בעיית שינה

בעיית שינה

התאומים בני שנה ו 3. עד לפני כחודש היו נרדמים עצמאית במיטה עם מוצץ.לאחרונה הכל השתבש לא מוכנים להיכנס למיטה וללכת לישון וצורחים בהיסטריה.בסוף אני נכנעת ומרדימה אותם בעגלה תוך כדי נדנוד.מה ניתן לעשות כדי להחזיר את המצב לקדמותו? אני מרגישה כאילו הם רוצים לשחק ולא עושים בגלל שהם לא עייפים

כן, מכירה את זה...

יש שלבים שפתאום יש להם ריגרסיה.
זה נראה שלב שבו הם נקשרים אלייך יותר וקשה להם "להפרד" ממך בלילה.
אני לא הייתי הולכת אחורה אלא מנסה לחשוב איך לפתור את זה בצורה נכונה.
יש פה את שלישה שש עם הפינה להורים העייפים. תפני אליה היא אלופה!
שיהיה לילה שקט ובהצלחה

לליבלה1

New member
גם אני מכירה את זה

לא מורידה בשום אופן מהמיטה אבל נשארת בחדר כשהוא חשוך מלטפת בגב אחרי זה מורידה יד וממשיכה לשבת בחדר על הרצפה צמוד למיטות שלהם בלי להסתכל ובלי לדבר בכלל הם מרגישים שאני שם וכשאני מרגישה שהם נרדמו כבר אני לאט לאט יוצאת מהחדר.

לפעמים הם פשוט צריכים חיבוק אולי מישהו בגן הציק להם / עבר עליהם יום לא טוב/ סתם מצברוח וזה לא לעשות דווקא להורים כי גם אוהבים שגרה ולהרדם מיד כנראה שמשהו מעיק עליהם אז אני זורמת איתם ולא נלחמת ומתעקשת וזה יכול להימשך מספר ימים וזה עובר כמו שזה בא.

ככה זה אצלנו לפחות תנסי אולי זה יעזור. בהצלחה

שלישה6

New member
חרדת נטישה

שלום פוצקי ופיצקית,

נשמע שאתם עוברי את משבר גיל שנה מעט באיחור. בגיל שנה יש חרדת נטישה, ומשבר השינה סביב גיל שנה ניזון ממנו. זה הזמן בו הילדים מסרבים להיפרד, הם יעשו הכל רק כדי שלא תצאי מהחדר- כולל ישחקו בזמן שהם עייפים. העובדה שהם כן נרדמים בעגלה מעידה שהם עייפים, כך שאין לי ספק ששעת ההשכבה שהייתה נהוגה אצלכם עד כה- נכונה גם עכשיו.

לגבי מה אפשר לעשות לגבי חרדת הנטישה בהקשר לשינה- חשוב מאוד מאוד לשחק עם הילדים במיטה שלהם למשך דקה שתיים- לא יותר. מדובר במשחק של קוקו, הצחקה ודגדוג- וחשוב שיעשה בזמן שהם לא עייפים או רעבים. כיוון שבגיל שנה ילדים בדרך כלל במסגרת, אני ממליצה להחזיר הביתה ולעשות משחק אחרי ארוחת ארבע ולפני שמתקלחים. ואפשר ורצוי להוסיף עוד משחק קצר במיטה בבוקר, לפני שיוצאים מהמיטה- כחלק מטקס הבוקר.

מטרת המשחק בזמן שה במיטה היא ללמד אותם שהמיטה היא לא רק מקום שבו אבא ואמא עוזבים אותם, אלא מקום נעים שבו אפשר גם לשחק אתכם.

אני ממליצה כן להחזיר להרדים במיטות, כפי שכתבו קודמותיי- אם צריך, להיות איתם בחדר לתקופה הקרובה, לשבת על כסא במרחק מהם, ובהדרגה לאחר שיעבור זעם להתחיל להוציא את הכסא מהחדר.

בהצלחה, דורית.
0526-204221

למעלה