בעיית latency בהקלטה למחשב

noamgot

New member
בעיית latency בהקלטה למחשב

שלום לכולם
ניסית השבוע לחבר את הpod hd500 שלי למחשב לצורך הקלטה. החיבור נעשה דרך הUSB.
הבעיה היא שיש בעייה די רצינית של LATENCY (אין קשר בין הזמן בו אני פורט לזמן בו אני שומע. מדובר להערכתי על משהו כמו רבע שניה (שזה המוווווון).
אשמח לפתרונות....
תודה

MetalicBluz

New member
קצת פרטים

מפרט מחשב?
אתה עובד דרך תוכנה כמו קיובייס או משהו בסגנון, או דרך תוכנה יעודית של line 6? אם כן, האם המכשיר מוגדר שם ככרטיס קול שלך
אם לא, האם ניסית להוריד את ה buffer בתוכנה בה אתה משתמש

noamgot

New member
אז ככה

אני ניסיתי להקליט דרך AUDACITY, אבל עוד לפני זה, כשהגדרתי את התקני השמע וההקלטה בתור הדרייבר של הפוד, כבר בזמן נגינה "סתם" היתה בעיה של לייטנסי.
יש לליין 6 תוכנת הקלטה ייעודית? אם היא חינמית אשמח לשמוע...
ומה זה הBUFFER?
תודה

noamgot

New member
שכחתי מפרט מחשב

מעבד:
pentium dual-core e5700 3 GHz, 3 GHz

RAM:
2 GB

Windows 7 Ultimate

זה מה שידוע לי...

שפירא86

New member
עם יש לך ווינדוז 7 ו2GB ראם - אתה בבעיה.

על ראם כזה אתה יכול להריץ XP בכיף, אבל 7 ישתמש לך ברובו, ותקבל לייטנסי.

noamgot

New member
הבנתי...

לא מזמן לקחתי את המחשב שלי לטכנאי שהיה המום מזה שאני עדיין עם 2 GB (אגב, זה מה שהוא בעצמו התקין לי לפני שנתיים וחצי, אבל הטכנולוגיה רצה קצת יותר מהר מזה.... נו טוב...).
אז עכשיו גם שדרוג RAM נכנס לעסק?! לעזאזל....

MetalicBluz

New member
תשובות

אם כבר בזמן נגינה "סתם" היתה בעיה של לייטנסי כנראה זה לא קשור להגדרות של הכרטיס קול, לא ב Audacity ולא בתוכנה יעודית של line 6.
ולא התכוונתי תוכנת הקלטה ייחודית אלא תוכנה שאפשר לשלוט דרכה במולטי, כשמתחברים למחשב, וליצור פאצ'ים. כמו ה PodFarm לדוגמא.

העכבה (Latency), העיכוב הזה בסאונד, הוא תוצר של כמה Buffer size יש לך. יכולת העיבוד של המחשב בזמן אמת.
להקלטה בזמן אמת אתה תרצה שה Buffer size יהיה כמה שיותר קטן (בין 128 ועד 512). כך אמור לא להיות לך הדיליי הזה.
אם מדובר על רק לשמוע את הפרוייקט אחרי שיש כבר הוקלט, ויש הרבה ערוצים וכו' אז עדיף להעלות את ה Buffer size כך זה לא ייצור עומס על הזכרון Ram שלך במחשב.
וכמו שכתבו לך, 2 ג'יגה זה באמת מעט מידי. 4 זה מינימום ואולי בגלל זה יש לך את הבעיה. יכול להיות שאם תחליף ל-4 הבעיה תיפתר

רעיון

אולי תחפש הגדרה שרשום שם המילה "מוניטור" בהגדרות של הדרייבר של הפוד (בהנחה שהתקנת אותו כמובן). לא אמור להיות שום לייטנסי בפוד, כי אתה שומע את הפוד לפני שהוא עובד למחשב אם הגדרת מוניטור דרך הפוד. דבר נוסף, באמת הייתי ממליץ להוסיף RAM למחשב, ולא יזיק גם לשדרג את המעבד. חיבור USB עובר דרך המעבד, ומעבד חלש יוצר לייטנסי (שוב, זה לא רלוונטי לגבי הפוד, אבל כן לגבי הקלטות אחרות). 2GB זיכרון זה מעט מידי במיוחד אם אתה מריץ חלונות 7, שלוקח לך 1GB RAM לפני שהוא מתחיל בכלל. 4GB זה מינימום.

למעלה