בעלי הבחירה

didisharabi

New member
בעלי הבחירה

רבי נחמן אמר:"קשה לקרב את בעלי הבחירה". אם אבטל את הבחירה שלי, האם אוכל להתקרב יותר לקב"ה? כדוגמת הפסוק "השלך יהבך על ה' והוא יכלכלך:" אודה לכל המשיבים.

תשובה

הרב'ה התכוון קשה לקרב את בעלי בחירה היינו את הנשמות שעדיין בעולם הזה שיש להם בחירה.. רבנו אמר שהוא צריך לתקן רבבות של נשמות שכבר הלכו לעולמם ואותם יותר קל לקרב...כי אצלם אין בחירה אבל אצלינו יש בחירה ...:- )

עוד עניין

כל המעלה של האדם בזה העולם היא שיש לו בחירה...כמו שרבנו אמר לאחד אני יכול לעשות מכם צדיקים גמורים ונוראים אבל איזה מעלה תיהיה לכם?ועוד אמר' אם ה' יתברך היה רוצה שהוא יעבוד את עצמו בשביל מה צריך אותך?' כל מעלת האדם בזה העולם היא שיש לו בחירה כמו שאמר רבנו ' כל מה שאתה רואה נברא בשביל הבחירה' אין נקודה טובה הולכת לאיבוד

didisharabi

New member
../images/Emo52.gif אבל עדיין לא ענית לשאלתי.

כל מה שכתבת בתשובותייך, זוכר אני מקריאה על הרב'ה. שאלתי הייתה האם כאשר יופיע מולי מצב שבו עלי לבחור - האם כאשר אחליט לא לבחור לטוב או לרע, אוכל להתקרב לה' יותר, כלומר: האם אוכל לראות את "הסיבובים" כביכול שהשם יתברך עושה עמדי כדי להיטיב עמי?

תשובה

עצם זה שאתה בוחר בטוב זה התקרבות לה' יתברך. את הסיסוסים שה' ית' עושה עימנו צריכין לראות כל יום...!!

didisharabi

New member
../images/Emo51.gif. ברשותך עוד שאלה.

לכאורה, איני יכול לדעת (בבחירות מסויימות שאני עושה בחיים) הבחירה שלי היא בחירה בטוב או ברע (לעיתים ההבדל דק מאוד בין הטוב לרע). מה עוזר לי לדעת שבחרתי בטוב דווקא ולא ברע?

ועוד

צריכין לבקש מה' יתברך 'הורני ה' דרכך הדריכני באמתך' הדריכני באמת שלך תתברך...זה היה עיקר רצון רבנו ז"ל לבקש מה' יתברךל שיקרבנו אליו יתברך.....

didisharabi

New member
../images/Emo13.gif תני לי להמשיך אותך:

וכמובן, התורה - חולשת על כל תחומי החיים.

רבנו אמר

אפילו מי שעוסק במשא ומתן שימצא לו איזה זמן לחטוף וזה מה שנאמר'קבעת עיתים לתורה?' היינו קבע מלשון גזילה... שרבי נתן זצל התקרב לרבנו היה לו קשה ללמוד הרבה,רבנו אמר לו גם מעט =זה טוב והוא התחיל ללמוד מעט ואז עוד מעט אז שניהיה למדן... רבנו אמר לאחד ומדוע לא תלמד ?הלא תקבל על כך עולם הבא...וכי אתה יודע הכח של התורה? בהצלחה.

למעלה