בעיקרון....

סלינוש

New member
בעיקרון....

כשאני שומעת "ספרות" אני חוטפת חום כי בעיצומם של לימודים מתישים לבגרות.. רק רציתי להמליץ על ספר שבעיני הוא נפלא לא קוראת דגולה, לא מתיימרת להבין דבר בספרות, אני אוהבת לקרוא, ועוד יותר אוהבת להנות באמת מספר. בקיצור "מילים כדי לומר זאת" מאת מארי קארדינל. ספר נפלא.

סלינוש

New member
ואיך שכחתי...

אומנם קראתי את זה במסגרת למידה לבגרות, אבל זה פשוט ספר מדהים, קשה, אבל מדהיםםםםם "בעל זבוב" מאת ויליאם גולדינג...

Rivendell

New member
בקשה קטנה

כשאת ממליצה על ספר, ספרי גם על מה הספר. המלצה בנוסח "ספר נהדר" לא מספיקה. אני רוצה גם לדעת למה הוא כזה נהדר, כדי לקבל סקרנות לקרוא אותו. למשל, "בעל זבוב" באמת ספר משובח, שעוסק ברוע האנושי ובכוחה של הקבוצה על היחיד. קבוצת ילדים נתקעת על אי בודד (מזכיר במקצת עוד ספר, אבל לא ממש
) ומשם העניינים מתגלגלים. תודה על ההמלצות בכל אופן, מקווה להמשיך לראות אותך פה !!

אפיפני

New member
מילים כדי לאמר או במקור בצרפתית

אפשר לעזור קצת? זהוא ספר שתורגם לעברית נדמה לי בשלהי שנות השבעים די ותיק על המדף ומדבר על דרך הנפש המתהפכת של נערה מסוכסכת עם עצמה ודרך הטיפול בה. שייך לז´אנר שמשלב בין ספרות מקצועית וסיפור אישי. באותה תת קבוצה מצוי ספר ותיק יותר בשם מעולם לא הבטחתי לך גן של ורדים שנכתב בשנות החמישים. כמובן שמכיון שמדובר בשנות השבעים במקרה של מילים כדי לאמר ובשנות החמישים במקרה של גן של ורדים גם הקונפליקטים וגם התהליך של ההחלמה נראים היום מיושנים כמעה וזרים לשפת דור ה-איקס או ה-y וגם לזרמים הטיפוליים הרווחים בפסיכולוגיה היום, בעיקר אם משווים את זה לספרים המאוד קריאים ועכשווים של ארווין ילום ששיכים לאותו זאנר אך לזמן הווה.

למעלה