בעיקר לאילן ...

deathcaster

New member
נו...

אז לפי כיכר השבת, תפקיד האשה הוא לשפשף?

גם איתי התכתבת על זה לפני כמה ימים.

אסננוש15

New member
נו... פעם בשנה

משפשפים ומנקים את כל הבית..... מה לעשות שאישה יודעת לנקות טוב יותר ? ;-)

ודווקא בעלי מסוג הגברים שעוזרים יופי. :-P:

לא קראתי את הכתבה בכלל, (רק הכותרת צדה את עינייי) אז אין לי מושג מה תוכנה.

deathcaster

New member
בעקבות התכתובת שלנו

אני שם לב שלא נכנס כלום בראש שלך :-P:

אם בעלך עוזר יופי... אז שינקה יופי ואת תעזרי... מה את אומרת? :-):

אסננוש15

New member
:-D

עקשנית , לא ? (כהגדרתך פעם...) :-):

לא רוצה שאף גבר ינקה לי את הבית גם לא פעם בשנה..... אני חייבת לדאוג לכך.... (ובאמת... בעלי עוזר המון כמעט חצי - חצי)

אבל כאמור קיבלתי את עצתך ההיא (במייל ההוא) בשנה הבאה אתחיל מחנוכה. :-P:

גם כך זה כבר לא ממש רלוונטי, כמעט הכל כבר נקי , כמו שאני יודעת לנקות ולארגן.......

deathcaster

New member
זה הקטע

לא צריך להתחיל מחנוכה... לא צריך להתחיל.. צריך לתחזק בית באופן שוטף (נחמד מצידי שאני נותן עצות ולא מיישם בעצמי .... לא? :-P: .... קר כאן בירושלים ואין לי חשק לשטוף רצפה)

אסננוש15

New member
וכמו שאמרתי

לא כל שבוע מנקים מקרר... ולא כל שבוע מנקים חלונות ודלתות ומשקופים... ולא כל שבוע מנקים את כל תכולת הארונות... ולא כל שבוע מכבסים או מנקים וילונות....

יש עבודות שהן רק לפסח. (עבודות פרך למיניהן... :-P:)

מאמינה לך שאין חשק לשטוף בית בקור הזה עוד מעט אביב ולא יהיו לך תירוצים....... ;-)

deathcaster

New member
זו הייתה שיחת היום עד עכשיו בעבודה

"איך אני אנקה תריסים וחלונות לפסח עם האובך הזה?"

כנראה זו גזירה מהקב"ה, לו הוא היה קיים, אפילו הוא לא חושב שצריך להיות כאלה פנאטים לפסח.

אסננוש15

New member
סיימתי כמעט לפסח

אני עובדת לפי לו"ז שלי לא לפי האובך בחוץ... עכשיו זה ממש נשאר נקי, אם יתלכלך ננקה ככה בקטנה.

א"א לשמור הכל לרגע האחרון, רק כדי שדווקא ביום ליל הסדר יהיה נקי.

Sophalin

New member
אסנת

הכתבה הזו מציגה לא מעט שטויות:
כילדים חלמנו כולנו על חתונה גדולה ומפוארת, אולם רחב ידיים מואר באור זרקורים מהבהב. אורחים רבים, כולם מחייכים ושמחים. בחירי ליבנו, יפים ומוצלחים שיהיו לנו האוזן הקשבת ברגעים הטובים כמו הקשים, שיעניקו ויתנו לנו את ליבם ואת כל כולם, העיקר שנהיה מאושרים.
איזה ילד חולם על חתונה? ילדים חולמים על הרפתקאות, על משחקים, על כיף. הם לא חולמים על יום החתונה שלהם...

דבר זה נובע מטעות יסודית המצוייה בנפש האדם. האדם מרגע היוולדו תופס את העולם מזווית ראייתו ומתפיסת עולמו הצרה והאגואיסטית. כבר כילדים רכים נדמה לנו שהכל מגיע לנו ושהכל שייך לנו.
למה החרדים לא מרגישים שהיהדות שייכת רק ואך ורק להם?

