בעיקר מאוד עצובה

melobi

New member
בעיקר מאוד עצובה

האמת אני לא כ"כ יודעת מאיפה להתחיל. מההתחלה? זה יהיה ארוך ומייגע מידי. מהסוף? אני עוד לא ממש יודעת איך כל זה יגמר. ממה שאני מרגישה? זה כ"כ דינאמי שלפעמים אני אפילו מתקשה לעקוב.... נכנסתי כ"כ הרבה פעמים לפורום הזה, מעולם לא כתבתי, תמיד "צפיתי", הרבה פעמים היה בי רצון לכתוב, לשתף, לקרוא דעות אחרות, אבל משום מה לא עשיתי זאת, יכול להיות שאם כן הייתי כותבת, משהו היה שונה היום, אבל סביר שלא וגם לא ממש משנה. אני נשואה שנה וחצי, אמא לילד בו 9ממערכת יחסים קודמת, ובהריון בסוף חודש חמישי. כשבועיים אחרי שנודע לנו על ההריון (המאוד רצוי יש לציין) בעלי עזב את הבית. הוא עזב בעבר, זה דפוס די ידוע אצלו שכשהדברים הופכים להיות ממש ממש מסובכים, הוא אורז תיק ובורח. בכל הפעמים הקודמות אני מצאתי דרכים להחזיר אותו או לגרום לו בסופו של דבר לא ללכת,וגם הפעם ניסיתי למצוא דרכים, הרי אם המערכת יחסים הזאת היתה לי חשובה כ"כ לפני, מן הסתם עכשיו שאנחנו בדרך להיות הורים לאותו תינוק.... כ"כ הניסיונות נגמרו באותה דרך, ראיתי אותו שוב ושוב מפנה לי את הגב והולך (הוא לא חזר הביתה באף אחד מהניסיונות) ב4 חודשים האחרונים הוא עזב אותי 4 פעמים. האחרונה לפני שבועיים, מאז לא שמעתי ממנו, הוא לא מנסה להתעניין לגבי ההריון ולא כלום. שקלתי כשזה עוד היה אפשרי לעשות הפלה, למרות שזה נוגד לגמרי את מי שאני, ואפילו היה לי תור, אך לא יכולתי באמת לעשות את זה, ושעה לפני התור החלטתי להמשיך עם ההריון. הוא מצידו מאוד שמח שכך החלטתי, הוא כל הזמן טוען שכן איכפת לו, רק שמילים כמו חול ואין מה לאכל, פעם אחרונה שהוא יצר קשר הוא התקשר לאמא שלי לפני יותר מ10 ימים כשאני הייתי מאושפזת, מאז הוא אפילו לא התעניין אם השתחררתי או מה קורה. ואני כבר בשלב שאני אפילו לא כועסת יותר. הוא לא הגבר שלי. הוא לא הגבר שאני צריכה. ואני כ|כ מתוסכלת וכואבת. רציתי, כ"כ רציתי. נלחמתי בכל דרך שאני מכירה כדי לנסות להציל, ובסוף יצא שאיכשהו מצאתי את עצמי נלחמת בו ומרסקת את עצמי בדרך. זה ממש לא משנה אם אפשר או אי אפשר להאשים אותו או לכעוס עליו. הוא לא ממש רוצה להתבגר (חי כיום בקרואן מאחורי הבית של ההורים שלו, שיש לציין מאוד לא מחבבים אותי בלשון המעטה, וזה די הדדי) הוא טוען שהוא רוצה להיות אבא, אבל לא מבין שילד זה לא צעצוע שבאים משחקים איתו קצת ומחזירים כשהוא מתחיל לבכות. הוא לא מבין ולא רואה את ההשלכות של הדברים שהוא עושה או לא עושה. ובסופו של דבר אני משלמת את המחיר אני מרגישה מאוד לבד, וקשה לי (ההריון הזה קשה מאוד גם מבחינה פיזית) יש לי המון אנשים נפלאים סביבי שתומכים ועוזרים....אבל הם לא מי שאני רציתי שיהיה לידי בהריון, הם לא השותף שהיה אמור להיות לי בתהליך הזה. ועצוב לי. וכואב לי. המון. ואני הבנתי (אולי קצת מאוחר מידי) שאני לא יכולה להמשיך לתת לו לעזוב אותי, כי זה קורע אותי כל פעם מחדש, וגם אם הוא ויתר עליי מיליון פעמים, זה ממש לא אומר שאני צריכה לוותר על עצמי. ואני מנסה להיות חזקה (למרות שדי נמאס לי להיות חזקה) ואני יודעת שכיום אני כבר לא רוצה אותו יותר בסביבה שלי, כי כל עוד הוא יהיה קרוב, אני לא אוכל שלא לרצות ולא לקוות שהוא יתנהג כמו "בן אדם", כמו "בן זוג" כמו "אבא" , וזה לא יקרה, אז עדיף שיהיה רחוק. יש המון כאב בהשלמה, אם כי הרבה פחות מבלהלחם במציאות. ופתאום העין שלי נודדת לראש המסך, לשם הפורום "זוגיות במשבר" ואני בכלל שואלת את עצמי אם זה המקום הנכון להודעה הזאת, הרי אין כבר ממש זוגיות, ואולי מעולם לא באמת היתה.... שבת שלום!

