בעית משקל????

helius

New member
בעית משקל???? ../images/Emo21.gif ../images/Emo6.gif

ערב טוב לכולם, לא מזמן השלמתי את מכסת הציוד החסר והיום יצאתי לבדוק הכצעקתה. עד היום כששכרתי ציוד במועדונים צללתי עם חליפה חלק אחד רטובה קצרה, הרגילה שיש אצל כולם מאזן והכל של המועדונים פרט לקמ"ס שהיה שלי. לקחתי איתי למים 2/8 והכל היה סבבה, איזון יופי וכו´. היום ירדתי עם הציוד שלי, חליפה חלק אחד 5 מ"מ חצי יבשה ולקחתי בהמלצת בעל המועדון, 20 פאונד. תאמינו או לא, היה לי קשה לשקוע, קשה מאוד לשקוע. נראה לכם הגיוני? מה אומרים חכמי הפורום? BTW: לא נראה לי שהמאזן משפיע עד כדי כך על הציפה.(אבל זו דעתי הצנועה).

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא ציינת אם החליפה קצרה או ארוכה

במידה ומדובר בחליפה 5.5 מ"מ ארוכה וחדשה הרי ש 20 פאונד זה ממש מעט. לאחר כמה צלילות עמוקות החליפה תידחס מעט ותחסוך לך כמה פאונד. ו ב ב ח י " נ

ניב ד

New member
תהיה רגוע, בהחלט הגיוני

חליפה 5.5 מ"מ מלאה מציפה מאד, במיוחד אם היא חדשה. קח בחשבון שהיית צולל עם קצרה קודם ובסך הכל הוספת 4 פאונד. אם היה לך ממש קשה הייתי מציע שתוסיף 4 פאונד בינתיים. עם הזמן החליפה אכן תידחס מעט ותוכל לחזור ל- 20-22 פאונד.

decompresion

New member
משקל נכון

מספר גורמים למשוואת האיזון ובחירת כמות משקולות. כידוע לכולם ניתן לבצע בדיקת משקולות עם ציוד אבל לא ארחיב על כך אלא עם תבוא בקשה מיוחדת. בנושא חליפה חדשה: חליפה עשויה מגומי מוקצף(כמו קצף של קפוצ´ינו) ומשתמשת באויר הכלוא בחליפה כחומר המבודד, ולכן חליפה חדשה פחות מ-20 צלילות מציפה את הצולל בטירוף-וגם כידוע לכל.. גם מאזן חדש מציף(תעשה בדיקה בבריכת שתיפה-תכניס רק את המאזן(ריק מאויר) ותראה כמה משקולות המאזן צריך כדי לשקוע. עוד בנושא ציוד.. ציוד יבש מציפ מעצם זה שכלוא אויר בתוך הציוד. חליפה מאבדת 75% מכושר הציפה שלה בעומק 10מ´ בערך מפני שהאויר בחליפה מתכווץ. החלק החשוב ביות במשוואת הציפה הוא מי שמשתמש בציוד ולא רק הציוד. רוב הצוללים החדשים לא יודעים לרוקן מאזן עד הסוף, עושים תנועות עם הרגליים כלפי מעלה כשהם מנסים לשקוע, לא מוציאים אויר מהריאות עד הסוף(ריאות מלאות יכולות להציף ב8 פאונד), ומזיזים ידיים כמו תרנגולת. שאלות? תענות? מענות? לא מעניין אותי(אני יודע לצלול)

decompresion

New member
משקל נכון

מספר גורמים למשוואת האיזון ובחירת כמות משקולות. כידוע לכולם ניתן לבצע בדיקת משקולות עם ציוד אבל לא ארחיב על כך אלא עם תבוא בקשה מיוחדת. בנושא חליפה חדשה: חליפה עשויה מגומי מוקצף(כמו קצף של קפוצ´ינו) ומשתמשת באויר הכלוא בחליפה כחומר המבודד, ולכן חליפה חדשה פחות מ-20 צלילות מציפה את הצולל בטירוף-וגם כידוע לכל.. גם מאזן חדש מציף(תעשה בדיקה בבריכת שתיפה-תכניס רק את המאזן(ריק מאויר) ותראה כמה משקולות המאזן צריך כדי לשקוע. עוד בנושא ציוד.. ציוד יבש מציפ מעצם זה שכלוא אויר בתוך הציוד. חליפה מאבדת 75% מכושר הציפה שלה בעומק 10מ´ בערך מפני שהאויר בחליפה מתכווץ. החלק החשוב ביות במשוואת הציפה הוא מי שמשתמש בציוד ולא רק הציוד. רוב הצוללים החדשים לא יודעים לרוקן מאזן עד הסוף, עושים תנועות עם הרגליים כלפי מעלה כשהם מנסים לשקוע, לא מוציאים אויר מהריאות עד הסוף(ריאות מלאות יכולות להציף ב8 פאונד), ומזיזים ידיים כמו תרנגולת. שאלות? תענות? מענות? לא מעניין אותי(אני יודע לצלול)

javierg

New member
לצורך השוואה,

אני צללתי בשבוע שעבר עם חליפה חדשה חלק אחד 5 מ"מ. לקחתי 20 פאונד והרגשתי כבד. לדעתי 16 פאונד אפילו יספיקו. המאזן לא אמור להיות מנופח בכלל כאשר אתה מנסה לשקוע. אם יש לך אויר במאזן כשאתה שוקע זה אומר שיש לך משקל מיותר שאפשר להוריד. איך בכל זאת שקעת בסוף? איך עברה הצלילה, ומה קרה בסופה כשהמיכל קצת ריק?