אך למרות שהילד הולך וגדל ומתחיל להיות יותר ויותר עצמאי, הוא כבר התרגל לדרוש ולדרוש. שוב, סממן שמאפיין חרדים.

בדורות קודמים, להורים היה ביטחון בריא בעצמם ובהורותם, לעומת זאת, בימינו ההורים כ"כ חסרי ביטחון בכל הנוגע להורותם ולדרך החינוך הנכונה, עד כדי בלבול ילדיהם ויצירת קומדיית טעויות ובסופה כאוס מתמשך.
עוד שטות. אמנם יש זוגות שההורות פוגעת להם בזוגיות, אבל אין קשר מובהק בינהם. לרוב ההורות אינה זו שמובילה לגירושין - אם כבר, הורות מאיטה עד כדי עוצרת גירושין.

וזאת כמובן תודות לפסיכולוגיה המודרנית השמה את הילד במרכז הבית (עפ"י עשרת הדיברות אמורים לכבד את ההורים ולא נאמר דבר על כיבוד גורף של הילדים) שהפכה את כולנו לפסיכים, ובלבלה אפילו את הפסיכולוגים בעצמם.
סופסוף משהו שאני מסכים איתו. שיטות החינוך המודרניות הן דפוקות מהיסוד.
מצד שני זה לא ששיטת החינוך החרדית ככך נכונה ונורמלית. לטאטא בעיות מתחת לשטיח (העיקר שלא ידעו) וקידוש הבורות הן בהחלט לא אמות חינוך נורמליות.

בשלב הזה נמאס לי לקרוא כי לא ממש הבנתי איך כל השטויות האלה קשורות לגירושין.

אסננוש15

New member
תגובה

אולי באמת היגיע הזמן שהציבור החרדי יעשה חשבון נפש ויפסיקו "לדחוף" את ילדיהם אל הנישואין (קצת?) בכוח ?

נראה שקיימת "תחרותיות" מסויימת במציאת בן זוג בגיל 19 או 20... בחורה בגיל 25 נחשבת כבר "זקנה".... אני דווקא חושבת שבחורה בגיל 25 יודעת כבר מה היא רוצה מעצמה והיא יותר מפוכחת ובשלה.

אולי היגיע הזמן לצאת מהקוביה המטופשת הזו ולהבין שצריך לתת לילדים קצת "תקופת הבשלה" בטרם ינשאו?

לגבי גירושין- לדעתי, הרבה מקרי גירושין הם בגלל אגו וטובות הנאה אחרות, ויש סובלים עיקריים..... שהם הילדים.

אני לא אומרת להמשיך לחיות בגיהנום "למען הילדים" , לפעמים באמת עדיף גירושין מאשר חשיפה יומיות לאלימות פיזית או מילולית בין ההורים... אבל לפעמים באמת כדאי לוותר, אם יש אפשרות כזו בכלל.

אילן, לא קראתי את הכתבה...... רק את הכותרת, ופשוט זה הזכיר לי את מה שכתבתי כאן לפני תקופה, על גירושין במגזר החרדי, ומצאתי היום לינק כסימוכין אז הבאתי.

אתייחס לגוף הכתבה אולי בערב.

the ror

New member
לא הייתי מרחיק לכת לפסול את הפסיכולוגיה,

אבל אני די מסכים עם הקשר בין אהבה לנתינה.
זוהר, למה מובן מהכתבה הזו ש"תפקיד האישה הא לשפשף"? נראה דוקא שלא הבדילו בין גברים ונשים בכתבה הזו.

deathcaster

New member
תשובה

כי הכתבה מדברת על פרסומת לא כ"כ חדשה (נדמה לי שזה היה פרסומת של "cilit" של "יעקובי" או משהו כזה) שבה רואים אישה לבושה בגדי ניקיון מלוכלכים ועומלת בפרך לנקות את הבית (ונדמה לי שזה החל קצת לפני פסח), הפרסומת הזו די מפורסמת. ועובדה שאוסנת הבינה מצוין שמדובר על נשים, היא אפילו טוענת שנשים מנקות טוב יותר.. כך הכניסו לה בראש וכך היא מאמינה.

