בעיית תזונה

RT6900

New member
בעיית תזונה

בני בן ה 4 שוקל 14 קג, גובהו נמוך מהממוצע,ניסיתי את כל שביכולתי עמ לעורר את תאבונו,אך לשווא.בדיקות דם תקינות,פשוט ממש "סובל" כשמגיע זמן לאכול. מה עליי לעשות? למי ניתן לפנות? אלו שיטות יש לעזרה מסוג זה?

מה הוא אוכל במשך היום?

תנסי במשך כמה ימים לנהל רישום של כל ביס ושלוק שהוא מכניס לפה
יכול להיות שתגלי שהוא אוכל יותר ממה שנראה לך ויש לו חילוף חומרים טוב
מה אומר הרופא?
איך הכוח והפעילות שלו במשך היום?
מה הוא כן אוהב לאכול?

RT6900

New member
בעיית תזונה

ראשית תודה על התענינותך במצוקתי.
הרופאה אומרת שלא לדאוג בדיקות דם תקינות,מקבל תוספת ברזל,
במשך היום משתולל מתרוצץ...כמו כולם ברוך השם,אוהב לאכול?!-כלום!
כל דבר זה מצריך מעיין מניפולציות מצידי ע"מ שיאכל...את הממרח לגן הוא בוחר לבד ולמרות זה לא מסיים אפילו חצי כריך,את הפרי לעתים אוכל את הקינוח(חלבה או חטיף בריות בד"כ אוכל,עד שעה 2 בצהורן שגם שם מדווחים שלא אכל דבר....
ה
ניסיתי שיטה ש"אם לא תאכל אז לא נשחק ב... לא נלך ל...וכו אך לשוא
ניסיתי שיאכל רק מה שהוא רוצה ,אך מבחינתו הוא יכול לאכול ממתק או שוקולד וזה מספיק לו...
אני יצירתיתך איתו באוכל מכינה לו כריכים בצורת...כל מיניי אביזרים נלווים כמו מפית ממותגת...מזלג חמוד לפרות...מדבקה על הכריך וכו אך גם זה לשווא

גילור

New member
אני חושבת שפשוט נכון להפסיק לאכול כזה טקס

סביב האוכל. לא פרסים. לא איומים. לא מדבקות. לא מזלגות חמודים. לא שום דבר. אם הבדיקות תקינות, אל תעשו מהאוכל כזה אישיו. ילד רעב - אוכל. יש ילדים שלא אוהבים לאכול. זה מה יש. גם אצלי

אם את עדיין לא רגועה, את יכולה לפנות למרפאת אכילה בכל אחד מבתי החולים הגדולים ולהתייעץ עם צוות רב מערכתי.

בעיית תזונה

הי לך.
נשמע שהתזונה של בנך מטרידה אותך ואת משקיעה בה רבות.
היצירתיות וההשקעה הזו ראויים להערכה - אלא שישנם דברים שהם בשליטתנו וישנם דברים שאינם בשליטתנו: מידת הרעב והשובע של ילדינו אינה בשליטתנו. אינני מכירה דרך נעימה ומכבדת על מנת להאכיל מישהו שמסרב לאכול.
בתוך כך, בגלל משקלו הנמוך וחוסר הברזל אני מציעה לברר אם ישנה רגישות למוצרי חלב ו/או לגלוטן.
היה וממצאי הבדיקות תקינים - הייתי מנצלת את הזמן והאנרגיה שאת משקיעה בכריכים / סנקציות / צ'ופרים וכ"ו בפעילות כיפית ויצירתית עם בנך ומשחררת לחלוטין את עצמך מהאחריות לרעב שלו.
למען הסר ספק: המשיכי להזמין אותו לארוחות עם יתר בני הבית, הגישי לו מנה קטנה מאד בצלחת והניחי לו שיחליט בכוחות עצמו אם וכמה לאכול. נסי לשוחח על חוויות ונושאים שונים - אך לא על נושא האוכל.
לקראת סיום הארוחה צייני - "כדאי למי שעדיין רעב לסיים כי תיכף נפנה את השולחן..". ואכן - סיימו את הארוחה, פנו את האוכל בין אם אכל ובין אם לא אכל. המשיכו לפעילות הבאה והימנעי מלהציע תחליפים או פיצוי למי שרעב ורוצה ממתק או שוקולד. פשוט העלימי את האופציה הזו על מנת שבנך יגיע רעב לארוחה הבאה. אם בנך יאמר שהוא רעב צייני את מועד הארוחה הבאה מבלי לנזוף בו על כך שלא אכל או להרעיף עליו תחושה שהוא מסכן / סובל..
בארוחה הבאה - התכונני לאפשרות שיאכל ולאפשרות שלא יאכל. בהחלט יתכן שהוא ירצה לבדוק כיצד תגיבי במידה ולא יאכל. מן הסתם הוא ירגיש בשינוי (אפשר גם לידע אותו מראש על שינוי הגישה שלך לנושא האוכל) - והוא ירצה לבדוק עד כמה את אכן עקבית והחלטית. גם הפעם אל תשדלי אותו לאכול והמשיכי בשיחה על נושאים אחרים. לקראת סיום שוב צייני שעוד מעט מפנים את השולחן ותציעי למי שעדיין רעב לסיים.
הניסיון מלמד שאחרי 3 - 2 ימים כאלה בהם ההורה משחרר ויוצא מהמשחק אזי מרבית הילדים כבר מבינים שמוטב לאכול בזמן הארוחה והאוכל מפסיק לשמש נושא למיקוח בינם לבין ההורים.
בהצלחה
כרמית אלון

