פוגע ומעליב ויש לזה משמעות אנכרוניסטית, אישיוויונית.

Miss פטל

New member
../images/Emo45.gif

לי גם זה מפריע. מהרגע הראשון שהתחתנו והייתי צריכה לקרוא לו "בעלי" במקום "חבר"- כל פעם קשה לי להגיד את זה. אני גאה בזה שאנחנו נשואים- זאת לא הבעיה, אלא המשמעות של המילה מקשה עלי לבטאות אותה. ואם אני אגיד "בן זוג" אף אחד בחיים לא יחשוד שאני מתכוונת שאנחנו נשואים, כי גם כשאני אומרת "בעלי" אף אחד לא מאמין בהתחלה
אז אני בבעיה, כל פעם צריכה להגיד את המילה הזו וגם לחזור עליה כמה פעמים
אנחנו נשואים שנה וחצי ואני כבר מתחילה להיתרגל, אבל עדיין זאת מילה מגעילה ומזלזלת בנשים וחבל מאוד שעדיין משתמשים בה!

maybesure

New member
../images/Emo127.gif גם אני

בדעה הזו, וחייבת לומר שאפילו אחרי 20 שנות נישואים קשה להתרגל. ברוב המקומות אני אומרת "האיש שלי" ולעיתים רחוקות "הבעל שלי" "בעלי" (במקומות אדמיניסטרטיביים). אני גאה שהוא בן זוג שלי לחיים, אבל מעצבנת אותי משמעות הבעלות.

למעלה