מריוס זכריה

Member
מנהל
שתי הערות

לעצם היחסים, והשאלה האם נכון להפרד או לא, אני לא נכנס מכיוון שפשוט לא שאלת על זה. הצגת מצב מוגמר מבחינתך, אז אני מתייחס אליו ככזה. ההערות שלי: 1. אתם כן זוג, גם חוקית, וגם עניינית. הוא אבא של העובר שלך, ובהמשך, בלי עין הרע, אבא של בנך או בתך (השניים, כמובן). לכן, אם את באמת לא רוצה אותו בסביבה שלך, והחלטך סופית, עליך למסד את הפרידה. החלק הפורמלי מאוד חשוב, אפילו אם בשלב ראשון זה רק לפתוח תיק גירושין. כי אחרת הג'עג'וע ימשיך, אולי ללא סוף. בפרידה יש המון שאלות קשות שצריך לענות עליהן - משמורת, הסדרי ראייה, כסף וכולי. קל לדחות את הדברים, אבל נכון יהיה לא לדחות אותם. 2. כשיהיה לך קצת שקט מהסיפור, תבדקי עם עצמך למה נכנסת לסיפור עם גבר כזה ובחרת להתחתן וללדת איתו. יש שם כמה שאלות שחשוב שתבררי אותן.

מריוס זכריה

Member
מנהל
וכמובן:

melobi

New member
תשובות

להערה הראשונה שלך: כוון שהעובר אינו ישות משפטית עד ללידה, כשעלה עיניין הגרושין, אני החלטתי שאני לא עושה כלום עד אחרי הלידה, כי רק אז אני אוכל (אם יהיה צורך, ואני מקוה שלא למרות שאני סקפטית) לעמוד על זכויותיו של בני וגם שלי כאמו. ולשניה: אני יודעת למה נכנסתי לסיפור הזה, אני יודעת למה בחרתי להתחתן איתו ולמה החלטתי להכנס להריון. אני יודעת עם איזה "צמאון" למשפחה משלי הגעתי לכאן, אני יודעת שהצמאון הזה גם עוור אותי חלקית ואני יודעת שכוון שהייתי במקום של כ"כ הרבה רצון וצורך, היה לי גם קל "לקנות" את הדמות שהוא ניסה "למכור" לי ולעצמו שהוא. זה מורכב מכמה דברים, כן, הרצון העז שלי שקצת טשטש את הראיה שלי והעובדה שכשהכרתי אותו הוא היה בתהליך עם עצמו שהיה אמור (לפי טעוניו) להוביל למקומות אחרים לגמרי מהמקום בו אנחנו נמצאים, לאותם מקומות בהם רציתי לראות את מי שיהיה בן זוגי ושיתפי לחיים. לאותם מקומות שאני רציתי להגיע אליהם איתו. הסיבה היחידה שאני לא שואלת על עצם היחסים והאם נכון או לא להפרד, זה כוון שכל עוד לי הייתה בחירה או מילה בעיניין, בחרתי תמיד להשאר ולנסות, (אגב, בשלב מסויים, לפני ההריון, היתה החלטה לנסות למצוא עזרה חיצונית, ואתה היתה רשום ברשימה של המטפלים האופציונליים שאני עשיתי) אבל לא ממש הותירו לי פה ברירות, החליטו בשבילי, שוב ושוב ושוב ושוב. יש משפט בספרדית שאומר שכשאחד לא רוצה, שניים לא יכולים.

