בעיית תקשורת

בעיית תקשורת

יש לי בעיה בחיים, בעית השתלבות חברתית. הדבר במיוחד מציק לי במקומות עבודה, ששם אני חייבת לשמור על יחסי עבודה תקינים, ולהרגיש תמיד נערצת ואהודה. אם אני לא מקבלת את התחושה הזו, אני ישר רוצה לעזוב, לברוח... לעיתים אני מרגישה שאולי אני צריכה לעסוק בתחום שלא דורש עבודה בתוך משרד שעות ארוכות, בה לא צריך להיות ביחסים כל כך קרובים עם אותם אנשים. לצערי, עדיין לא "עליתי" על תחום כזה שמתאים לי. מה אתה מציע לי לעשות כדי להתמודד עם בעיה קשה זו. אחרי הכל עבודה זה ההשרדות בחיים. אולי אני קצת ילדותית בתחושות שלי?

גרא.

New member
shaxuca המקורית,יכול מאד להיות

שאת עובדת בתחום שכנראה מתאים לכישורים,ולהתמקצעות שלך, אבל לא לנטיות שלך..כפי שאת יודעת יש תחומי עבודה שונים,שאינם מחייבים התחככות אנושית. כמו עבודה מול מחשב, או מול לוח שרטוט, או מול הגה של מטוס, וכדומה..ויש מקצועות רבים בהם יש צוות עובדים בכמויות משתנות..בכל מקום בו יש מעורבות של אנשים רבים, נוצרות מערכות תקשורת בינאישיות על רקע מקצועי, וחברתי..ובמירקם הזה,נוצר תמיד מיצב חברתי מדורג, כלומר, יש כאלה שהם מאד פופולריים, כאלה שמקובלים על ידי חלק, כאלה שדחויים על ידי הרוב וכאלה שאיש לא מתייחס אליהם כלל..ואת שקשוקה,אם וכאשר אינך בראש המיצב החברתי (הסוציומטרי), אם אינך תמיד נערצת ואהובה..את מאד מתוסכלת, עד כדי רצון לנטוש את הכל ולברוח..יתכן שיש לך את כל האליבי לרצות להיות כזו.. יתכן שנסיון העבר,מלמד שאת אכן כזו..יתכן,ובעצם,למה לא. אבל מסתבר שיש מקומות עבודה, שלא מתנהגים לפי המודל הזה שלך.ואז את עושה "פוס"..לא משחקת יותר את המשחק הזה, ורוצה לברוח...זה באמת נשמע קצת ילדותי לנערה בת 30..ואם נחזור לפתיח של דברי..יתכן שמתאים לך תחום אחר..יכול להיות ששווה לך לבדוק את זה בצורה מקצועית..כלומר להקדיש יום מחייך, וכמה מאות שקלים לאבחון בן יממה אחת את הכישורים, הכשרים והנטיות המקצועיות שלך..יש כמה מכונים טובים מאד ידועים העוסקים בכך..יכול להיות שאבחון כזה ישנה את חייך..לא שווה לך לבדוק?

נכון שסמנטיקה מדהימה?

בואי נבהיר רק.. בקשר לכמה דברים סמנטים בניסוח שלך.. שעושים את הכל לכל כך דרמטי. הבעיה שלך היא.. לא "בעיה קשה", תתייחסי לזה כאל אתגר ונסי לראות איזה שיעור היקום טומן בחובו בעבורך.. נראה לי גישה הרבה יותר אפקטיבית אם באמת בא לך לעשות שינוי. ועוד דבר.. את לא "חייבת לשמור על יחסי עבודה תקינים", המציאות היא שיחסים הם לא תמיד תקינים (לפחות לפי השיפוט האנושי), וזה חלק מהעניין, והדברים דינמיים נעים זורמים משתנים, וזה ממש בסדר. זה לא חייב להיות תקין ומתקתק כל הזמן.. לא סביר שזה יהיה. (אגב אולי אם תנסי משהו אחר לשם שינוי.. למשל להישאר, ותתני לדברים צ'אנס להתפתח בקצב שלהם אולי תגלי פתאום שהיחסים ניהיים נפלאים) ודבר אחרון.. הייתי מציע לך, שאולי הגיע הזמן בעבורך להתחיל לטפל ב "אני צריכה להרגיש נערצת ואהודה", כי זאת דרך שלך עם עצמך.. לדון את עצמך להיות בובה על חוטים ללא רצון חופשי, אשר הערך הבטחון ההרגשה הכיף והכל תלוי באנשים אחרים.. באיך שהם מזיזים את החוטים שלך, ובמילה שלהם. ככה את רוצה את החיים שלך?

למעלה