בעיית נגישות

בעיית נגישות

שלום לחברי הפורום הנכבדים. אני שוקל כרגע שיפוץ די מאסיבי של בית ישן מאוד בקיבוץ. הבית ממוקם בנקודה בלתי נגישה בעליל, כזו שאפילו רכב רגיל לא יכול להגיע אליה, מקסימום כלי דו-גלגלי. יותר מכך, המקום הכי קרוב שכן יכול להגיע אליו כלי גדול הוא רחוק מאוד מהבית. כך שאין מצב לגישה עם משאיות בטון, משאבות בטון, מנופים, משאיות שמובילות חומרים וכו' וכו'. כדי לאפשר הגעה של כלים כאלו עד הבית צריך ממש לפרוץ דרך שתגרום לנזק סביבתי מאוד גדול, ואפילו אם אתחייב מראש ואעמיד ערבויות לתיקון, אין מצב בעולם שמישהו בשכונה יסכים לחיות עם זה. פניתי למזכירות הקיבוץ בנושא בגישושים ראשוניים, כי השיפוץ הוא עדיין לא עובדה גמורה ואני שוקל את האפשרויות שלי והם גילו הבנה אבל לא ממש הועילו, ואמרו לי פחות או יותר דבר, אנחנו היינו מוכנים לספוג את הנזקים בהנחה שאתה משקם (העלויות לא יהיו גבוהות, אבל פגיעה רחבה בעיקר בצמחייה, קצת בשבילים ובעוד איזה חניית כלים דו-גלגליים וקלנועיות מאולתרת באמצע החיים), זה אפילו יכול לשפר את החזות של המקומות שייפגעו, אבל אין סיכוי שנוכל להתמודד עם ההתנגדות של תושבי השכונה. ניסיתי לחוץ קצת כדי לקבל תשובה רצינית יותר אבל די מרחו אותי, גם כי לא הצבתי בפניהם את העניין כעובדה גמורה. וחוץ מזה שמדובר התנהלות קיבוצית לא רצינית אופיינית. האם מישהו מכם נתקל אי פעם בבעיה כזו ויודע מה עושים במצב כזה ? מה המעמד החוקי של סוגייה כזו ? האם מישהו חייב לי משהו ? האם יש פתרונות יצירתיים ? האם לא תהיה לי ברירה אלא להוציא הון תועפות על הובלה ידנית של כל דבר שאני מביא ? להכניס בלוקים אחד אחד ידנית ? להוביל בטון עם מריצות ? זה נשמע לי משוגע.

azaria

New member
אין נגישות מכל 360 המעלות?

משאית בטון או בלוקים לא חייבת להגיע דווקא דרך שבילי הקיבוץ. הם יודעים להיכנס דרך השדות וכל מיני דברים שלך ולי לא נראים עבירים. חשוב היטב האם אפשר להגיע לקירבת הבית מכל מיני כיוונים אחרים. ואפשר גם להגיע בדרך האוויר. מנוף יוכל להרים דברים ממשאית החונה הכי קרוב שאפשר ולהניח אותם בקירבת או על הבית.

רשר

Well-known member
מנהל
ביצעתי שיפוץ 20 יח' בקיבוץ

לרובן ההיתי חייב לפרוץ דרכי גישה זמניות ע"י טוף (בגולן זמין וזול) ובסיום העבודות נקיון רציני עם שופל ופועלים צמודים לכף, אורך כולל של הדרכים היה כ 500 מטר,

כמובן שאפשר לפרוץ דרך

אפילו אמרתי שאני מוכן להרחיב את השביל הקיים ולסלול אותו עם אספלט (יש לי מישהו שיעשה לי את זה במחיר עלות). לקיבוץ אין התנגדות עקרונית, אבל אמרו לי שהחברים בשכונה לא יהיו מוכנים לסבול את ההפרעה הזו. מדובר בשכונה שעובר במרכזה שביל מאוד צרי והבתים בנויים בצפיפות גבוהה. אי אפשר להתעלם מכך שכל פריצת דרך כזו תהיה הפרעה די משמעותית. אם אני אגרום נזק ארעי התושבים בטוח יתנגדו כי זה הציר היחיד שמחבר את שכונה וכולם הולכים שם, נוסעים על האופניים ועל הקלנועיות, ומצד שני גם לא ירצו שאני אהרוס אתהצמחיה ואסלול להם דרך רצינית יותר. אני מבין אותם לגמרי. ואני גם ממש לא רוצה ליצור ניכור אצל כל השכנים, אבל העניין הוא שאני לא מצליח לראות אלטרנטיבה אחרת. השאלה שלי היא, אם וכאשר אקבל החלטה סופית על השיבוץ ואדרוש מהם לתת לי פיתרון והם לא יסכימו, האם אין לי איזושהי זכות חוקית לדרוש לאפשר לי נגישות לבית ?

בינא

Member
רוצה חשיבה יוצרת?

נשלח לך מסר בנושא... מאוד לא מומלץ לבזבז אנרגיות, זמן וכסף בכיוון המשפטי, כי זה יהיה כישלון בטוח...

רוני1955

Active member
מה הקשר?

הדבר היחידי שמשותף, זו המילה "נגישות". אין כל קשר בין הנגישות שהוא שאל עליה, לבין האתר של נגישות לנכים (שהוא עצמו נושא חשוב ביותר).

הנך צודק אין כל קשר

בן הלינק לבעיית הלוגיסטיקה שלו . לעניין פתרונות ניתן לשכור שירותי משאבות מייקו. ולשאר הדברים אם אינך פורץ דרך אז כנרה שתצטרך לשאת בעלויות נוספות

למעלה