בעיניין ההתמכרות,

שירז**

New member
בעיניין ההתמכרות,

קראתי את כל ההודעות אחד לאחד בפורום למרות שהתלבטתי לא מעט אם לענות לגרא על תגובתו כאן,,על העלבות , חוסר עיניין מקצועי, ובכן גרא זוהי תגובתי , קודם כל מצטערת להגיד לך שזה אתה שהתחלת לרדת לעניין האישי וולנסות לנתח את חברי הפורום הזה בין היתר אותי, אי מאג`ין , אני מאוד חולקת על דעותיך הלא מקצועיות לא מעט ניתקלת באנשי מקצוע כמך ביום יום , הויוכח כאן החל בצורה אקדמית רק חבל שירדת לעניין אישי, לא זכור לי שאי פעם כתבתי כאן את צורת ההשואה של ההתמכרות עצמה להתמכרות מסם?........ יש לא מעט התמכריות ולה בסיס פסיכולוגי למניעים להתמכרות,אם זה לסמים , גניבה או כל דבר קשה אחר שהוא לא התמכרות לאי נירנט, ההשואה שעשינו כאן הוא לאוכל עצמו התסמינים שלה די דומים לתסמינים של התמכרות , ולא חשבנו מעבר לזה, אגב לא יודעת אם אתה יודע אבל אחד המטופלים בקבוצת הטיפול שאני עוקבת אחריו עזב את המשפחה שלו , הילדים , וכמעט שפוטר ממקום עבודתו בגלל גלישת יתר באיטנרט,לא ירדו לזנות נכון , לא גנבו מחשב על מנת להתחבר אבל מה יותר גרוע מלעזוב את בני הבית?.........לאבד את הדבר הכי יקר שיש בין בני זוג? גרא אני די תוהה לגביך ואני שואלת את עצמי לאדם הזה יש שני פורומים כאן על מנת לעזור ולכוון אנשים , לענות לשאלותהם ואולי גם להפנות אותם ליעוץ מקצועי, או איבחון או סתם קורס כל שהוא, האם חשבת על זה מה יקרה אם יפנו אליך בשאלה מסוג כזה.? ``שלום גרא אנו הורים לילדה בגיל העשרה שמבלה שעות על גבי שעות באינינטרנט אינה מבדילה כבר בין חיי המציאות או הדימיון, אינה יוצאת מהבית דבר שנהגה לעשות יום יום כל שיחה איתה מסתיימת בכעס מיותר אנא עזור לנו..... מה תענה למשפחה הזו גרא?.....תגיד להם שאין דבר כזה התמכרות?.....אומנם יש סיבות מובנות להתמכרות אבל לא תמיד זה קיים לא תמיד צריך לעמוד מאחורי ההתמכרות איזו בעיה נפשית, התשובה די ברורה כי אתה עצמך לא מאמין להתמכרות וסביר להניח שלא תדע לכוון אותם לעניין עצמו,אולי אף אתה מסוגל להגיד שאין התמכרות, כל מנהל פורום מחובתו לדעתי להביא לכאן לינקים מאמרים שיכולים לכוון את בחברי הפורום הזה על מנת להבין טוב יותר מהוא התמכרות לאינטרט? אימאג`ין עושה את זה ולא רואה בזה כל פסול , אם אתה טוען שאין דבר כזה תהמכרות לאיננטרנט כל עוד לא תתן לי משהו מוכח מאמר מחקר שטוען אחרת הויכוח הוא לחינם ויכוח שהפכת אותו לעניין אישי ולא מקצועי וזה חבל מאוד, הפיסיכולוגית קימברלי יאנג היא אחת החלוצות הכי מקצועיות שהצלחתי להכיר במסגרת המחקר יש לה קבוצות טיפול משלה והיא עדיין עובדת במחקר הזה , מטפלת ומייעצת בארה``ב דבר שכאן בארץ בנתים לא ניראה לי שיקרה בצורה מקצועית בשל אטימות אותם אנשי מקצוע שלא מבינים את מהות ההתמכרות,אטימות הממסד שלא פעם ציינתי עליה, גרא אל לנו להעליב אף אחד לא כאן בפורום ולא בפורום אחר לגבי הטענה שהוא מכור להפיך אם אתה איש מקצוע יותר מכולם אתה צריך להבין את מהות הבעיה שאכן קיימת נושמת, ומציאותית, אני לא קורה אותך לדגל אבל מנסה באמת לכתוב אליך דברים בצורה פשוטה על מנת שתבין את בסיס הבעיה ויכוח שאתה התחלת ולא ידעת איך לצאת ממנה על מנת להוכיח בעולם דבר שאינו קיים זה מצריך מחקר הפוך על הפוך דבר שעדיין לא ראיתי בעולם שנעשה אלה יותר יותר מחקרים מוכיחים שאכן קיימת התמכרות לאינטרנט, מה שאני באמת מציעה אולי לעשות איזה יציאה להרצאה שרון בן דוד מעביר באוני חיפה אולי תעביר את הדיעה שלך שם בצורה מציאותית ותראה איזו תשובה תקבל שם, אבקש ממך לענות בצורה פשוטה ללא ניתוח מיותר , חושבת שסיימתי שבת שלום לכולם

e-magine

New member
שירז, אני מתייחס למה שאמרת,

לשאלת ההורים המודאגים, בכוונה לא רוצה להתייחס לאנשים אלא לסוגייה שהעלית. לדעתי סוגייה חשובה ביותר, סוגיית ההורים שלא יכולים להתמודדת אם אופן הגליה של הילדים. גם אני העליתי את זה פעמיים אך זה לא עורר עניין. אני בטוח שעוד נחזיר את זה לדיון.

למעלה