בעיית קשב וריכוז?

kellogg

New member
בעיית קשב וריכוז?

שלום רב, אני חושב שיש לי הפרעת ריכוז. (ממש לא היפראקטיביות...) הייתי תלמיד ממש טוב בתיכון (100 בכל הריאלים), (ביסודי פחות כי נורא שיעממו אותי הלימודים). תמיד היה לי קשה לקרוא הרבה...אני לא זוכר מה קראתי כמה עמודים לפני.. תמיד היה קשה לי לנהל שיחות..אני לא זוכר דברים מתחילת השיחה... ממש קשה לי לנהל שיחות ארוכות! לא מסוגל ללמוד ברעש (ולכן גם לא ליד אנשים אחרים). מבולגן מאד. נהיה מתוסכל מאד מהר מעבודה בלחץ של זמן/תקלות. אני תמיד שוכח איפה אני מחנה את האוטו כשאני טיפה עייף אני בכלל לא מצליח לחשוב על כלום ומקבל מצבי רוח. לא מצליח להתרכז בהרצאות באוניברסיטה...ממש מאבד ריכוז. עד היום זה לא הפריע לי כל כך ולא חשבו אף פעם שיש משהו לא בסדר איתי כי היה לי ממש טוב במבחנים. עכשיו הגיעה האוניברסיטה וזה דורש שעות של ריכוז בהרצאות... מה לעשות???? שבוע הבא אני הולך לעשות מבחן TOVA. אם ייצא שבאמת יש לי בעיה מה עלי לעשות? האם כדאי לקחת כדורים לכזה דבר או שזו סתם הרעלה של הגוף?? תודה רבה אלון

TikvaBonneh

New member
לא סתם רעל

זה לא סתם. גם אני כמוך קיבלתי מאיות במקצועות הראליים בתיכון ולא הצלחתי בהסטוריה, תנ"ך וכדומה. באוניברסיטה למדתי מתמטיקה ומדעי המחשב וסיימתי בממוצע 76 בלבד. זה לא מספיק כדי להתקבל לתואר שני במדעי המחשב ובכל מקום עבודה רציני רוצים לראות את גליון הציונים והיה לי קשה למצוא עבודה, אז זה ממש חבל. היום שאני מאובחנת אז אני מצטערת על זה שלא לקחתי ריטאלין אז. ואני ממש לא מאלה שלוקחים תרופות. אפילו אקמול אני לוקחת רק אם יש לי יותר מ-39 מעלות חום. אבל יש דברים בחיים שהם משמעותיים וחבל לפספס אותם, והלימודים באוניברסיטה זה אחד מהם.

kellogg

New member
אני לומד מדעי המחשב ../images/Emo13.gif

אין תופעות לוואי לזה? התמכרות וכו'?

TikvaBonneh

New member
התמכרות

הבן שלי לוקח ריטאלין כבר שנה. ביום שהוא לא לוקח ריטאלין אז הוא מאוד לא מרוכז, אבל אין לו "תופעות גמילה". ריטאלין ידוע כחומר שאינו יוצר התמכרות ואינו נשאר בגוף. וכן, יש תופעות לואי, בעיקר של ירידה בתאבון, אז צריך לאכול טוב לפני שלוקחים את התרופה ואחרי שההשפעה פגה. הבן שלי לוקח ריטאלין LA שבו תופעות הלואי הן מזעריות. אתה יכול *לנסות* לכמה זמן את הריטאלין ולראות מה זה עושה לך. ואתה גם יכול בהחלט לעשות הפסקות בסופי שבוע ובחופשים. ושוב, כדי שתבין מאיזה מקום אני באה ,כשלילדים שלי היו דלקות אוזניים אז לא נתתי להם אנטיביוטיקה, וילדתי לידות טבעיות והכל. אבל בכל זאת הגעתי למסקנה שצריך לתת לבן שלי ריטאלין.

kellogg

New member
תרופות

כמה עולה הריטלין? וכמה עולות שאר התרופות? קונסרטה וכו'? תודה על הייעוץ! :) הקטע זה שעד השנה האחרונה הייתי בטוח שזו סתם מסטוליות משפחתית כזאת אצלנו...החוסר ריכוז הזה...אבל בזמן האחרון הכל מתחבר לי בראש.. זה שאמרו שאני מאד חכם בצבא אבל מאד איטי...זה שאמרו שאי אפשר לדבר איתי כשאני עושה משהו... הכל מתחבר

kellogg

New member
ביופידבק?