catsss

New member
:)

"הוא לא הגבר שלי. הוא לא הגבר שאני צריכה." זה שאת מבינה את זה מעולה . זה בטח מרגיש כמו בגידה שמישהו שאת אוהבת וסומכת עליו לא בנוי רגשית למערכת יחסים ולהריון . אבל איך אומרים אי אפשר לכעוס על מישהו שלא נותן לך משהו שאין לו -המשפט הזה יעזור לך להשלים עם ההתנהגות שלו .כי הרי את לא יכולה לכעוס עליו משום שאין לו את היכולת להתנהג כמו "בן אדם", כמו "בן זוג" כמו "אבא" . אני מקווה שפעם הבאה שתבחרי בן זוג זה יהיה ביותר שיקול דעת .את נשמעת לי כמו בחורה אינטילגנטית מאוד ובמודעות גבוהה . מאחלת לך המון המון בהצלחה!

אכן דייסה נאה בישלת לעצמך

עושה רושם שעשית את כל הטעויות האפשריות בדרך לתינוק המיוחל והצלחת להתעלם כל תמרורי האזהרה המהבהבים. יש לך בבית ילד! מה גרם לך להכניס לחייך גבר כלכך לא אחראי, שבא והולך, נמצא ונעלם (כל גרושה טריה יודעת שלטובת הילדים, לא מכניסים הביתה גבר שלא בטוחים ב200% שהוא האיש הנכון) ובסוף עוד להביא איתו ילד! את ידעת מה הסחורה (מקולקלת) ובכל זאת לקחת אותה, מצטערת, אין לי שום אמפטיה למצבך, מרחמת על הילד שלך ועל הילד שבדרך. עצוב כי ברור שהמילה האחרונה עדיין לא נאמרה ועם פרוץ התינוק הסאגה הזאת תהפוך הרבה יותר דרמטית ובעייתית. שיהיה לך בתאבון.

melobi

New member
כמה שיפוטיות

בהודעה אחת!!! ואו!!! סתם כמה הערות, אני לא גרושה עדיין, אלה יהיו הגרושין הראשונים (והאחרונים) שלי. ההלוכים חזורים שלו התחילו אחרי הנשואין, והוא כן עשה רושם של "הגבר הנכון" לפני כן. אגב , בני, זה ש"ראוי לרחמים שלך" הוא זה שהציע לו נשואין. היה בניהם קשר מדהים וכל זה היה מאוד מאוד לא צפוי (לא רק לפי דעתי, אלה לדעת כל מי שסובב אותנו מקרוב והכיר אותו ) אולי אם היתה בי כ"כ הרבה שיפוטיות כמו שיש לך, לא הייתי נכנסת לזה מחתחילה, לא הייתי נותנת לאנשים צ'אנס, לא הייתי נותנת לו את המקום ללמוד ולהתפתח, יכול להיות שהייתי במקום יותר "בטוח" עכשיו, והרבה פחות כואב, אבל הייתי מאבדת את מי שאני, שלמרות שזה גורם לי לא פעם לאכל הרבה קש, אני אוהבת. אז כן, אני אוכל את הדייסה שלי, ולא בתאבון רב אני אכיר בטעויות שלי אבל אני אמשיך להיות אני כי זה הדבר הכי טוב (והיחיד) שאני יכולה להיות

