עילית,תרשי לי להגיב לתגובה שלך..
לתגובה שלי לרויטל..מותר לך כמובן לבטא את דעותייך,שאת עושה בדרך כלל בחן רב,בצורה מקסימה ומאד אמפטית..הבעייה כאן שאת כפי שאמרת,לא מכירה את הנושא הספציפי הזה,והערותייך לטעמי,עלולת להרתיע את האם להשתמש בעצתי. קל יותר כנראה להגיד מה לא,אבל לא כל כך קל לומר מה כן.בתגובתי לאם,לא הצעתי לנעול את הילד בשירותים,ואם הבנת כך,צר לי.אלא לבקש ממנו להשתדל עוד ועוד לעשות קקי,ואם אינו יכול,או אז להשתמש בנר הגליצרין..לידיעתך בכל המקרים בהם המלצתי להורים להתמודד כך עם התופעה,לעיתים תוך יומיים הבעייה נפתרה לעיתים מעט יותר.אבל תמיד,ואני מדבר על עשרות מקרים,שרק השיטה הזו הביאה לשינוי.אחרי הכל,אי אפשר להושיב ילד בן 4 על ספת הפסיכיאטר,והדרך היעילה כמעט תמיד היא להשתמש בטכניקה ביהביוריסטית.לכן רויטל,אם את קוראת את דברי..אני שוב חוזר וממליץ לנסות את הגישה הזו. עילית,בהמשך דברייך,ציינת כי לילד יש פוביה מהקקי..צר לי.זה פשוט לא נכון,עובדתית,תיאורתית,ומחקרית..לעצירות המלאכותית שלו,יכולות להיות סבות,מעבר לפיזיולוגיות,או על רקע של אכילה לא מבוקרת.ואחת הסבות המקובלות,היא נסיון של הילד לשלוט בהוריו,אם וכאשר הוא מרגיש שהעצירות שלו ,נותנת לו נקודות רבות של שליטה..וככל שההורים מגלים דאגה ואכפתיות ומנסים יותר ויותר לפייס אותו עלמנת שיעשה סוף סוף את הקקי,הוא מתחזק, גם אם הוא מזה סובל..ההפנייה לשירותים בזמן קבוע,באה כדי לכוון את השעון הביולוגי של הגוף ליציאת קקי בזמן קבוע.הישיבה בשירותים,באה ליצור התנייה בין הקקי לשירותים,ונר הגליצרין,בא להקל עליו,ולמעשה לנטרל את השימוש בעצירות כנשק..כי יש להורים "נשק" נגדי.אף פעם לא המלצתי להורים להשתמש בכוח,לכעוס,לצעוק,או לנעול בחדר שירותים או אחר,אלא להשתמש בטון דיבור מתאים,אם צריך גם אסרטיבי,להפגין תמיכה,חום ואמפטיה. ולבסוף,כדאי שתציצי בהודעת המנהל..אני ממש ממש פסיכולוג של ילדים ,כפי שאומרת ורדה רזיאל,כלומר,פסיכולוג חינוכי מומחה בכיר,ופסיכולוג התפתחותי.