helius

New member
תאמינו לי חברים, לשקוע אף פעם../images/Emo19.gif

לא היתה לי בעיה. כמובן שרוקנתי את המאזן, הריאות האף הנעליים וכל השאר :). ברצינות, רוקנתי את הכל כמו שצריך ואז שקעתי לאט לאט לאט ובקושי רב, אם עזרה אקטיבית שלי לעצמי (על פיצול האישיות נדבר בפורום אחר :)) בכל אופן, החליפה היא חליפה חלק אחד ושיערתי שאני אצוף בגללה,אבל, לא עד כדי כך. לצערי הפסקתי את הצלילה באמצע כי פתאום באמצע הצלילה אני מרגיש שאני עולה והמחשב מצפצף בטירוף. אני מסתכל למטה ורואה את המשקולות שלי שנפלו מכיס שמאל המאזן. ישר הרבצתי טילוף עצבני לקרקעית ותפסתי אותן. ואז מה הגיע? כמובן, כמו שחשבתם, זרמים שלא איפשרו לי להחזיר את המשקולות פנימה. לפחות לא בניסיון העכשווי שלי. לאחר מספר דקות של ניסיון להכניס את המשקולות ללא הצלחה פשוט עלינו למעלה. מזלנו שהצלילה לא היתה עמוקה. ירדנו ל 7.2 מטר כאשר רוב הזמן היינו ב-5. אגב צללנו בקיסריה בשני הריפים שקצת בולטים מעל לפני הים. מקום נחמד, יש לא מעט דגים. לצערי אני ירוק בנושא דגים ויכול לזהות מספר מועט בלבד. ראינו צלופח ותוכינון (הייתכן???) להקה כלשהי, לא גדולה של דגים ועוד כמה חברה אחרים. לכן גם לא יכולתי להגיד מה קורה כשהמיכל ריק. יצאתי אחרי 15 דקות עם 150 כשנכנסתי עם 200. נשמתי בטירוף בזרמים שם :).

הולנדי

New member
ובאותו עניין

לאחרונה גנבו לי את הלונג גון ( 5 מ"מ של ספא ), לאחר ששימש אותי בכ 50 צלילות, נידחס כדבעי, והתרגלתי אליו. לא כל כך בא לי לחזור ללונג גון חדש עקב בעיית ההצפה של חליפה חדשה. לכן אני מתכוון לקנות לונג -גון 3 מ"מ, בדר"כ כלל לא קר לי ואני יכול לצלול רק עם לונג -גון וליקרה בטמפרטורת מים של עד 19 מעלות, מה דעתכם האם זה יספיק גם בחורף. אם יהיה קר אוכל להשתמש בחלק העליון מעל הלונג - גון

ביקו

New member
לדעתי עדיף לסבול קצת...

בהתחלה ולרדת עם יותר יותר משקל, מאשר לסבול חרפת קור ולהשתין כל 10 דקות בחליפה במשך כל החורף.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
שיטה שלא בדקתי

אבל אומרים שהיא עובדת. קושרים את החליפה + כמה משקולות ומורידים עם חבל לכמה עשרות מטרים. מדובר בדחיסת החליפה ללא בעליה. חוזר, לא ניסיתי בעצמי אבל שמעתי כבר מכמה אנשים שזה עובד(זה גם סביר מבחינה הגיונית). ו ב ב ח י " נ

decompresion

New member
הו שייח גדול...

אני מסכים לחלוטין אני ממליץ לחבר חבל עם כמה משקולות...לשיטה הזאת חיסרון בולט איך בחיית אללה אני אמור להשתין בחליפה עם היא בעומק עשרות מטרים.חה חה חה אותי זה מצחיק תענות? מענות? שאלות?

decompresion

New member
לכטוב אני לו יודע

אולי לצלןל אני אילמד מתאי שהוא. תודה על התיקון אבל אני אשאיר את זה כסימן שאף אחד אינו מושלםץץץאפילו לא אני.(וגם לא אתה אסף) תענות? מענות? שאלות?

אילוניק

New member
דחיסת חליפה בעומק

לי יש חליפת 5.5 מ"מ של סקובפרו הסטימר שנשלחה לפני כמה שנים לעומק 50 מטר אם ישיש בגילי זוכר נכון בים תיכון שכבה שם כלאחר כבוד כמעט שעה ובפעם הבאה שצללתי איתה כמעט ולא היו בעיות מומלץ בחום למי שיש כמובן את האפשררות אילוניק היפהi.h.b

למעלה