seelinewoman

New member
את צודקת, והיא טועה

בעיקר משום שאין לאף אדם זכות לשפוט אדם אחר במצבו, אבל גם משום שאין כזה דבר מתמטיקה של בני אדם, אחרת לא היו משייכים אותנו למדעי החברה, אלא לתחום המדעים המדויקים. ואין לך מה להצטער על שלא פנית קודם. עשית כמיטב יכולתך עם המיטב שידעת, בעיתוי הנכון לו. זה לא שהכנסת הביתה רוצח סדרתי. נכון שקיווית, חלמת, כאבת והשתדלת לא לוותר, בגלל רצונך לא להיות לבד ולחיות עם בן זוג. אבל אני מאמינה שבגלל המחסור שלך במשפחה משלך השיקול הראשון שלך היה דווקא הקשר שלו עם המשפחה שלך. גם אם לא היית מספרת על הקשר הנהדר עם בנך, הספיק לי לשמוע שהוא רצה את התינוק, גם אם התנהגותו סימנה אחרת. לפחות הוא לא לחץ עלייך להפיל. תראי, את יודעת יפה מאד שהזוגיות נגמרה, ואני מעריכה את המאמץ שהשקעת בתיקונה, ואני עוד יותר מעריכה שלמרות ההריון את לא נכנעת ללחץ ומכריעה הכרעה נכונה. עכשיו את מבינה שהוא לא רוצה להיות אבא, והוא לא מסוגל להיות בן זוג. מהפרטים שסיפרת הוא בוחר להיות רק "הבן של". הוא לא רוצה להיות הגבר של או אבא של. זכותו כנראה, אבל את לא חייבת להמשיך אתו. ילדייך זקוקים ליציבות, ואת זקוקה ליציבות. לקשר נחוצים שניים, לניתוקו רק אחד. הוא התנתק ומתנהג כמו ילד שבטוח שאמא תרדוף אחריו. את לא אמו. את אשתו ואם ילדיו. החידוש הוא להתרגל ללבד שלך. אגב, אני רוצה להפנות את תשומת לבך שיחד עם האנשים הנפלאים שלצדך, כבר יש לך משפחה נהדרת: את וילדייך. זה המון. זאת אולי לא המשפחה שחלמת עליה, אבל נראה לי שיצאה לך בכל זאת חלום של משפחה
אני מאחלת לך הצלחה בהריון, הצלחה בהמשך חייך, ושתמצאי גם דמות אב לילדייך שיהיה גם בן זוג אוהב. אבל גם אם לא, את כבר מוקפת משפחה. אשרייך. בהצלחה

melobi

New member
מדהים

איך קלעת בול. המשפט הזה של להיות בן של ולא אבא של, זה משהו שאני אמרתי המון פעמים, גם לו, בתקופה האחרונה. ולא, לא הכנסתי הביתה רוצח סדרתי או מפלצת, אני אולי לא עילוי הדור, אבל אני גם לא מטומטמת, לא היו בו מן הסתם רק דברים רעים, היו שם גם דברים טובים, אפילו נפלאים שניסיתי מאוד לשמר לא התחתנתי עם הראשון שאמר כן רק בגלל הרצון והצורך שלי במשפחה משלי. אני לא מפחדת להיות לבד, אני מכירה לבד, אני יודעת שאפילו יכול להיות כיף בלבד. רציתי וחלמתי משהו אחר. וזה כואב, מאוד כשחלומות מתנפצים. אגב, הוא טוען עדיין שהוא רוצה להיות אבא, אני מניחה שזה נובע בעיקר מחוסר ידע שלו במה זה כרוך. בכל מקרה, תודה :)

seelinewoman

New member
תוספת אחרונה:

אחר כך, כשתנשמי, בדקי למה בכל זאת בחרת בו ונשארת שם. מריוס צודק. גם לזה יש סיבות וכדאי לדעת אותן כדי לא לחזור על הדפוס הזה.

