בעלי דירה

aclinova

New member
בעלי דירה

שלום לכולם,
אשמח להתייעץ איתכם. יצא לי קצת ארוך.. סליחה

לפני יותר מחצי שנה שכרתי דירה לבד. בעלי הדירה עשו לי רושם מצויין של אנשים חמים וטובים. בעיקרון הם באמת כאלה, אבל גיליתי שאם יש לי בעיה, אז אין לי עם מי לדבר. ניסיתי להתקשר אליהם במקרים שונים אבל הם פשוט מסננים. אני לא מציקה להם כמעט, משתדלת להתקשר רק כשממש יש בעיה וגם אז- אני מרכזת כמה דברים ביחד. בהתחלה הם ענו לי אבל כששמעו שיש לי ממש בעיה שדורשת טיפול (למשל דוד חימום שלא עובד כמו שצריך) הם נתנו לי תשובה מחופפת ומאז הם פשוט לא עונים. (או למשל, כשנכנסתי לדירה הם הראו לי איפה בלון הגז שלי, אבל אחרי שנכנסתי גיליתי שאין לי בכלל חיבור בבית, והבלונים "שלי" כביכול בכלל שייכים לשכנים אחרים. גם לגבי זה לא הצלחתי לדבר איתם ויצא ששילמתי מכיסי על התקנת החיבור, לא כולל הבלונים כמובן).
הבעיה עכשיו היא שיש כנראה נזילה שמשפיעה על הדיירים שמתחתי. ניסינו להתקשר אליהם- גם הדיירים, אבל כלום לא קורה עם זה. אני רואה את הנזק שהנזילה עושה (שטיח מקיר לקיר בחדר, עם כתם שהולך וגדל) ואני מודאגת גם ברמה האישית- נראה לי שלא כ"כ בריא לנשום את זה.
בקיצור- מה לעשות? לצערי אני לא חושבת שארצה להישאר בדירה לשנה נוספת, למרות שהיא נוחה לי מאוד. לבקשתם העברתי את כל הצ'קים מראש, והכל יורד כל חודש כמו שעון. האם אני יכולה לבטל את הצ'ק/ צ'קים אחרונים עד שיחזירו לי כסף על הגז ועל דברים אחרים ששילמתי במקומם? האם אני בכלל צודקת ואמורה לקבל ממנה החזר או שזאת בעיה שלי? יש דרך אחרת לפעול?

מה דעתכם?
תודה!

לליתות16

New member
תשלחי להם דואר רשום ותשמרי את כל הקבלות

על התשלומים + העתקים לכל דבר ששלחת להם.

בכל חוזה סטנדרטי, את אמורה לידע את בעל הדירה על נזקים בדירה ( לשלהם או לשכנים לא חשוב )
ואם את לא מודיעה ( הבנתי שהם הלא בסדר, ומסננים ) את כאילו מפרה את החוזה.

גז כתוב בחוזה כחלק המדירה ? אם כן, אז אין בעיה, תדרשי את התשלום ותגישי להם קבלות בבוא היום כשתסגרו עניין.

ברור שלא כדאי להמשיך להיות דיירת שלהם
+ הייתי מתייעצת עם איזה עו"ד בנושא, איך אני יכולה להגן על עצמי מפניהם + לקבל חזרה את מה שמגיע לי.

לבטל צקים על הדירה, את לא יכולה, כי מותר לבטל צקים רק אם היה "כשלון בתמורה" ואת זה קשה להוכיח ( סה"כ הדירה קיימת , יש קירות ודלתות וגג ) כל השאר , תלוי מה כתוב בחוזה.

בהצלחה.

גז לא צריך להופיע בחוזה

זה נחשב לתשתית סטנדרטית בדירת מגורים, כמו שלא מצוין בחוזה שיש חיבור חשמל לדירה ושיש דוד חשמל פעיל ומים זורמים.

