בעיית סלילים בHM 250

I itai

New member
בעיית סלילים בHM 250

שלום לכולם, יש לי את האופנוע כמה שנים טובות, (250Rׂׂ). אופנוע מצוין.
בעיה אחת היא סלילים שהלכו בפעם השלישית. אין לי כיוון לבעיה. האם מישהו מכיר את התופעה או מכיר פיתרון יעיל?
תודה

DAN TAL

New member
מציק בשאלות.למה?

כיוון שיהיה לי כזה אופנוע וחהחלפתי לכמה כאלו של אחרים.
באופנוע שלי,הסלילים הלכו אחרי חודש וקצת יותר מ 10 ש.ע.מ.
החלפתי לחדשים ומאז זה לא קרה יותר ,כלומר מעל 200 ש.ע.מ.
מכרתי אותו לאחר כ 230 ש.ע.מ ולא שמעתי מאז כלום.

בכל האופנועים האחרים שהחלפתי,הבעיה לא חזרה על עצמה.

מה שמצאתי בכל הסלילים שהלכו,זה שבידוד החוטים נסדק.
בחלק מהאופנועים זה יצר בעיות ובחלקם לא.
זה עשוי להיות קשור לסדרה של סלילים.
אין תשטבה מוחלטת.

באופנוע שלי,מיד לאחר שהחלפתי את הסלילים (מיד לאחר שקניתי את האופנוע כחדש), ביטלתי את המפסקים וחיברתי את התאורה הראשית באופן קבוע וכל ה 220 ש.ע.מ שלאחר מכן,האופנוע תמיד עבד עם פנס ראשי (האלוגן) פועל.

שמתי לב,שבאופנועים שהתקלה קרתה בהם,היו בעיות במערכת החשמל.
ווסט שאינו מחובר הייטב ,נורות ראשיות שרופות וכדומה.

כך שמסקנה ברורה אין.
אני רק יודע,שהאופנוע הכי אמין בנושא הזה,היה אופנוע בו מערכת החשמל הייתה במצב מייטבי.

DAN TAL

New member
עכשיו אני רואה את שגיאות ההגהה והכתיב.זו כנראה השעה

המאוחרת בה נכתבה ההודעה....

I itai

New member
כמו שתיארת הבידוד של החוטים היה פגום.

בכל מקרה לא אני טיפלתי במקרה אלא מוסך אופנועים

המחשמל 64

New member
מנהל
אם הבנתי נכון מה שדן כתב ומה שאתה מתאר

הבעיה מצביעה על חום בסליל. כתוצאה מהחום קיימת פגיעה בלקה בין הליפוף ירידה בבידוד ויש קצר. צריך לנסות להתחקות אחר הסיבה לתקלה החוזרת הזו. יתכן וכמו שדן כתב סדרה לא תקינה של סלילים ו/או רכיב במערכת שגורם לעליית הספק וזרם וכפועל יוצא לאורך הזמן הסליל נשרף. האם החלפת איזה רכיב במערכת החשמל כדוגמא אולי בעל הספק שונה מהמקור?

I itai

New member
הרכבתי לדים ורמקולים

לא, ברצינות, אין שום שינוי במערכות של האופנוע למעט העובדה שכל אביזרי הרישוי מפורקים...
ולמען האמת לא הייתה מורכבת מנורה ראשית בזמן התקלה האחרונה.
לדעתי כדאי לעשות סריקה מעמיקה על כל ה

DAN TAL

New member
אז זהו.שהדבר הברור היחידי (על-סמך נסיון מועט עקב מיעוט

באופנועים כאלו),שדוקא אופנועים עם מערכת תאורה תקינה לחלוטין,שעבדו כשהתאורה הראשית עובדת תמידית,לא חוו בעיות של שריפת סלילים.

המחשמל 64

New member
מנהל
צריך להבין שהסליל היות ומדובר בתקלה

חוזרת הוא לא הבעיה. הוא הסימפטום איך שלא תסובב את זה הסיכוי שהוא הבעיה הוא נמוך. גם אם לא מחובר צרכן לסליל הוא עדין רואה בעיה בחיוט או באחד החיבורים שגורם לעליית הזרם בו. והיות וכך לאורך ציר הזמן הוא מתחמם יורד ערך הבידוד בין ליפופיו והוא נשרף. לכן לדעתי תעבור על כלל חיוט האופנוע תוודע חיבורים תקינים ו/או מגע תקין ואי חיבור באויר כמו שאומרים שנוגע או לא במקרה. זה צריך להיות להבנתי הכיון לפתרון. הבעיה לא בסליל כך אני מתרשם בכל אופן.

למעלה