מצטער, לא קונה -

בד"כ כשצד לקשר בא לכאן ומציג את עצמו בתור קדוש מיסכן נעזב אני נוטה להיות ספקן, בטח כשאותו צד נמנע מלפרט על איזה רקע נוטשים אותו כל הזמן. אז את מתנסחת מאוד יפה ולבי יוצא להעניק לך את האמפטיה המתבקשת אבל בכל זאת - בא לך לפרט למה הוא עוזב?

melobi

New member
מעולם לא טענתי

שאני קדושה מעונה. בכל כשלון של מערכת יחסים יש שני אחראים. אין לי בעיה לספר שה"טריגר" לעזיבה שלו הפעם היה פיצוץ, מריבה מכוערת שיצא מכלל פרופורציה, אין לי בעיה לספר שהתפרצתי בצורה שאני מאוד לא מרוצה מעצמי עליה. אפילו די מתביישת.(אגב, גם לא היתה לי שום בעיה להתנצל המון פעמים על אותה התפרצות) אני ממש לא קדושה, אני לא "קלה". אני הגעתי למערכת יחסים הזאת עם הרבה מטענים מהעבר (שמעולם לא הסתרתי), הגעתי עם הרבה צורך, וכן גם עם הרבה דרישות. לגבי למה הוא עוזב, התשובה היחידה שיש לי זה כי זה יותר קל מלהתמודד. כי כדי שכל מערכת יחסים תצליח, צריך לעבוד, הרבה פעמים עבודה סיזיפית וקשה ומתסכלת. ולא כל אחד בנוי לזה, או רוצה את זה. ןבכל מקרה, זו שאלה שלא אליי צריכה להיות מופנת, כי אני יכולה לזרוק רק השערות. אני די מאמינה שהמציאות קצת טפחה לו בכח על הפנים. אני המערכת יחסים הראשונה הרצינית שלו (על אף היותו בן 32 כשהכרנו). ואני מאמינה שבסופו של דבר הסתבר לו שזה לא מה שהוא האמין שזה יהיה, מה שהוא רצה שזה יהיה. וכן, אני זו שנשארה. תמיד. זו שנסתה כל פעם למצוא פתרונות יצירתיים לבעיות שתמיד היו, זו שהציעה הצעות, זו שנסתה ליישם. אני גם זו שקיבלה אותו שוב ושוב בזרועות פתוחות ואפשרה לו לעזוב אותי שוב ושוב. הרי אם הייתי סוגרת את הדלת אחרי הפעם הראשונה, הוא היה עוזב אותי רק פעם אחת.

אז זה ההבדל ביניכם -

את רואה איזו שהיא קדושה בלהישאר - מבחינתך האופציה של לקום וללכת פשוט לא שם. בגלל זה את מרשה לעצמך להתפרע כי מי שנמצא בכלא, מה נשאר לו חוץ מלדפוק על הסורגים בכל הכוח, וזה מה שאת עושה. הוא רואה את הדברים אחרת, מסתבר - מבחינתו זוגיות היא בסה"כ סך מרכיביה, לא יותר, שום דבר שיצדיק "עבודה סיזיפית וקשה ומתסכלת" וכשמתברר לו שלשם זה הולך הוא מנתק מגע, נותן לך להתקרר קצת וחוזר - בעיני, אגב, הגישה הזאת היא לגמרי בריאה. אני מציע לך לבדוק עם עצמך למה זוגיות עבורך היא מאסר עולם + עבודת פרך - זה בהחלט לא חייב להיות ככה כי אותו איבדת - הפערים גדולים מדי, אולי לזוגיות הבאה שלך
.

