בעיניין יין

GSteam

New member
בעיניין יין

טוב, אני לא שותה יין אך טעמתי בחיי יינות שאהבתי. מחר אני מתכנן לחברתי ערב על שפת הים עם פיצה "סיגריות" יין טוב ומדורה קטנה אתם יודעים מנסה להיות רומנטי. העניין הוא שאינני יודע איזה יין לקנות. אני יודע מה אני לא אוהב וזה יין לבן יין שמייבש את הפה יין מריר יין שקשה לשתות. אינני מתכוון ליהיות יינן אך אני מחפש יין אדום בעל צבע אדום/בורדו חזק וסמיך (לא החצי שקופים שיש אלא מלא ועשיר) בעל ריח נעים ושיהיה מתוק, אם אין אז לפחות מתקתק שלא ייבש את הפה ושלא יהיה מריר. שיהיה לנו כיף לרדת על הבקבוק באותו ערב. התקציב שאני מעמיד ליין בלבד הוא כ 100 שקלים פלוס מינוס עם נטיה למינוס. אני מקווה שהבהרתי את עצמי טוב ומקווה לקבל מכם המלצות. דרך אגב בעבר קניתי על פי המלצה ולפי אותם כללים את קברנה סוביניון מרלו של כרמל (פרייבט סלקשן) - אך לא התאהבתי ביין - הוא לא רע אך לא יותר מזה. לפחות מבחינתי אני יודע כי לא אקנה יין זה שוב. תודם לכולם

rustynail

New member
אני חושב שיש לי קלף מנצח!

יין פורט של סנדמן בערך 80 שח: יין מחוזק אדום מלא ועשיר 20% אלכוהול 2 כוסות והעולם שמח אהה כן מתקתק כמובן! צ'ירס!

GSteam

New member
תודה - אנסה

מקווה לקבל עוד סוגים כדי שיהיה מבחר. ובבקשה ציין את סוגו / שיוכו המשפחתי / זנו וכו'

GSteam

New member
נזכרתי עכשיו

אשמח אם תתנו לי מספר יינות שלפי דעתכם אוהב כדי להתנסות ולמצוא כיוון מדוייק באשר ליין טוב בשבילי אינני רוצה להתנסות בכול הסוגים שיש ולא רוצה להתאים יין שונה לכול ארוחה שונה בגדול אני ממש לא אוהב יין אך כמו שכבר כתבתי טעמתי בחיי יינות טובים שכן אהבתי רק שאנני יודע את סוגם או שמם וזה מה שאני מחפש - כיוון... כשאגיע לסופר אדע לאן ללכת ומה לחפש ולא לעמוד כמו אינפנטיל ליד היינות ובסוף לקנות את ההכי יקר כדי שאולי הוא יהיה טעים לי או להתקשר לאנשים שאינם מבינים ולקנות יין שלדעתם הוא טעים אך בסופו של דבר אגלה כי לי הוא רע, לא טעים וסתם ביזבזתי את זמני וכספי. בקיצור שם שאשנן או סוג שאכיר שוב תודה.

rustynail

New member
א. לא לקנות יין בסופר

לך לחנות אלכוהול! ב. אין מה להרחיב על הפורט אין סוג זנים וכדומה יש חברות שמייצרות ז"א פורט פשוט של סנדמן! יש דרגות יישון וכדומה אבל זה לא מתחלק לקברנה\מרלו וכו'! צ'ירס! נ.ב. כשאתה בחנות אלכוהול שאל את המוכר את השאלה הזאתי...

marsala

New member
מחזק את דברי ראסטי../images/Emo70.gif

קשה לקבוע כללי ברזל, להיות לקוח קבוע בחנות יין טובה זאת ההמלצה החמה ביותר שאוכל לתת לך ולכל חובב יינות נבוך ומבולבל באשר הוא/היא. הכנות שלך נדירה ומוערכת, לא הרבה אנשים אוהבים לחשוב את עצמם "אינפנטילים אל מול מדף היינות" ובאשר לקניית היין יקר ביותר בתקווה שהוא "יספק את הסחורה", אני יודע בדיק למה התכוון המשורר,.. פורט הוא יין מצויין אבל שתיית יותר משתי כוסות יכולה להיות מרשם לאסון לא לערב רומנטי ... ישנו יין נהדר של האחים פלאם שנקרא פלאם קלאסיקו שישים וחמש שח אצל חינאווי ביפו (ובעוד חנויות) מלא ,עשיר ומרקם קטיפתי ונהדר, שווה כל שקל! הענבים אגב ,קברנה שישים אחוז מרלו ארבעים . אה כמובן, ברוך הבא Mosh

siete

New member
נצל"ש

זה סתם נדמה לי או שהצירוף 60 קברנה, 40 מרלו ממש פופלרי? ואם כן, למה? (אני עדיין קונה את היינות שלי בסופר... ממלא הם סתם יינות שולחן לא משוכללים).

