בעיית עם אורות

lionsh

New member
בעיית עם אורות

שלום חברים, זה התחיל משוטר שעצר אותי בלילה עם אור קדמי (ראשי) שמאלי עמום. למחרת, קניתי מנורה חדשה (H4), החלפתי וחשבתי שהבעיה נפתרה. אבל, שמתי לב שהפנס השמאלי מאיר פחות מהימני (בכל הזויות שלא הסתכלתי וגם באור גבוהה). אז בדקתי עוד מנורה (לא עזר) והצלבתי בין המנורות (שמאל וימין) ועדיין לא עזר. ניגשתי למוסך חשמל, שם נאמר לי שהפנס משוחרר (מבפנים) וצריך להחליף אותו. באמת ראיתי שהוא זז בחופשיות בתוך המעטפת שלו. אז קניתי תחליפי, התקנתי וחשבתי שפתרתי את הבעיה. אבל לא. זה עדיין באותו המצב. מה לעשות? כמה יעלה לטפל/לבדוק כזה דבר? האם כדאי לנסוע למוסך מורשה? תודה מראש,

lionsh

New member
כן, אבל

איך זה מתקשר לזה? הבעיה הייתה לפני שהחלפתי את הפנס. ונשארה גם עם הפנס הזה.

ceyal

New member
לך לחשמלאי.

כנראה שיש לך איזשהו קצר היכשהו בחוטים של המנורה. עשה ניסוי פשוט תנתק את הנורה מהבית שלה - תחבר אליה את החיבור החשמלי ותדליק את האורות (כשהיא מחוץ לבית הפנס). אם האור עדייו חלש - יש לך קצר ועבדו עליך במוסך שהיית בו. רק הערה - בודד היטב את הנורה - אל תניח אותה על כלום.שתהיה באויר.היא מתלהטת. הערה שניה - אל תיגע בשום אופן בנורה עצמה.זה יגרום לשריפתה.

lionsh

New member
פנס הייתי צריך להחליף

הוא זז חופשי בתוך הבית שלו. כל החלק הכסוף... אבל עדיין זה מבאס לקנות ולגלות שזה לא זה. אני בטוח שהבעייה באיזושהיא הארקה בדרך או אולי ממסר... השאלה כמה יעלה טיפול בזה? סדר גודל ל 100 - 200 שקל? הרבה פחות? אולי יותר?

Rachel47

New member
טוב

אין לך מה ללכת למוסך מורשה רק חשמלאי רכב בברכה

lionsh

New member
במורשה אין חשמלאי?

או שהשיקול הוא כספי בלבד? למישהו יש הערכה על עלות התיקון?

אריה700

New member
במוסך מורשה יש הכל

מורשה יש חשמלאי רכב אבל זה עולה יותר יקר . אתה צריך חשמלאי ! היכן אתה גר?

שי ז.

New member
יש לך 2 חשמלאים טובים באשקלון

אור קור שהוא יקר אבל איש מקצוע מעולה שלא מאלתר במערכת החשמל ואת ציון שגם הוא איש מקצוע טוב אבל מסוגל לאלתר ולשנות כדי להוזיל לך את התיקון. שניהם ישרים.

lionsh

New member
אצל שניהם הייתי

אור קור אמר שהוא לא רואה בעיה חוץ מהפנים של הפנס שהיה משוחרר. ציון עשה איתי את הבדיקה של עקיפת המתח וחיבור ישירות למצבר.

lionsh

New member
האם המוסך בצ. מרדכי טוב יותר?

על איזה מוסך אתה כן ממליץ? ועדיף מורשה, לא?

שי ז.

New member
אני מטפל בכל הרכבים אצל צורי

ממוסך האחים באיזור התעשייה הדרומי (הוא היה המנהל הטכני של פאר ואחיו של רמ"ר). הוא לא מורשה יבואן אבל איש מקצוע טוב ואדם ישר. את המוסך ביד מרדכי לא מכיר אישית אבל שמעתי עליו דברים טובים.

lionsh

New member
הוא גם חשמלאי?

כמו שהבנת לדעתי הבעיה עוד לא נפתרה (או שאני פרנואיד). אם הוא חשמלאי אולי אבדוק אצלו בפעם הבאה...

שי ז.

New member
הוא לא חשמלאי אבל עם הניסיון שלו

אולי יעלה לו רעיון.

לארק 64

New member
חבל על הכסף ........

גם לי היתה בעיה שהאור היה חלש והרכב נכשל בטסט. ליד מכוני הבדיקה יש מוסכים שמטפלים רק בתאורה בדיוק בבעיות האלה. הם החליפו לי את המחבר בחוטי החשמל שעשוי פלסטיק ועם השנים כתוצאה מחום הוא הצ'תקמק והמגע לא היה טוב. עלה משהו כמו 50 שקל וזהו. מוסך מורשה יקרע אותך והלך לך חצי יום עבודה.

Smarek

New member
אור חלש

אור חלש בגלל מפל מתח על החוטים בדוק באמצעות וולטמטר את המתח על המנורה כשהיא פועלת באיזור תושבת המנורה השווה את המתח בין שני הפנסים באור גדול וקטן. מתח נמוך אפילו אפרש של רבע וולט הוא משמעותי בדוק ליד התושבת אם החוט של המינוס מחובר לגוף המכונית-יתכן שתפס חלודה דקיקה אז נקה את המגע על ידי ניר זכוכית במכוניות רבות ההדלקה של האור באמצעות ממסר חשמלי המותקן במעין ארון חשמל במכונית ולא עם הפיוזים אלה במקום אחר יתכן ומגעי הממסר נעכלו החלף את הממסר בעית אורות עדיף לפתור אצל חשמלאי רכב ולא במוסך מרכזי הן מבחינת שירות והן כספית

lionsh

New member
הייתי אצל חשמלאי

אוקיי, אז היום בבוקר נסעתי לחשמלאי רכב. הסברתי לו את התופעה וגם הראיתי לו. הוא עקף את ההארקה יחד עם המתח ישירות מהמצבר - דבר שלא(!!) השפיע על עוצמת האורות. החלפנו מנורה למנורה יותר איכותית - לא שינה כלום. בסופו של דבר התייאשתי, בקדנו גם כיוון אורות והיה תקין. החלטתי להשלים עם המצב בינתיים, אני לא רואה שום אופציה אחרת. אם למישהו יש פתרון אחר, אני פתוח להצעות. אבל ברגע שעקפנו את חיוט המתח חיברנו ישירות מהמצבר - דבר שאמור לפתור את כל בעיות הזליגה/קצר/וכו' למיניהם, אז אני לא יודע מה עוד אפשר לבדוק.

למעלה