melobi

New member
נראה לי שקצת הבנת אותי לא נכון

אני לא "מתפרעת" בדרך קבע... ממש לא, ההתפרצות שלי היתה משהו חריג מאוד, מאוד לא אופייני להתנהגות שלי ולאופי שלי והיא לא הגיע סתם, גם לה היה טריגר מן הסתם (יתכן שגם קשור להורמונים של תחילת הריון, אבל אני לא מתכוונת להסתתר מאחורי התירוץ הזה) אני לא חושבת שזוגיות היא מאסר עולם, אני לא חושבת שצריך להשאר בכל מחיר. ממש ממש לא. אבל אני חושבת שדברים לא נפתרים מעצמם. אם מסתכלים לכוון השני לתקופה מסויימת, המציאות לא משתנה, אולי האבק שוקע קצת, אבל התמונה הכללית לא משתנה. זו אולי גישה בריאה כשאתה צעיר וגר אצל אמא ויכול לנתק מגע, לא כשאתה נשוי ויש ילדים מעורבים. ולא , אני לא בן אדם שרואה בלוותר אופציה כשמדובר במשהו שבאמת חשוב לי. הוא היה חשוב לי. מאוד. והזוגיות שלנו היתה חשובה לי. אני מציפה בעיות, ע"מ למצוא להם פתרונות. הוא בוחר לקבור את הראש בחול. זה בהחלט הבדל גישה מאוד גדול, שבסופו של דבר הופך לנטל כבד מידי על אחד הצדדים. מצטערת, לא יכולה לראות איך ללברוח מלהתמודד עם דברים זו גישה בריאה. זה כמו שמישהו פעם אמר לי "הייתי לגמרי בריא עד שהגעתי לרופא" אני כנראה קצת שייכת לדור אחר בכל מה שקשור לנשואין, אני לא חושבת שצריך להשאר שם בכל מחיר, אבל הקלות שבה היום אנשים מוותרים אותי מקוממת. אני חושבת שזו התחייבות כן לעשות הכל, גם עבודה סיזיפית וקשה ומתסכלת, ע"מ שבאמת "המוות יפריד בינינו" יכול להיות שאני החריגה, לא יודעת, אבל אני לא כלאתי אף אחד גם אם הכנסתי את עצמי למאסר עולם, בפעם הראשונה שעזב, אם לא רצה לעבוד על הסיבות שבגללם עזב, לא היה צריך לחזור, גם לא בשניה ובשלישית וכ'.

את מציפה את הבעיות

שלך, לא את שלו - יש בך חוסר נחת לגבי עניין מסויים, את מזהה את הבעיה, מציפה אותה, מציעה פתרונות יצירתיים הכרוכים, מן הסתם, באיזו פעולה שהוא צריך לבצע והוא בכלל לא מבין איפה הבעיה ומה את רוצה ממנו - את קוראת לזה "לקבור את הראש בחול" הוא קורא לזה ת'עזבי אותי באמ'שלך - יש לך בעיה תפתרי אותה בעצמך, מה את רוצה ממני? ובסופו של דבר, כשהלחץ עובר את הגבול הוא קם והולך - פותר את הבעיה שדנתם בה בכך שהוא מחליף אותה בבעיה הרבה יותר גדולה ואז את נרגעת, יורדת מהעץ ועושה את מה שצריך כדי להחזיר אותו. הנקודה היא שכל זמן שאת עיוורת לגבי התרומה שלך למצב העניינים ההרסני הזה את נידונה לחזור עליו שוב ושוב וזה, תסכימי איתי, חבל מאוד.

