בעיית נשירה..

or eden

New member
בעיית נשירה..

הכלבה המדהימה שלי, לברדורית מעורבת עם ריצבק בת 6 שנים, מנשירה כמויות עצומות.. בימים אלו אני מעבירה אותה לפרופלאן, בתקוה שאוכל יותר איכותי ישפר זאת. האם ישנם ויטמינים או משהו אחר שאני יכולה לתת לה על מנת שזה יעזור לבעיית הנשירה?? (נ.ב הנשירה רבה לאורך כל השנה) תודה ושבוע נעים.

מה היא אכלה עד עכשיו?

אני אתיחס בתשובה לפי מצב שכל השאר תקין, והכלבה נראית בריאה לחלוטין פרט לבעיה הזאת. בעקרון פרו פלן אמור להכיל כל מה שהיא צריכה, ואם בעית הנשירה היתה על רקע תזונתי, אני מאמין שזה יעזור. אם הבעיה תמשך, אפשר לנסות להוסיף כפית שמן זית ליום. דבר נוסף שיכול לעזור הוא תספורת וחפיפה עם שמפו טוב לכלבים. ואם עדיין נמשכת הנשירה - מומלץ לגשת לבדיקה.

or eden

New member
אז זהו, שתמיד היתה לה המון נשירה,

והיא בריאה, היא אכלה בונזו תקופה, ואז קניתי לה את הסיינס דיאט הדיאטטי כי היא צלעה והוטרינר המליץ, וככה שיניתי לה, בחודשים האחרונים היא אכלה ספורמיקס.. והחלטתי שוב להעלות לה את איכות האוכל..(עכשיו לפרופלאן) האם יתכן שיש לה נשירה מתוספים שהיא מקבלת מהאוכל שלי? (בשר מדי פעם) כשאני משווה הינה לבין כלבים של חברים מאותו סוג הנשירה היא לא באותה רמה בכלל...(אצלה הרבה הרבה יותר) איך שמן זית עוזר? ולמה לא להוסיף כבר עכשיו? ואיך שמפו יכול לעזור? (אני מברישה אותה פעמיים שלוש בשבוע) תודה רבה.

תשובות

קודם כל אני ממליץ לתת למזון החדש צ'אנס. אבל לא של יומיים - לפחות חודש וחצי - חודשיים עד לשיפוט של המזון והמצב. אם את רוצה להוסיף את השמן - את יכולה, אבל מאד יכול להיות שזה מיותר (להזיק זה לא אמור). השמן עוזר בזה שהוא מכיל ריכוז גבוה יחסית של חומצות שומן חיוניות, וזה בעיקר משמעותי כשהתזונה היא לא איכותית ולא מאוזנת מספיק. לגבי שמפו - זה דומה לעקרון של שמפו נגד קשקשים. השמפו עוזר להוריד את השאריות המתות ולחדש את העור והפרווה בצורה טובה. חשוב שזה יהיה שמפו מאיכות גבוהה - לרוב שמפו רפואי. לא סביר שהנשירה היא מתוספים. מה לגבי תספורת? ניסית פעם? שווה נסיון. מכל הדברים שדיברנו עליהם זה הכי פשוט, לא יקר, ויכול מאד לעזור

or eden

New member
קודם כל תודה ../images/Emo6.gif

קצת קשה לי מנטלית לספר אותה..אני אנסה את האוכל..ואולי את השמפו. (יש שם שאתה יכול לתת לי??) המון תודה שוב

../images/Emo8.gif קשה לך מנטלית גם להסתפר בעצמך?

למה קשה? שאלי את הוטרינר שלך על שמפו - יש המון חברות וסוגים, ואני לא יודע מה יהיה לך זמין אצלו

ella100

New member
תקפידי על דבר חשוב-בתספורת כוונתי

תקפידי שלא יגלחו אותה אלא יספרו,כלומר שלא יהיה מצב של עור חשוף. פשוט כאילו מקצרים את השיער אבל לא מורידים טוטל.

למעלה