במקרה הספציפי הזה היה כישלון תמורה - יש הפרת חוזה בוטה עוד מההתחלה (נושא הגז והדוד) ומפגע תברואתי בצורת הנזילה. במסגרת החוזה הדירה נדרשת להיות ראויה למגורים כשהכוונה היא לא לאפשרות לשהות במרחב סגור אלא לקבל את מלוא התשתיות הקיימות בדירה מגורים סטנדרטית. עדיין מומלץ לא למהר לבטל צ'קים, אלא להגיש הודעה בכתב עם הודעה על סיום חוזה לאור הפרתו ע"י הצד השני - רצוי בסיוע של עו"ד כי אחרת סביר להניח שהם ינסו לאיים עליה ויטענו טענות שונות.

אני עברתי משהו דומה לפני כמה שנים, כשמצאנו את עצמנו בחורף עם דוד מקולקל, תשתית גז פגומה וגג דולף. בעל הדירה סירב לשלם והעלה מיני טענות מטופשות ואמר שאם נבטל את הצ'קים הוא ישלח לנו עו"ד ונשלם הכל עם ריבית. ברגע שביקשתי את פרטי העו"ד ואמרתי לו שהעו"ד שלנו ישמח לדבר איתו ולהסביר למה אחרי הפרת החוזה מצידו הוא צריך לפצות אותנו, הוא התקפל ושלח לנו צ'ק על כל הסכום.

לליתות16

New member
למיטב ידיעתי, מאז שבשנים האחרונות נפוץ

סיפור כירת החשמל , וכבר לא צריך תלת פזי בשביל דירת מגורים ,כמו שהיה עם גז.
זה כבר לא ברור מאיליו, צריך שיהיה ברור במפורש בחוזה.

אבל אולי אני טועה.

לומדים לקח אחרי שנים של שכירות ,
הכל , הכל , אבל הכל - צריך להיות כתוב במפורש בחוזה, וגם זה לא מבטיח שהמשכיר יקבל את מה שהובטח לו. לצערנו.

אני מאוד בספק

מה גם שבמקרה הזה הדיירת מספרת שנמסר לה שיש תשתית גז בדירה והראו לה את הבלונים ובאיחור היא גילתה ששיקרו לה. זה לא כמו מזגן שצריך להיות בחוזה, זו עדיין תשתית נפוצה ונדרשת.

יש דברים שצריכים להופיע במפורש בחוזה ויש דברים שלא. מזגן, מקרר וריהוט נחשבים למטלטלין ולכן צריכים להיות רשומים בחוזה, אבל חיבור לגז ודוד חשמל הם תשתית סטנדרטית ולכן לא חייבים להיות רשומים, כמו שאין צורך ברישום שיש דלת ננעלת בבית וחלונות שניתנים לסגירה. בכל מקרה, ברגע שדוד חשמל מתקלקל זה נחשב להפרת חוזה כי היעדר אפשרות להתקלח במים חמים נחשב לפגיעה בתנאי המגורים, זה לא שונה ממצב שלא יהיו בדירה מים זורמים.

תקחי עורך דין בעניין

ותקראי את החוזה טוב טוב ,כי ברגע שאת עושה פעולה מסויימת שלא תואמת את החוזה הם יכולים לתבוע אותך..
אני במקומך הייתי שולחת הודעה מרתיעה שאם הם לא מתכוונים לשלם את הדברים את מפסיקה את הצ'קים..ואז לראות איך הם יפעלו

את מתארת מצב בעייתי

שנכנס להגדרה של הפרת חוזה מהצד של בעלי הדירה. הדירה צריכה להיות ראויה למגורים כולל תשתיות - לחיבור הגז הם היו אמורים לדאוג (לבלונים לא) וגם לדוד חימום ואם שילמת מכספך היית צריכה לדרוש מהם שיחזירו לך תמורת הצגת קבלה.

הנזילה שאת מתארת זה משהו שעשוי להיות מוגדר כנזק תברואתי וזו הפרת חוזה בוטה. בהקשר הזה מוזר לי שהם מתעלמים כי הנזק שיכול להיגרם לדירה עצמה אמור להטריד אותם (וזה כשבאחריות לכסות את הנזק שנגרם לדירת השכנים).