GSteam

New member
תודה... ושתי שאלות

א. אולי ישנו אתר בעברית שיסביר פחות או יותר על הטעמים או איפיונים של הקברנה ושל המרלו והסוגים האחרים ב. מבקש המלצה על חנות טובה באזור ת"א יפו שהמוכר מבין ביינות ושוב, תודה

Chewbacca

New member
לגבי האתר ולגבי חנויות

תנסה את האתר של ישראל פרקר פה לגבי חנויות, יש שלוש בת"א שאני יכול להמליץ עליהן ממקור ראשון. דרך היין שנמצאת בחשמונאים. וינו סיגר בעזריאלי וחינאווי שנמצאת אי שם ביפו. מרסלה - תיקון קטן, הבלנד של הקלאסיקו הוא 50 50 (לפחות ככה כתוב על הבקבוקים) גם של ה2001 וגם של ה2002 ואתה יודע כמה אני אוהב אותו...

GSteam

New member
או קיי אז אני ממשיך

לאחר דפדוף באינטרנט הבנתי כי כנראה היין שהכי מתאים לי הוא יין מעורב מרלו/קברנה סוביניון. שתי שאלות: 1. האם מישהוא יכול לתאר לי את הטעם של כול סוג? 2. מה דעתכם על היינות הבאים : * נחשון, איילון אדום, קברנה מרלו 2000 * הרי גליל, יראון 2000 * רקנאטי, ספיישל רזרב 2000 * כרמל מזרחי, קברנה סוביניון שיראז פרייבט קולקשן 2001 * סגל, בציר אדום 2000 באיזה יין מהרשימה הנ"ל יש הכי פחות מרירות והוא הכי פחות מייבש את הפה מה יש לכם לומר על היינות האלה - אני מאוד ישמח לקרוא את דעתם

Chewbacca

New member
מתוך הרשימה שהצעת

אז ככה: הרי גליל יראון 2000 הוא יין טוב מאוד במיוחד בהתחשב במחיר שלו 82ש"ח. רקנאטי ספיישל רזרב 2000 הוא קברנה סובניון ולא בלנד (יש בו מעל 85% קברנה) וחוץ מזה הוא עבר יישון ארוך יחסית בעץ ולכן יהיו לו הרבה טאנינים עדיין שיהפכו אותו למריר יחסית. כל השאר הרבה פחות טובים. יש שלושה / ארבעה יינות שאני יכול להמליץ עליהם. פלאם קלסיקו 2002, שנכתב עליו מקודם. יין של אלכסנדר שנקרא סנדרו, גם הוא 2002, בלנד של קברנה סוביניון ומרלו שניהם במחיר של 65 ש"ח. יין של יקב סוסון ים (שם מצחיק אבל היין סוף הדרך) שנקרא take 2 גם הוא בלנד, של קברנה מרלו ופטיט סירה. היין הרביעי הוא יין של דלתון מהסדרה הפשוטה יחסית, כנען אדום 2002 מרענן ולא מריר בכלל, בלנד של קברנה סוביניון מרלו וסירה.

siete

New member
דעתי חלוקה

ממש לא התלהבתי מTake Two של סוסון-ים. עוד יותר לא אהבתי את ה"יראון" של הרי גליל. הוא היה ממש גועלי. אבל אהבתי את אחד הלבנים שלהם (ואני בכלל לא מחסידי הלבנים). טעמתי כמה דברים של דלתון ורקאנטי, וכולם היו מצויינים - רק שאני לא זוכרת את שמם. ממש מועיל... Disclaimer: זו דעתי האישית, אני לא מבינה ביינות.

marsala

New member
סייטה, הדיסקליימר מציל אותך בקושי..

לא להבין ביין זה דבר אחד ולכתוב שיין מסויים הוא לדעתך "גועלי" זה דבר אחר .. אולי תסבירי מה בטעם שלו לא אהבת? שתית אותו במקום שמגיש אותו בכוס או בבית ? מעניין.. מוש

למעלה