ואילו בעבודה שלי, יש פועל ניקיון שמנקה טוב יותר מפועלות הניקיון שבעיקר מקשקשות.

והוא לא הגבר היחיד שאני מכיר שעושה ניקיון מצוין. (לא,לצערי אני לא מדבר על עצמי, לעשות סדר וארגון אני עושה מצוין. לנקות אין לי בעיה עם מטאטא, אבל כשזה מגיע לסמרטוטים וחומרי ניקוי, אני משתדל להימנע. העור שלי בידיים מתחיל להגיב לא טוב, גם במעבדה אני לא מסוגל לשים כפפות רגילות.. אני די סובל מזה).

the ror

New member
כן, אני זוכר אותה, של סיליט.

וממה שזכור לי, אותה אישה בפרסומת היתה די נקיה כדי להראות כמה זה "קל" לנקות עם זה.
לגבי זה שבגלל שבפרסומת הציגו אישה אז מדובר על נשים אני לא בטוח. כמו שאמרת, זו פרסומת די מפורסמת ואני זוכר שיצא ממנה ממש מטבע לשון כזה של "שאני אשפשף?" שעלה בשיחות כדי לציין התעצלות לעשות משהו. אישית, זה ממש לא התקשר לי במיוחד עם נשים דוקא.
בכל מקרה, חוץ מההבנה הזו על הפירסומת והקשר של זה לביטוי "שאני אשפשף", אני לא ראיתי התייחסות מיוחדת לנשים ולכן היה נראה לי שכוונת הכתבה אינה ספציפית לנשים.

אגב, לגבי נקיונות, אני גם נגד סטיגמות של אישה מנקה יותר טוב מגבר או ההיפך. יש ויש. וכמו שהצגת, יש מקרים שבלי קשר לגבר או אישה קל יותר או בעייתי יותר לנקות. למשל הרבה יותר קל לי לנקות את כל הבית ולשטוף את כל הכלים מרק לרוקן את הג'יפה שנישארת בתחתית הכיור(המגע עושה לי בחילה). ואישתי תעדיף לנקות את כל הבית ולשטוף את כל הכלים מרק להוציא את השקית זבל 5 מטר החוצה לפח.

Sophalin

New member
לא התקשר לך עם נשים?

אין פה עניין של אישה מנקה טוב יותר או טוב פחות מגבר. יש פה עניין שלאישה מוענק אוטומאטית התפקיד של המנקה בחברה הדתית.
בין אם היא עושה זאת טוב או רע זה תפקידה.

deathcaster

New member
|כן| תפקידו של הבעל במידה והוא דתי

הוא לפרנס.

במידה והוא חרדי אז ככה ככה

במידה והוא תורתו אומנותו, תפקידו ללמוד תורה ועל אשתו בנוסף לתחזוקת הבית גם לפרנס אותו.

the ror

New member
אני לא מסכים עם זה.

ולא, זה לא התקשר לי.
ובכתבה שעליה הגבתי לא ראיתי שום רמז לכך.

Sophalin

New member
עם מה אתה לא מסכים?

עם זה שבחברה הדתית תפקידה של האישה הוא לנקות את הבית?
גם אני לא מסכים
זה הרי רק חלק מהתפקיד
היא גם צריכה לבשל, לכבס, לטפל בילדים וכמו שנאמר פה כבר, בקרים מסויימים לפרנס....

the ror

New member
אני לא מסכים שאוטומטית מוענק לאישה תפקיד

המנקה בחברה הדתית.
יש חלוקת מטלות בבית כמו בכל בית נורמלי. גבר שלא עושה את חלקו(בלי קשר למה זה כרוך) הוא עצלן ובן זוג אגואיסט, שניהם לא קשורים לדת אלא לאישיות של הגבר.

למעלה