בעית קשב בגיל צעיר

בעית קשב בגיל צעיר

שלום ומצטערת על העילום, עדיין לא נוח לי לדבר על הבעיה... ביתי בת שנה ו8 חודשים. הלכנו לאיבחון אצל קלינאית תקשורת, בגלל איחור בדיבור (יש לה אוצר מילים קטן, כ-30 מילים) והיא איבחנה "בעיה בקשב" (עדיין לא סופי נלך גם לרופא התפתחותי). הילדה לא מתרכזת לאורך זמן במשחק אחד, וכשיש הרבה גרויים בסביבה עוברת מדבר לדבר. אשמח לשמוע כל הידוע לכם על המצב. תודה

עוד קצת מידע

ביתי מתקשרת נהדר איתנו ועם אנשים שקרובים לה (הקלינאית תקשורת ציינה שהקשר שלה אלינו חזק ומשמעותי). קשה לה עם אנשים זרים והיא לא כ"כ מתעניינת בילדים. היא נמצאת אצל מטפלת מקסימה אבל לא פוגשת הרבה ילדים ולכן אחה"צ אנחנו משתדלים להפגיש אותה עם ילדים. אם באים ילדים אלינו היא לא רגועה ורוצה כל צעצוע שילד אחר לוקח. אצל אחרים ובחוץ היא יותר רגועה (אחרי תקופת הסתגלות בה היא צמודה אלינו). זה לגבי תקשורת... לגבי ריכוז, גם בבית קשה להושיב אותה להתרכז במשחק אחד (למשל פאזל, למרות שיש לה מוטוריקה טובה וקל לה), סף התסכול שלה נמוך (מתעצבנת בקלות אם משהו לא מצליח). בחוג גימבורי היא היחידה שאף פעם לא יושבת עם כולם במעגל, ישר רצה למתקנים וגם אותם "דוגמת" - קצת בכל מתקן, בלי להתעמק וממשיכה הלאה. לגבי שפה, השימוש שלה בשפה פאסיבי: אם נשאל אותה "מה זה" על תפוח היא תגיד, אבל אם היא תרצה תפוח היא תצביע עליו ברוגז ומקסימום תגיד "את זה". חשוב לי לציין שאין לה הרבה גבולות בבית: הבית מותאם לילדים ואנחנו אוסרים רק את מה שמסכן - חשמל, ארון כלי ניקיון וכאלה דברים. בנוסף, יש לה המון משחקים שנגישים לה. אולי זה יצר עודף גרויים. יסורי המצפון שלנו כהורים עובדים שעות נוספות... אשמח לשמוע מה דעתכם. ושאלה נוספת - רשמנו אותה לגן באפריל (גן מקסים בקיבוץ, 10 ילדים ו-3 מטפלות) ועכשיו, לאור האבחון (החלקי אמנם) אנחנו מתלבטים אם לשלוח לגן או להמתין. מה דעתכם? ביום רביעי נלך לרופא התפתחותי ואז אעדכן תודה תודה תודה וסליחה על האורך והבלבול

דליה .ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה לפורום שלנו!

אנחנו מכבדות אתרצונך להשאר בעילום שם זו זכותך. אני מקווה שבעתיד תמצאי כאן אוזן קשבת ותמיכה ואז תוכלי להשתחרר ולהיפתח כלפינוץ הייתי רוצה להרגיע אותך קודם כל שביתך מתנהגת כמו כל בת שנה וחצי - שנתיים. בגיל זה ממילא טווח הקשב והריכוז קצר מאוד - ממש דקות ספורות - וזה בפירוש עניין התפתחותי. קשה להסיק מכך שהיא אכן עם הפרעת קשב וריכוז. ילדים רבים בגיל זה הם מאוד אנרגטיים ופעילים ועודף גירויים אכן מסיח את דעתם ומציף אותם. כדאי לתת צעצוע אחד בכל פעם ולהחליף את הפעילות מידי כמה דקות, כדי לעשות לה קצת סדר בבאלגן. בנוגע לגבולות: אלא מאוד חשובים בגיל הרך ובכל גיל מכיוון שעל ילדינו להסתגל לסביבה ולא הסביבה אליהם. ומה כן מותר ומה אסור "מארגן" את עולמם ויותר חשוב - מקנה להם ביטחון. אני הייתי מכניסה אותה לגן ללא היסוס. מכיון שהיא בת יחידה וחיה בעולם המבוגרים חשוב להפגיש אותה עם ילדים למרות שהיא עדיים צעירה למשחק חברתי (שמתפתח רק בסביבות גיל 3 ) אבל כאן היא תצטרך ללמוד להתחשב בילדים אחרים, להתרגל לסדר יום ולהפנים התנהגויות חברתיות. אני מאוד בעד בית ילדים בקיבוץ, את 5 ילדי גידלתי בבתי ילדים (טוב, אני קיבוצניקית) והאוירה חמה, אוהבת ומטפחת. בנוסף: עקבי אחרי ילדתך ושימי לב לעוד דברים. את יכולה להתייעץ עם רופא ילדים. ואם תרצי הצעות לפעילויות מרגיעות ומארגנות אשמח לעזור. עוד שאלה קטנה: האם יש לה בעיות בריאותיות? אזניים? אסטמה? בעיות עור? האם היא מרבה לבכות? דליה.

