בעיית קידוד tcm

look1234

New member
בעיית קידוד tcm

באחרונה נתקלתי בבעיה בשמירת אודיו של קבצים שקידוד הקול שלהם בוצע על-ידי קבוצת tcm. בדיקה בgspot מראה שיש לי את כל המקודדים הנחוצים לאודיו ולודיאו ולמרות זאת אני מקבל בvdubmod הודעה שלא ניתן לעשות decompress לאודיו. הבנתי שtcm הוא תת סוג של קידוד xvid (שגרסאתו האחרונה מותקנת אצלי)? אבל אינני בטוח בכך. בכל מקרה אני זקוק למקודד מתאים או לפתרון כיוון שבכמה מסדרות הטלווזיה האהובות עלי משתמשים לעיתים בקידוד זה. תודה

look1234

New member
הצילו!!!

אף אחד לא נתקל בבעיה, או שהשאלה לא היתה ברורה?

Ncoder

New member
אם VirtualDub עושה בעיות ...

אז השתמש בתוכנה אחרת לחילוץ הקול, התוכנה הזאת לא נבנתה רק לשם שמירת הקול היא עושה עוד הרבה דברים אחרים . למרות שייתכן שתוכל לשמור את הסאונד ע"י שינוי הגדרות השמירה אני חושב שיהיה לך יותר קל לעבוד עם תוכנה אחרת. תוכנת GoldWave למשל (יש גירסא ניסיונית חפש בגוגל) יכולה לפתוח גם סאונד ישירות מקבצי AVI כך שמה שנשאר לאחר הטעינה זה לשמור מחדש . אגב TCM זה המקודד (הבנאדם לא התוכנה).

look1234

New member
שיערתי שזה המקודד (האדם)

אבל חשבתי שאולי הבוצה הזו פיתחה איזה שיטת קידוד. אחרת. חוץ מgoldwave איזה עוד תוכנות מומלצות לחילוץ הקול? גם כאלה שעולות כסף. תודה

Ncoder

New member
כן הבנתי, אז לא ...

אני לא חושב שהקבוצה פיתחה שיטת קידוד מיוחדת, אני מאמין שהם קודדו את הסאונד בקצב דגימה נמוך מהרגיל (אולי 32,000 Khz). יש ים של תוכנות פשוט חפש בגוגל Extract Audio from AVI, תוסיף לזה את Free ואני בטוח שתמצא תוכנה חינמית שעושה את העבודה .

look1234

New member
תודה. עוד שאלה

ראשית תודה, נראה לי שפתרת לי את הבעיה. שנית, אחרי שאני פורס את הקול בgoldwave אני אמור אם הבנתי נכון לעשות save as ואז לשמור כwav, הוא נותן שם המון אופציות לקצב שמירה. אופציית המחדל היא 16 ביט סטריאו pcm. האם זה מה שאני צריך או שאני אמור לשמור על יותר מזה? תודה!

למעלה