טוב, העסק מתחיל להתבהר

אחת 'לא קלה' עם כמיהה עזה 'למשפחה', עם הרבה מטענים מן העבר וחרדת נטישה <במסווה של 'לא רואה אופציה לוותר'> מצאה לה אחד חרד ממחויבות, והכל היה טוב ויפה, ואפילו משכנע <שהרי הוא הסכים לטבעת> עד שהופיע הריון והתחילו הסרטים. מרוב שמחה שעכשיו זה 'משפחה', הפילה הגברת את כל הבעיות הקשות <שלה, מבלי לראות בעיניים> על המיועד, בטוענה של 'בעיות בזוגיות' שחייבים לפתור, ומאחר שלא 'פתר' לה אלא נס על נפשו ואז שב מכורח ההיקשרות - הוכתר כלא 'האיש שלה', כי הוא לא בוגר דיו לאכול את הסרטים או לכל היותר להישאר ולצפות בהקרנה עד הסוף. אין לי ספק שיש לו תפקיד מתרים בסאגה שלך עם עצמך, אבל הציר המרכזי במשבר הזה ביניכם הוא האישיוז הלא פתורים שאת גוררת ושופכת באמצע הסלון הזוגי כאילו זה מתפקידו לסדר לך את הבלאגן. לא ולא יקירה! מה ששלך - שלך, ויפה שעה אחת קודם שתטפלי בזה בצורה מסודרת, עם מי שמבין בזה וגם יכול לנפק פתרונות מקדמים. כשתורידי מהזוגיות שלך את המעמסה של 'עבודה סיזיפית' ותחזרי להיות מישהי שיודעת מה הוא 'אמור' לעשות כבן זוג, ומה את עםעצמך, ובעיקר מישהי שנעים לשהות במחיצתה, אולי יהיה סיכוי לבנות משפחה 'כמו שאת חולמת' או לפחות כמו שיוצא <כי זה לא רק את והפנטזיות שלך, ואם זה לא מתגשם אז סרט. יש שם בן אדם, עם צרכים משלו, והוא לא רק איזה סטטיסט>. ולגבי עניין האבהות, זה שהוא כרגע בסערת רגשות אחרי שאכל מהסרטים הגדושים לא אומר מהום על העתיד ההורי שלו. אל לך להחליט בשבילו על הורותו. זה שלו. בקיצור - מומלץ בחום תמיכה פסיכולוגית, ואפילו יש לך עכשיו תירוץ רשמי.

melobi

New member
לפי הכתוב

התמונה שהתבהרה לך לא ממש מבוססת על שום דבר שאני כתבת או שמתקרב למציאות. מציאה לך לקורא שוב את הכתוב. מטענים מהעבר , לא מחייב שיהיו אישוז לא פתורים. רצון להלחם על מה שחשוב לך הוא לא חרדת נטישה. נראה לי שהבנת הכל בצורה מאווווד עקומה

שילה1

New member
חביבתי-המערכת שלך גמורה.גשילהתיעץ עם עורך

דין העוסק במשפחה,וחשבי כבר על מזונות,חלוקת רכוש,הסדרי ראייה וכל המשתמע. ובעיקר-על הדרך בה תחליטו לעשות זאת. מצטערת בשבילך,אך ברור לי שאת כבר יודעת.

לא, לא, לא, לא.

אני מצטערת לאכזב, אבל הבעיה היא אצלך, לא אצלו. מצטטת אותך: "כי כדי שכל מערכת יחסים תצליח, צריך לעבוד, הרבה פעמים עבודה סיזיפית וקשה ומתסכלת." לא. מערכת יחסים לא צריכה להיות סיזיפית וקשה ומתסכלת, ואם היא כזו- צריך לעזוב אותה. ויפה שעה אחת קודם. בניגוד לחמצן, מים ומזון- מערכת יחסים היא לא חובה. היא משהו שאנו מוסיפים לחיינו על מנת לשפר אותם. ואם היא גורעת יותר משהיא מוסיפה, יש להעיף אותה מכל המדרגות. אם את רואה מערכות יחסים כעבודה סיזיפית, קשה ומתסכלת- אני יכולה רק לפרגן לבחור על כך שהוא עזב, ולתהות מה לקח לו כ"כ הרבה זמן.

למעלה