בעית תפר

davidbelo

New member
בעית תפר

צירפץי כאן תמונה עם בד טריקו (דק וגמיש) שכאשר אני תופרת עם מכונה רגילה התפר מאחורה נראה משוחרר ולא ישר (כלומר נוטה לאלכסוני) וזה לא בעיה של החוט רופף. אז מה כן הבעיה?
 

davidbelo

New member
אז הבעיה היא בבד?

אני תופרת עם הבד הזה חולצה -האם אפשרי לתפור בכלל חולצה עם תפר זיג זג??
 

davidbelo

New member
אפשר לתפור חולצה עם תפר זיג זג?

רות-אם לא, אז למה לי לנסות...
 

lirola

New member
אם אפשר להציע את דעתי

כשעושים תפר זיג זג מספר 1 בטריקו, הבעיה היא שהתפר לא חלק, יש גבעות קטנות בתפר וזה ממש לא נאה. לא יראו את זה על טריקו עם הדפסה צבעונית אולי, אבל זה כן יבלוט על טריקו חלק ובטח על טריקו בהיר. ועדיין -זיג זג 1 ממילא לא נותן אלסטיות במידה מספקת , כך שנשארים עם תפר לא יפה וגם לא מספיק אלסטי.כלומר לא מרוויחים כאן כלום. הסיבה שצריך אלסטיות בתפר היא כי הטריקו נמתח בלבישה ואם התפר לא נמתח יחד איתו הוא עלול להיקרע. אם אין לך אוברלוק, ואני משערת שאין לך, אז כדאי לתפור בתפר ישר, ופשוט להיזהר בלבישה. אפשר גם לנסות למתוח מעט את הבד בזמן התפירה, ממש טיפה ואז התפר עצמו מקבל קצת מרווח נשימה וזה יכול לספק מידה מסויימת של אלסטיות. אם הבגד לא צמוד אז אין שום בעיה עם תפר ישר בכלל. אם הוא צמוד תצטרכי להיזהר בלבישה. יש לי חולצות תפורות בתפר ישר מתקופות שלא היה לי אוברלוק והן שרדו יפה מאוד. מצד שני, את יכולה לנסות על שארית בד תפר זיג זג ולראות איך התפר נראה מבחוץ, אם הוא נראה לך טוב אז לכי על זה.
 
הזיגזג העדין נועד לתפרים שלאורך הבד, כמו

תפרי צד, למשל. למכפלות ותפרים אחרים שלרוחב הבד עדיף להשתמש בתפר זיגזג רחב יותר, שיתן גמישות.
 

lirola

New member
אני חושבת שבמכפלת עדיף שימוש

במחט כפולה, למראה יותר "מקצועי" ואז יש גם את האלסטיות.
 

lirola

New member
זה לא שיש בעיה בבד. צריך ציוד מתאים לעבודה

עם סריגים, וציוד מתאים זה מכונת אוברלוק. זיג זג הוא ברירת מחדל. בתפירה של סריגים כמעט לא משתמשים במכונת תפירה סטנדרטית. בבית אפשר לנסות לחקות את האלסטיות של האוברלוק עם תפר זיג זג אבל הבעיה היא לא בבד אלא בציוד-צריך ציוד מתאים. נסי לצרף שתי חתיכות בד ותהפכי לראות איך התפר נראה מבחוץ. לדעתי זה נראה רע. הצעתי -חברי תפרי אורך עם תפר ישר. מכפלת בשרוול ובחולצה עצמה עם מחט כפולה-שם יש אלסטיות מכיוון שמאחורה יש תפר שדומה לזיג זג. אם את מצליחה לעשות תפר שנראה טוב אצלך במכונה עם זיג זג יותר גדול מ-1 בתפרי רוחב אז כמובן זה יעזור עם האלסטיות. ואם זה נראה לא טוב אז עדיף תפר ישר ומשנה זהירות. (אפשר ברוב תפרי הרוחב שמסיימים את הבגד להסתדר עם המחט הכפולה, ואם את עושה פטנט אז בזיג זג). לי עבד בצורה זו בסדר גמור, אף בגד לא נפרם או נקרע.
 

רות מלר

New member
לירון יקרה- ככה תופרים במכונה ביתית

אני מעריכה את הנכונות שלך לתרום ידע, אלא שאת שוכחת שכשמתחילים מבקשים תשובות קצרות וברורות המגילות מבלבלות את מי שמתחילה ראי היא שאלה בפעם השלישית- האם זו בעיה בבד. אז לסיכום- בתפירת סריגים במכונה בייתית לתפור עם תפר שיכור (זה המונח שלי לזיג זג מס' 1 ) התוצאה נראית נפלא - לא נראית לעין, מותנת את הגמישות הנדרשת על מנת שהתפר לא יתפקע. ואגב- תפר מתפקע גם בגלל מתח חוט גבוהה מידיי.
 

הדור

New member
לירון../images/Emo140.gifתנסי על פיסת בד.

תפרי על תך מספר 5 טריקו לו ליקרה ומתחי קצת את הבד. שחררי כנדרש את החוטים זה יתן לבד את הגמישות תנסי וכתבי
 

lirola

New member
לא נראה לי שעניתי בצורה מסובכת

לשאלתה עניתי בכותרת מפורשות שהבעיה היא לא בבד אלא בציוד שלא מיועד לסריגים. מעבר לזה, באופן אישי, ומנקודת מבטי בלבד תפר עם זיג זג קל, או תפר שיכור לא נותן אלסטיות משמעותית, מדובר באלסטיות מאוד מינימלית, כך שאם התפר לא נעשה אלסטי לפחות שייראה טוב מבחוץ, במקום שגם לא יהיה אלסטי וגם יהיה פחות יפה. והרי התפר לא אלסטי כמו הבד הנתפר ולכן גם בד טריקו שתפור בתפר שיכור יכול להתפקע. אני יכולה רק לענות על פי דעתי ולכן כתבתי שזו דעתי בלבד, ויש דיעות רבות. ואגב-יכול להיות שאצלי במכונה התפר נראה לא טוב ובמכונה אחרת כן ייראה נפלא ולכן סייגתי הכל בסוף וכתבתי שבסופו של דבר היא צריכה להחליט ולכן -שתיקח חתיכת בד ותנסה תפר שיכור ותראה אם מוצא חן בעיניה. בעיני זה מאוד לא מוצא חן.
 

coral chan

New member
אני דווקא אוהבת את התשובות המפורטות שלך

שמסתכלות על נקודות שונות, גישות שונות וכו'. אני מעשירה את הידע הרבה בזכותך. :)
 

אוס112

New member
הפתרון לתפירת סריגים במכונת תפירה בייתית

נכון שאפשר לתפור זיגזג ברוחב 1 מ"מ בסריגים ובכך להתגבר על "התפוצצות" התפר בעת מתיחת הבד. אבל, ישנו פתרון אולטימטיבי והוא תפר "ישר משולש " הנראה במכונה כמעיין שלוש קוויום מקבילים. בפועל בזמן התפירה זהו תפר הנתפר קדימה, אחורה ושוב קדימה. זהו תפר שנתפר לכיוון מתיחת הבד וכך מונע את התפוצצות התפר.
 
למעלה