תודה על התשובה

אשמח לשמוע על פעילויות מארגנות ומרגיעות. הילדה מאד בריאה - לא היו שום מחלות, אפילו לא חום מעל 38, ובפרט לא בעיות אזניים ואחרות שציינת. נראה לי ששמיעתה טובה וגם הבנתה את השפה. ושוב, תודה!

הרשי גם לי לברך אותך../images/Emo140.gif

דליה כבר עשתה לך הכרות עם הפורום שלנו, רציתי לאמר לך דבר מה, אנא נסי לקבל את המחשבה שמאחורי דברי, גיל שנתיים הוא גיל שטווח הקשב והריכוז שלו קצר מאוד, עד 20 דקות בערך לפי דעות מומחים. אני אמנם לא מומחית אך עצתי במקרה דנן היא לגנוז את האבחון הזה. ולמה? קודם כל מכיון שקלינאית תקשורת אינה מאבחנת מוסמכת, השירות שהיא נותנת הוא פרארפואי, היא יכולה אמנם להצביע על מה שנראה לה כהפרעת קשב וריכוז, אך מכיון שהיא חורגת מסמכותה, דעתה שנויה במחלוקת, ואני באופן אישי, מעלה סימן שאלה גדול לגבי אמינותה המקצועית. רשמי את ביתך לגן, המתיני שנה, ואז אם תרגישי שיש בעיה ושהילדה מתמודדת עם קשיים, פני לאבחון פסיכודידקטי ולאבחון נוירולוגי, רק שני האבחוני האלה כשהם מבוצעים ביחד (כלומר אין לוותר על אף אחד מהם) יתנו תמונה אמיתית שתצביע על קיום או חוסר קיום הפרעות קשב וריכוז. אל תיבהלי, אל תיכנסי לפאניקה, יש גם תופעה שנקראת אבחונים שגויים ואני לא הייתי מהססת להעמיד את האבחון הזה מול חוות דעת מקצועית נוספת. אנחנו פה אם את צריכה עידוד וחיזוק
אפרת

דליה .ד

New member
פעילויות מהנות לגיל הרך:

1. אמבטיות מכל הסוגים: עם קצף, בלי קצף, עם צבע מאכל (כן!), לתת להם ספוגים, כלי פלסטיק לשפוך ולמלא. ניתן לקנות ספוגי עיסוי ותוך כדי לתת עיסוי הגון לילד. 2. מכינים בצק מלח (קמח מלח שמן ומים - עד שנוצר בצק נעים). אפשר להוסיף צבעי מאכל וללוש ללוש. ניתן לקנות כלי קטנטנים תבניות, מערוכים. ליצור צורות - דרך אגב ניתן לאפות - אבל לא לאכול! זה מלוח!!!!!!!!!! אפשר לקנות בצק צבעוני. 3. צבעי ידיים, או צבעי אצבעות על גיליונות נייר גדולים שמרטיבים אותם קודם. 4. לתת להם כלי פלסטיק "להדיח כלים" עם סבון ומים - כייף! 5. לקנות קצף גילוח זול לפזר על שולחן ולצייר ציורים עם האצבעות או הידיים. אפשר גם על מראה. הכל מתנקה במעט מים. 6. לתת סמרטוט/מטלית לחים ומנקים ארונות. 7. להתגלגל בדשא, להתמסר בכדור, לשכב אפרקדן ולהביט בעננים. 8. לגלגל את הילד בתוך שמיכה הדוקה כמו נקניקיה בלחמניה ו"ללוש" אותו. 9. עיסוי בשמן נעים, מתחילים מכפות הרגליים. 10. לקחת כדור טניס, וכשהילד שוכב על הבטן לעסות עם הכדור בסיבובים על הבגדים. 11. להקים לילד אוהל משמיכות, מחבוא: משמש למשחק ממושך. 12. אותו הדבר מקופסא ענקית. 13.לעשות חושך ולתת לו פנס - כיף! 14. להתחפש עם כל מיני אביזרים - לא רק בפורים. 15. לשים מוסיקה רועשת ולרקוד עם קפיצות אחרי זה מרגישים מותשים ורגועים! לכל פעילות אפשר לשים מוסיקה מקלאסיצת ועד רוק כבד! בטח יהיו לי עוד בהמשך.... בהצלחה מדליה.

