בעית ריח אצל שארפיי

sophie1980

New member
בעית ריח אצל שארפיי

הגורה המקסימה שלי מ-ס-ר-י-ח-ה! ההורים שלי דורשים שאני אמסור אותה כי בחורף יהיה קשה להחזיק אותה בדירה סגורה. הם טוענים שכל עוד היא גורה (3 חודש) יהיה קל למכור אותה! חייבת פיתרון! פתרון דחוף!

dogma12

New member
מזון

באיזה מזון את משתמשת? במידה ומדובר במזון על בסיס דגים יש להפסיק מיד. יתכן וזאת בעית עיכול יש לבדוק אצל וטרינר. במידה וזה מזון יש לרחוץ את הכלבה בתקופה הראשונה בשמפו לכלבים עם ריח בעייתי.

sophie1980

New member
זה לא זה

הכלבה אוכלת את האוכל שלה בלבד ולא אוכל ביתי! אנחנו נותנים לה מזון של יוקונובה, על בסיס אורז וכבש. זה המזון שהומלץ לי ע"י הורטרינר. בקשר לאמבטיה - עשינו לא אמבטיה לפני שבוע עם שמפו מיוחד - וזה ממש ממש לא עזר!

feisa

New member
לא מכיר שרפאיי טוב אבל אפשרות

שהריח נובע מהלחות שמצטברת בקפלים של העור ומהווה מצע נפלא לחיידקים שיוצרים ריח רע. מומלץ להתייעץ עם המגדל ממנו קנית את הגורה ו/או רכז הגזע. כמובן שכדאי להתייעץ גם עם וטרינר שישלול בעיה רפואית.

be_roo

New member
אכןף לשארפיי יש נטיה לריח גוף

ייחודי שיש אנשים שרגישים לו. על פניו נראה שלא טרחתם לברר את הפרטים הכרוכים בגידול כלב באופן כללי ושל שארפיי בפרט, ואולי באמת מוטב שתמסרו את הכלבה למי שמוכן להתמודד.

sophie1980

New member
?!

מוכנים ורוצים - אך מתקשים! וריח רע - זאת בעיה רצינית!

kasa

New member
קשה לי להאמין שגורה בת 3 חודשים

היא מסריחה. אני מניחה שאתה מתאר את הריח המאוד אופייני לגורי כלבים (ולכלבים בכלל). יש כאלה שמתים על הריח הזה (כמוני), וש כאלה שחושבים שהוא מסריח. אני מניחה שזהו ריח די טבעי של גור. גש לוטרינר לבדוק האם אכן יש סרחון חריג או שאכן זה ריח רגיל וטבעי של גורים, שאני, למשל, מתה עליו.... אם זה ריח רגיל (אני מאמינה שזה המצב) תצטרכו להחליט מה בכוונתכם לעשות, כי לא תוכלו לשנות עובדה זו. אם זה סרחון חריג (אני, כאמור, מתקשה להאמין) - תבקשו מהוטרינר המלצה רפואית לטיפול. שטיפות תכופות, אגב, לא יועילו ועלולות להחמיר את הבעיה כוון שהן פוגמות בשומן הטבעי שבפרוות הכלב. לא מומלץ לרחוץ כלב בדחיפות רבה.

אכן אכן

זה נכון שלשרפיי יש ריח גוף יותר חזק. לצערי הוא מתגבר עם הגיל ולא חולף. זה נכון שישנם אנשים שאוהבים את הריח (כמוני) וישנם שלא. לשרפיי צריך להקפיד לנקות את הקמטים ולהמנע מלהשאיר רטיבות ולחות בייחוד סביב העיניים והפנים. לעיתים נוצרות פיטריות עור בקפלים וגם אקזמה שגורמות לאקסטרה ריח ודורשות טיפול מיידי, לא רואים אותן ממבט ראשון וצריך להפריד את הקפלים עמוק בפנים כדי לאתר את המקום. אם החלטת למכור אותה - זה הזמן. אם לא, תתייעצי עם מגדל של הגזע שיוכל לתת לך טיפים בנוגע לטיפול וטיפוח.

foxio

New member
הבעיה נפוצה

גם לשארפיי שלי יש את אןתה בעיה. תנסו לנקות את הקפלים בצמר גפן רטוב או עם קצת אלכוהול.

OhadNir

New member
לא באלכוהול!!!

אפשר בסביור, שהוא תחליף מצויין אבל בשום פנים לא מומלץ לנקות באלכוהול!

למעלה