בעיית ריכוז חמורה

bidori

New member
בעיית ריכוז חמורה

הנני סטודנט להנדסה והנני סובל מבעיית ריכוז. זה מתבטא גם בשעת הלימוד השוטף בכיתה, וגם בשעת ההתכוננות לבחינות, אך הכי גרוע זה בבחינה עצמה, כך שמתוך שלוש שעות של בחינה אני שומר על ריכוז במשך 7 דקות או משו כזה, וכמובן התוצאות באות בציונים. שאלתי היא האם יש טיפול, או תרופה או כל דבר שיכול לעזור לי בבעיה זו. האם השימוש בריטלין יכול לעזור, ואם כן איך ומה ההשפעות, ואיך ניתן להשיג את זה. עוד דבר, לא מכבר אובחן אצלי דיכאון, לא חמור וקיבלתי פרוזאק במשך מספר חודשים, אך לא הרגשתי שינוי כלשהו ולכן הפסקתי על דעת עצמי, וכאמור איני חש בכל החמרה או שיפור. בתודה מראש עידו

דליה .ד

New member
שלום עידו וברוך הבא!

אני מקווה שתוכל למצוא אצלינו את העצה הנכונה. לפי דעתי עליך לפנות לאבחון מסודר שם יאבחנו האם קשייך קשורים אכן בהפרעות קשב וריכוז או בליקויי למידה כלשהו. המקום הנכון הוא ניצ"ן או לפנות לקופת חולים (אולי אפרת תוסיף עוד מקומות). בנוגע לפרוזאק: ידוע שיש ילדים שמקבלים פרוזאק לטיפול ב adhd . הפרוזאק היא למעשה תרופה אנטידכאונית שהשפעתה מתחילה ממספר ימים לאחר הנטילה עד מספר שבועות. לא תמיד זה עוזר לadhd כי ההשפעה אינה כמו של תרופות מעוררות (כגון ריטאלין) והשיפור העיקרי הוא במצב הרוח ואילו בהיפראקטיביות יש שיפור קל בלבד עד בינוני. איני יודעת מה המינון שקיבלת ויכול להיות שלא היתה התאמה במינון. חבל שהפסקת על דעת עצמך מכיוון שבכל הפסקת תרופה יש להיוועץ ברופא כי במיוחד בתרופות כאלה יש בעייתיות כאשר מפסיקים בבת אחת וצריך להפסיק באופן מבוקר והדרגתי. מי רשם לך פרוזאק? האם פסיכיאטר? אני ממליצה שלאחר האבחון, אם יצביע על הפרעות קשב וריכוז, תפנה לנוירולוג. באם לא, עליך לשוב לפסיכיאטר. בכל מקרה ברור לי לחלוטין שאינך מרוצה מהמצב וכדאי שתפנה בהקדם לעזרה כדי להצליח בלימודים ובחיים. בהצלחה!

דליה די מיצתה את העניין

רק הרשה לי להוסיף כי יש אפשרות גם להישלח לאבחון דרך המוסד בו אתה לומד, ידוע לי כי באוניברסיטתת"א למשל ניתן לפנות ליחידה ספיציפית לפסיכולוגיה המבצעת את האבחון גם על פי בקשת הסטודנט וגם על פי בקשת דיקאן הפקולטה. אפרת

למעלה