זהבה נ

New member
שלום לך בעילום שם וברוכה הבאה

אז ככה, גם אם תלכי בגיל המאוד צעיר של ביתך לנוירולוג , אם הוא רופא אחראי הוא גם לא ייקבע חד משמעית אם כן או לא "הפרעת קשב". יש באמת כמה שנים עד ש... והאמיני לי יש גם לה זמן .. תני לה את כל הקרדיט שבעולם והעסיקי אותה, כל ההמצלצות המקצועיות של דליה מאוד לענין, אמצי אותן. אבל, גם אם היא כן... אז אני לא מכירה רופא מקצועי ואחראי (גם לא בספרות המקצועית) שיאבחן אבחנה מבדלת ויתן טיפול תרופתי לפני גיל 3-4 שנים. בהצלחה לך. זהבה- פורום זכויות הורים

paz1

New member
לאמא המודאגת../images/Emo91.gif

שלום לך לי יש שני ילדים אחד בן 3.5 שנים עם לקוי בדיבור והיום אובחן שיש לו גם בעיות ריכוז, ולדעתם נובעת הבעיה מעודף פינוק וחוסר רצון לשיתוף פעולה ויש לי בן שני בן 1.7 שנים שהוא אומר כבר מילים מאוד בודדות, גם אותו לא מעניין פזל, ספרים, פעילויות של ציור, בצק תופסים אותו כ-5 דק´ ומבחינת מוטוריקה עדינה לא במיוחד פעיל. העניין הוא שדוקא הראשון מגיל מאוד צעיר דיבר, הלך, מוטוריקה עדינה וגסה מעולה!! ומשום מה כשנכנס לגן הכל נעצר אצלו והחל עיכוב התפתחותי. (היום בדיעבד לאחר שיחה עם אמא אחרת שבנה היה באותו גן של בני ונוצרה בעיה דומה טוענת שזה כתוצאה מהגן שלא פועל תקין, והיא מכירה עוד ילדים מאותו גן עם אותה בעיה) לעומת זאת השני שנכנס למשפחתון מראה רק יותר התפתחות, כך שהגיל בו בתך נמצאת עדיין לא מהווה בסיס להמשך, פשוט לדעתי צריך להכניס אותה לגן להקניית פעילויות גבולות אבל להיות עם היד על הדופק. ובאמת לשים לב רק בעוד כשנה מה מצבה היא בסה"כ עדיין תינוקת תני לה להנות מזה.

דליה.ד

New member
פז1 שלום לך!

גם ילדייך עדיין רכים בשנים מאוד, אפילו לאבחון שיקבע הפרעות קשב וריכוז. אצל מי בנך אובחן? ילדי הקטן כשהיה בן 4 נלקח לנוירולוג ועבר אבחונים התפתחותיים וגם אז מאוד נזהרו מלקבוע adhd . אז עם ילדים כל כך צעירים אני מאמינה שצריך לתת להם צ´אנס ולתת להם העשרה פסיכומוטורית, ותחושתית, וכן לעבוד באופן התנהגותי בגן ובבית. יכול להיות שהם ילדים רגילים פעילים וחסרי סבלנות אבל...זה בסדר ועדיין בטווח הנורמה. כן, צריך לשים אצבע על הדופק, לשמור קשר הדוק עם הצוות החינוכי ולתת לילדים תרפיות - זה אף פעם לא מזיק (במיוחד, תרפיה במים, מוסיקה, אמנות וכו´) וכן חוויות חיוביות. נשמח אם תמשיכי ותעדכני אותנו.

למעלה