בעיית רטיבות

רותה22

New member
בעיית רטיבות

אני יודעת שכבר דנו בנושא הלכות אבל אני משתמשת ביאכט ורנישט לפחות 3 שכבות למה שלא חשוף למים. יש לי עבודות שנמצאות במרפסת מקורה ולא מגיע אליהן גשם אך להפתעתי העבודות התרככו למגע אחרי ימי הגשם. הצילו!!!!!! אני כבר די נואשת!!!!!

רותה22 ../images/Emo140.gif

האמת היא שהמצב אותו את מתארת הוא די בלתי מתקבל על הדעת !!! האם את בטוחה שהעבודה הייתה יבשה לחלוטין, לחלוטין, לחלוטין לפני שצבעת אותה, או ש"זייפת" קצת ובשל הרצון לצבוע לא חיכית עד ייבוש מלא??? זו האופציה היחידה שאני מצליחה לחשוב עליה לפי התיאור שלך היות ואם העיסה הייתה יבשה לחלוטין, נצבעה והוברשה בלאכה ובמיוחד אם לא באה במגע עם מיים, אין כל סיבה להתרככות החומר.

רותה22

New member
הלכה לא בספריי והעבודה התיבשה

בודאות. זה חוזר גם בעבודות האחרות שלי שחידשתי להן את שכבת הלכה.

רחל248

New member
מספיק סדק קטן בלכה וזה יכול לקרות

לכן בחורף עדיף שהעבודות יהיו במקום מקורה, זאת דעתי.

רותה

יכול להיות מצב שבגלל לחות מאוד גבוהה גם אם מים לא נוגעים ישירות בעבודה היא עדיין תתרטב קצת. כדי שעבודה תהיה בחוץ שכבה אחת של יאכט ורנישט לא מספיקה. בכל מקרה עיסת נייר לא מיועדת לחוץ - יש חומרים אחרים שמתאימים לחוץ (קרמיקה, פסיפס וכד') כדאי להשאיר את העיסה בתוך הבית...

אני מסכימה לחלוטין עם עידית העבודה

עם עיסת נייר כל כך מורכבת, מושקעת בה המון עבודה מצער לשמוע שהעבודה נהרסת , לכן אני שוללת עבודה עם עיסת נייר מחוץ לבית.

זה גם מה שאני אומרת למלמידים שלי

זה גם מה שאני אומרת למלמידים שלי לעיסת נייר......... אפשרי אבל עדיף לא להסתכן, מספיק סדק קטן/רטיבות/לחות ועבודה שהשקעו בה מאמצים תהרס. בחוץ....אפשר בהרבה חומרים אחרים

colargolet

New member
לגבי עבודות עיסת נייר שמיועדות לחצר

נדמה לי שקראתי פעם שאפשר לצפות את העבודה בסילר (חומר איטום שלא מאפשר חלחול של מים פנימה). רק אח"כ אפשר לצפות בלכה. גם אם זה יאכט וארניש, אמורים לחזור ולצפות את העבודה מדי שנה, כי גם הלכה לא מספקת הגנה מספיקה לאורך שנים. יש כאן מומחים לעניין?

בגדול לכה מחדשים אותה כל שנה...

ובהחלט כאשר העבודה נתונה לפגעי מזג האוויר, כגון חוץ וכיוב'.

רותה22

New member
אני עקשנית ולכן אמרח עוד לכה

על אחת העבודות ונראה מה יקרה. כל זה אחרי מספר ימי שמש שאהיה בטוחה שלא נותרה רטיבות בפנים.

למעלה