בעית התמדה

בעית התמדה

שלום לכולם!

אני כבר לא יודעת איך להתנהל בחיי ולכן החלטתי לפנות לכאן.
יש לי בעיית התמדה בכל הקשור לעבודה.אני בת 28,החלפתי המון עבודות בחיי.
היום אני עובדת כשנה במקצועי,ומרגישה לאחר שנה כי מיציתי את התחום.הבעיה היא שזה בכל תחום.
אני לומדת ומעשירה את עצמי כל הזמן, משתעממת מאוד מהר ומחפשת כל פעם משהו חדש, משהו להתרגש וללמוד ממנו.

אך לאחר זמן מה בעבודה אני מתחילה לחוש צורך לעזוב את העבודה ולעבור "הלאה". התחושה הזו הינה תחושה שמלווה אותי לאורך כל שעות היום,מתחיל בכך שאינני רוצה לקום בבוקר,כמו ילדה,מתחילה להתפתל עם עצמי במיטה בחוסר נוחחות.לעיתים זה גם מגיע לבכי,חרדות,ואף לעתים אני מתקשרת להודיע שאני חולה-ורק אז אני מרגישה שנפשי באמת נרגעה.

אינני מבינה מאיפה זה נובע,היתי בטיפולים פסיכולוגיים,אך גם בהם לא הצלחתי להתמיד.לאחר כמה פגישות,אינני מגיעה יותר.
עניין ההתמדה תמיד היה מהותי בחיי,בתחוםם העבודה בעיקר.בתחום הזוגיות אני נשואה באושר וזה לא מתבטא שם.

אשמח לכלעזרה!
תודה!

אמרת שהיית בטיפול וזה לא עזר, ובכן,

יכול להיות שבטיפול ובתחום העבודה מופעל אותו הטריגר שגורם לך לעזוב.

נסי לשאול את עצמך -
האם את אוהבת את מה שאת עושה?
האם יש משהו שמהווה קושי במקום העבודה (מנהל , פרוייקט, עומס, בדידות, אידיאלים שלך שלא מתקיימים....)?
האם את מיישמת את הידע שאת רוכשת ומעשירה בו את עצמך - בשטח?
האם היישום של הידע שרכשת גם מרגש אותך או שהמחשבה על היישום שלו מלחיצה אותך ומכניסה אותך לחרדות ומחשבות על "לעבור הלאה כי את כבר יודעת מספיק"?
האם את אדם שרואה פיתרונות לבעיות כבר בהתחלה, אך התהליך להגעת הפיתרון מתיש אותו? (האם את אדם מסתגל, יודעת לעבוד בצוות, סבלנית)

בהצלחה רבה.

..

כשאני מגיעה למקום העבודה לאחר זמן מה שאני עובדת בו או מגיעה למקום חדש,אני מרגישה ישר אם זה מתאים לי או לא,אני יודעת שלאורך זמן לא אעבוד שם.זה מגיע בצורה מיידית-מן אינטאציה כזאת.אך אני ממשיכה בגלל המצב הכלכלי,ו"חייבים" והסביבה הקרובה אינה מבינה מה העניין ולמה אני לא מצליחה להתמיד.

אז יש שני דברים

שאת מתמידה בהם: בחיי המשפחה ובשינויים תכופים בקריירה.
השאלה שלי היא האם בכל פעם שעשית שינוי גם השתדרגת? הגעת למקומות יותר בכירים, הרווחת יותר כסף?

עוד שאלה:

איך הסתדרת בלימודים? בבית ספר, או באוניברסיטה?
האם השקעת בלימודים, או גם שם השתעממת וחיפשת כל הזמן לעבור למשהו אחר?
איך את, במה שנקרא, "לשבת על התחת"?

טבעי

את לא רוצה שיצמצמו אותך, את לא רוצה להיות ״חייבת״ לעשות דברים כאשר זה לא רצונך.
את רוצה להיות חופשיה.
חשבת על עיסוק כעצמאית?

חשבתי..

קודם כל תודה רבה לכולם על התגובות והעזרה..
בב"ס הייתי תלמידה מצויינת,אך תמיד היה קשה לי להתמיד,תמיד קשה לי לעשות משהו שאני חייבת..אך כפי שנוכחתי לדעת(וכפי שאומרים לי כל הזמן) החיים הם לא כאלה ולעתים צריך לעשות מה שלא אוהבים..מאוד לא נוח לי עם המשפט הזה אך אני מרגישה כמו ילדה קטנה כשאני אומרת את זה.
אני אכן עובדת בתור שכירה וגם בתור עצמאית,החלק העצמאי נהדר לי אך החלק של השכירה נוראי בעיני,אני לא מצליחה לקום בבוקר עם המחשבה שעלי לעבוד שם,להתנהל עם אנשים שלא מתאים לי,אין לי אנרגיות לדבר,לעשות.
לפני כשנה התחלתי לעבוד במקצוע שמאוד אהבתי והתחברתי,אך כמו תמיד,ההרגשה שמיציתי הגיעה,ידעתי שזה יקרה לכן מראש התחלתי ללמוד תואר שני במשהו שאני אוהבת כדי שתהיה לי אפשרות אחרת בעתיד.

ועכשו אני מוצאת את עצמי הולכת לעבודה ללא חשק,אפאחד לא עושה לי שומדבר רע.אני פשוט נכנסת ללולאה אין סופית!כשהייתי בטיפול גם כן,לא יכלתי לסבול את עצמם המחשבה שמישהו יושב מולי,ויש שעות מוגדרות שעלי לבוא אליו,ואני "חייבת" לעשות זאת.

תודה רבה

והשתדרגתי

כל פעם שעשיתי שינוי עשיתי שינוי מהותי,עברתי מקומות,עברתי מקצועות,אך כל פעם הגעתי למסקנה שזה לא זה..אני מנסה להגיע לנקודה בה אהיה יציבה ואבין מה בעצם אני רוצה לעשות בחיי.

אם כך

אז מה הבעיה בעצם?

אם כל פעם שעזבת, השתדרגת, אז מה רע בכך שעזבת?

ואם טוב לך בעבודה כעצמאית ולא טוב לך בעבודה כשכירה, למה לא תעבדי רק כעצמאית?

קחי בחשבון, שאם תרצי להצליח כעצמאית, תצטרכי להתמיד בעיסוק שלך כעצמאית. גם אם זה ידרוש התעסקות בתחומים שאולי לא יהיו לך מעניינים -- שיווק של העסק, מימון, ניהול חשבונות וכו'...

בעצם נשמע

שאת כביכול מורגלת לא להתמיד, עד כדי לא לסמוך על עצמך להתמיד, כך שמראש כבר את בונה לעצמך תכניות ביטחון לעתיד, רק למקרה ש..לא תתמידי, ובסופו של דבר, כשיש לך את תכנית הביטחון מוכנה כבר (למשל - תואר שני) - אז יש לך אפשרות להימלט. ובדרך, עד שתכנית המגירה שלך מוכנה, יש לך את הלגיטמציה לאפשר לעצמך ליצור אנטגוניזם נגד המערכת בה את נמצאת.

האם חשבת פעם לנסות להתפתח ולצמוח באותו כיוון בו את כבר עוסקת ולא בכיוון אחר לגמרי? בכיוון בו כבר רכשת ידע?

למעלה