RT6900

New member
בעיית תזונה

כרמית שלום.
תודה על תגובתך המקצועית,אני ממש מזדהה עם מה שאת אומרת ,מסבירה ומציעה.
אני ממש מבינה את הכל אך פשוט זה קשה לראות לנגד עינייך את ילדך,רזה ......אבל אני באמת אקח את המלצותייך לתשומת ליבי ואשתדל לשנות גישה,כי באמת זה מוציא ממני המון אנרגיות......
תודה רבה.

קשה לראות ילד רזה

שוב הי ומתנצלת שרק כעת אני מגיבה..
גילוי נאות: כאמא - חוויתי את הקושי שאת מתארת וזה אכן לא קל. עם זאת - העובדה היא שכשאנחנו לוחצים הם לא משמינים והתזונה שלהם לא ממש משתפרת.. גרוע מכך: לא רק שאין שיפור בתזונה: במקרים רבים נוצרת גם אווירה של מתח שמחבלת ביחסים ובתקשורת.
אז מה המסקנה? המסקנה היא שמכיוון שהדרך הזו לא עובדת צריך לחפש דרך אחרת. לשמחתנו - יש דרך אחרת שעובדת. דורשת אכן מאמץ, איפוק, עקביות והחלטיות שלנו + יכולת לשחרר, לאפשר לילדים שלנו בחירה עצמאית ולכבד את חופש הבחירה שלהם.
מה יקרה אם תנסי? מה כבר יכול לקרות לדעתך?
בהצלחה ושבת שלום,
כרמית אלון

kriz

New member
אחיין שלי בן 4.5

ושוקל פחות מ-13 ק"ג.
הרופאה שלו לא מתרגשת מהעניין גם כי כל האחים שלו רזים וגם כי כל הבדיקות שלו בסדר

מה הוא אוכל במהלך היום?
מה הרופא/ה אמר/ה?
מה זאת אומרת "סובל" כשמגיע האוכל? במה זה מתבטא?

bhs

New member
אני מציעה לך לפנות לדיאטנית באחד מבתי החולים

קחי טופס 17 ושהרופאה תשלח אותך למרפאה למעקב גדילה. יש צוות של דיאטנית, אנדוקרינולוג, גסטרו, פסיכולוג ועוד. (תלהשומר וכיוצ"ב), תוכלי לפנות לדיאטניות מומחיות בבעיות גדילה אצל ילדים באופן פרטי ולהמשיך משם.
יש תוספי תזונה שכדאי לנסות, חלקם במרקם של שוקו מוכן וחלקם אבקות שמערבבים עם האוכל,
אני מכירה את העניין מקרוב מדי, יתכן שלא יהיה מנוס ובגיל מאוחר יותר יאלץ לקבל הורמון גדילה.
באיזה אחוזון הוא נולד?
את חייבת הדרכה הורית צמודה כדי לאתר את הבעייה להתמודד איתה ולהצליח

למעלה