מה עם ביופידבק וכאלה??? ומה עם התוכנת מחשב הזו שמפרסמים בכל מקום? יש לתוכנה הזו כל מיני אתרי אינטרנט בעולם ברמה נמוכה מאד שנראים כאילו זו תרמית עצבנית...גם המחיר עבור רשיון לשנה בלבד (או משהו כזה) נשמע לי תמוה מאד

zivadina

New member
טיפולים בעזרת תוכנות מחשב

ישנם טיפולים שונים. אתה מוזמן לקרוא בקישור המצורף. אני חייבת להדגיש שני דברים: 1. התוכנות מחייבות תרגול רב 2. התוכנות הביתיות מבוססות על נוירופידבק, אבל לא ראיתי מחקרים עליהן. לעומת זאת, על נוירופידבק בהשגחת מטפל ועל גישת ADHD Solutions כן פורסמו מחקרים.

TikvaBonneh

New member
מחירי תרופות

תכניס בחלון החיפוש שמופיע למעלה "מחירי תרופות" ותקבל 90 הודעות בנושא. בכל אופן אתה צריך קודם לעשות איבחון, לעשות בדיקות אצל רופא המשפחה ולקבל מרשם. ולגבי המשפחה שלך, ADHD זה תורשתי.

kellogg

New member
סימפטומים דומים למישהו?

מעניין אותי לדעת למי פה יש סימפטומים דומים למה שתיארתי... (ללא היפראקטיביות) ומה אתם עושים עם זה.. תודה

BoNoAyChI

New member
../images/Emo60.gifאני...../images/Emo3.gif../images/Emo60.gif

גם אני מאה בריאלים... גם אני השתעממתי ביסודי... גם אני לא מסתדרת עם טקסטים ארוכים (אלא אם כן הם ממש מעניינים אותי... מת', פיזיקה וסתם שטויות בסביבה הזו...) אני עוד לא באוני', אבל בבצפר אנילא מסוגלת להקשיב אף פעם, וכל התעודות שלי זה עם הערות קבועות... "מרבה לפטפט בשיעורים", "לא ממצה את הפוטנציאל עקב חוסר השקעה", "מרבה להעדר משיעורים", "מרבה לאחר", "לא מכינה את שיעורי הבית באופן קבוע" וכו'... החדר שלי נראה כמו מיזבלה קטנה... דפים בכל מקום שאפשר לחשוב עליו חוץ מהקלסרים והמחברות ששם הם אמורים להיות... קיצר, מאוד הזדהתי עם מה שכתבת...
יום נחמד לכולם
BoNoAyChI

פרחיה2

New member
אני ADD היפו אקטיבית אבל לא כל כך

דומה לך- הציונים במקצועות הראלים שלי - היו בין שלושים לחמישים ... ודוקא בהסטוריה תנך לשון ואנגלית- אני טובה יותר. המשפט הקבוע של המורים שלי היה- "את יכולה יותר..." מאחרת תמיד, שקועה בעולמי , ומתקשה מאאאוד לבצע משימות בזמן ובכלל... גם משימות שאני אוהבת ממש- אני דוחה. על הקיר בחדר השינה שלי בנערותי, היה אריח חרסינה שעליו היה כתוב משפט שמאוד מאפין את הADD שלי, וגם את זה של בני- "נולדתי עייף ואני חי כדי לנוח.."

kellogg

New member
עשיתי היום TOVA

קיבלתי בטובה 4.58 והבודק אמר לי שזה רחוק מאד מאד מהפרעת קשב וריכוז... אבל הבחינה נערכה בחדר שקט בו לא מפריעים לי ואני על מחשב (אני תמיד מרוכז במחשב)... ואני באמת מרגיש שיש לי בעיית ריכוז.... מה דעתכם?

למעלה