ההמלצה שלי - להתייעץ עם עו"ד ולבדוק אפשרות לשליחת מכתב רשמי במסגרתו את מבהירה שלאור הפרת החוזה מצידם (וציון כלל הסעיפים) את מפסיקה את ההתקשרות איתם ומבטלת את הצ'קים העתידיים + מקזזת את העלויות ששילמת על התשתיות של הדירה שלהם. הסיבה היחידה שאני מציעה לך לפנות לעו"ד ולא לעשות את זה בעצמך למרות שאת 100% צודקת זה כי הם יכולים לנסות להילחם בך ומכתב מעו"ד עשוי לגרום להם להבין שאת מודעת לזכויותייך ושהחוק לצידך.

אני ממליצה גם לצלם את הנזילה ואת הנזקים שלה ולשמור על הקבלות של חיבור הגז וקבלות נוספות אם יש (את הדוד תיקנת על חשבונך?) למקרה שזה ידרש בעתיד.

תעדכני אותנו מה נסגר.

לליתות16

New member
אשה מרציפן, אני כבר שכרתי פעם דירה,

שגז אמור היה להיות חלק מהעסקה
והיו בלונים
והיה חיבור לגז,
הם רק "שכחו " לציין שחברת הגז ניתקה אותם..
לקח לי חודש של מריבות איתם שיסדירו את חובם מול חברת הגז כדי שאוכל לטגן חביתה..

ומה שהם עשו זו הפרת חוזה

ואת היית רשאית לעזוב את הדירה מייד לאחר הגילוי הזה ולבטל את הצ'קים, והיות שהחלטתי להישאר היית רשאית לפי החוק לדרוש פיצוי היות שהם הפרו חוזה ולא מילאו את חלקם בעסקה.

זה אמנם חתיכת כאב ראש שברור לי שהעדפת למנוע מעצמך, אבל לפי החוק היבש מה שנעשה כאן זו הפרת חוזה וזה לא שונה ממצב בו היית מגלה שניתקו את המים בגלל חוב שלהם.

לליתות16

New member
אשה מרציפן - לא בגלל כאב הראש..אלא בגלל סוג

החומר האנושי.
לפני כן , גרתי בשכירות 4 שנים אצל זוג מקסים
כל ציוץ שלי ( ולא היו הרבה )
הבחור היה "רץ" עם ארגז כלים ומתקן במיידי.

אז היה לי נסיון כל כך טוב..

ולא ידעתי שיכול להיות אחרת.

בדירה עם סיפור הגז, היו אחכ עוד הרבה סיפורים.
ברחתי משם ברגע שרק יכולתי .

ולא בגלל הדירה, בגללם.
הגעתי למצב, בגיל 30..שהייתי צריכה לקרוא לאבא שלי..לעזור לי.
פשוט לא היו לי את הכלים להתמודד איתם.

aclinova

New member
וואו, למדתי המון

לא ציפיתי לזה.

תודה. באמת חיזק אותי לקבל את התמיכה הזאת.

לא הייתי חושבת שזה ברמה של הפרת חוזה, אבל זה נשמע די הגיוני עכשיו. אני רוצה להאמין שהם סתם לא זכרו שאין חיבור גז ושהם לא שיקרו לי במצח נחושה (הדייר הקודם כנראה גר שם 3 או 4 שנים, אז אולי באמת הם כבר לא זכרו). עם הדוד לא עשיתי כלום- הגיע קיץ וכבר לא מפריע לי שהמים קרים.
במשפחה שלי חושבים שאני צריכה פשוט ללכת אליהם הביתה ולדבר איתם. אני מניחה שזו דרך נכונה, אבל- מה אח"כ? אז שוב האשה תחבק אותי בחום ו-.. מה? יעשו משהו? אולי אני צריכה לנסות את זה.
ידיד רחוק שלי סיים משפטים, אני חושבת שאני באמת אתייעץ איתו מה לעשות.

מקווה לעדכן בקרוב, אין לי הרבה פנאי לאינטרנט...
שוב תודה לכם.

למעלה