בעיית קשב וריכוז

אתי זקן

New member
בעיית קשב וריכוז

בני אובחל בבעית קשב וריכוז מקבל רטלין ס שאלתי בבית הספר כמה שעות תגבור במתיה מגיעות לו?

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

הוא צריך לקבל שעות על פי מה שהומלץ באבחון, אין כאן סטנדרט, כל ילד מה שהוא צריך. אבל....מכיוון שיש רק מעט שעות, צריך להתפלל טוב טוב שיצליח ויקבל לפחות שעה אחת.

michal shahar

New member
האם ילדים מחוננים לא מקבלים מתיה?

במכון להתפתחות הילד הכינו לבית הספר את סיכום האיבחון של היקרה כדי שהיא תקבל עזרה בבית הספר. הפסיכולוגית מהמכון טענה שליקרה לא מגיע מתיה כי היא אומנם ADHD אך מוגדרת מחוננת. לטענתה מקסימום אני יכולה לקבל תרפיה באומנות. האם אני יכולה להתעקש לקבל גם מתיה?(אני לא בטוחה שאני כותבת את זה נכון - מתיא?) במה מתיה עוזרת? מיכל

רותי הכ

New member
מתי"א זה הוראה מתקנת בעיקר בקריאה

אני לא יודעת אם למחוננים מגיע או לא. בבית ספרנו רק תלמידים שמתקשים בקריאה קיבלו מתי"א. למה את חושבת שבתך צריכה?

דליה.ד

New member
אין קשר למחוננות!

בני, אף הוא מחונן, קיבל הוראה מתקנת וריפוי בעיסוק במשך 5 חודשים עד שהגיע לרמת הכיתה. מאז אין צורך יותר בסיוע לימודי. פני ליועצת בית הספר.

michal shahar

New member
תודה לכולכן על הענות../images/Emo20.gif

היקרה קוראת כבר מגיל 5 אך יש לה בעיות בקריאה רציפה. היא מתבלבלת בין ח ל-ר, מאבדת מקום לעיתים קרובות וטועה בקריאת הניקוד. מדהים הוא שיש לה זכרון שמיעתי מעולה אך קשה לה לזכור צלילים של קריאה. כדי להתגבר על-כך קישרתי לה את הצלילים עם מילים (למשל צליל של או, בו,גו-קשה לה לזכור אז הצעתי לה לקשר את הצליל עם המילה אושר, או-אושר). האם זאת בעיה שמצריכה מתי"א? אני מקפידה לשבת איתה כל יום כדי שהיא תתרגל את הקריאה. חמישה עד עשרה משפטים כל יום לא יותר מזה ויש שיפור אבל ליכולות שלה ההתקדמות היא איטית. יום נעים לכולם, מיכל

למעלה